söndag 22 juni 2008

Gott och blandat

Nu har vi ju faktiskt hunnit med lite annat också sedan vi skrev sist, inte bara röjt i trädgården. Vi har till exempel varit på nationaldagsbal med Mattias och Jenny på F17. tjusigt värre! Alltid lika kul att klä upp sig och se alla andra fina klänningar och stiliga smokingar och mässdräkter!







Har även hunnit göra om i ett till av rummen. Rummet som är mitt alldeles egna pysselrum =) Innan jag fick sätta mina klor i det var det en murrig grön tapet på väggen, dekorerad med Nalle Puh bård. Kanske inte riktigt vad jag hade i åtanke. Blev ett riktigt tjejrum till mig och Mixie där. Me like pink...






Här är lite före, under tiden och efter bilder:


före...


under tiden...



myshörnan


arbetshörnan


En självklar detalj i det rum i huset där jag fick helt fria tyglar... =)

Trädgårdsarbete

Vallen på baksidan av tomten har varit stort behov av lite ömhet och omtanke ända sedan vi flyttade hit, men den har inte hamnat högst på priolistan. Men nu äntligen tog vi, som vi skrev innan, tag i den. Allt kördes ner med grästrimmern!



Hårt arbete!


Det var en salig blandning vi upptäckte när vi gav oss in i den djungeln. Nässlor, tennisbollar, nyponrosbuskar, pilbågar i plast, tistlar, cykelpedaler.... ja, en salig röra med andra ord.




Nässlorna var faktiskt närstan två meter långa! När arbetade någon senast i denna trädgården?

Johan kämpade gott och väl hela dagen (med viss hjälp av grannen som kom över med choklad). Under tiden han körde med trimmern kämpade jag med att bygga i hop en kompost... =)


Kompostbygge var faktiskt mer avancerat än man kunde tro...


Självklart övervakades arbetet av familjens överhuvud. Fast hon roade sig mest med att gömma sig och jaga i det höga gräset innan det försvann.



Före och efter en hård dags arbete:

fredag 13 juni 2008

inte mycket nytt...

i dag är vi båda lediga. Trevligt trevligt =) Johan är ute i solen och klipper gräsmattan och slår gräset i vallen. Själv håller jag på att riva tapet. Vårt senaste projekt inne är nu mitt arbetsrum/pysselrum. De murriga gröna tapeterna med nalle puh bård är förhoppningsvis snart ett minne blott... Tapeten är som sagt på väg ner och i eftermiddag ska färg inhandlas. Återkommer med bilder när vi kommit en bit längre på vägen. Annars har vi inga speciella planer för eftermiddagen/kvällen. Blir lite pyssel & plock, fixing and doning, och sen ska det ätas lite tacos och drickas en öl eller två i kväll är planen.

Ha det så bra så länge!