fredag 10 september 2010

Fredagsmys

Häromdagen var jag och liv på ”obligatoriskt samtal” för nyblivna mammor hos vår bvc sköterska. Man får fylla i ett papper med olika påståenden om hur man mår och känner sig, allt för att hitta de mammor som inte mår så bra. Jag fyllde snällt i påståendena som var i stil med ”har du under de senaste sju dagarna känt att du inte klarar av tillvaron” eller ”har du under de senaste sju dagarna mått så dåligt att du vill skada dig själv”? Så fick man fylla i en skala från ”instämmer helt” till ”instämmer inte alls”. Carina (vår sköterska) blev glad när hon läste mina svar, tydligen är jag en mamma som mår ovanligt bra! :-) Kan det bero på att vi har världens gullunge? Att hon sover hela nätterna igenom (peppar peppar…) :-)

I dag har vi varit på babysim, det är verkligen jättemysigt! Liv verkar tycka om det, även om hon ser lite skeptisk ibland. Men mot slutet i dagens plaskande log hon så glatt mot mig i basängen. Några av övningarna är fortfarande lite svårare för oss eftersom hon inte är helt hundra stabil i nacken än (hon är yngst i gruppen) men det blir bättre för gång till gång.
Just nu ligger hon slutkörd i vaggan och sover medans jag sitter i soffan och försöker kurera mig. Vi väntar på att svärmor/farmor ska dyka upp när som.

Nu är det snart dags för fredagsmys och Idol!