måndag 31 januari 2011

Trötter?

Det första Johan säger till mig när han kom hem från jobbet i går var "du ser trött ut i ögonen". Jaaa duu... välkommen till verkligheten, det är så man ser ut utan smink :-) Han tycker det är fuskigt att vi tjejer sminkar oss pigga och fina :-)

Synd på handbollsmatchen i går, hade varit kul om det blivit en bronsmedalj. Men med tanke på alla skador tycker jag ändå att det var en bra match! Och vad ska man säga om finalen mellan Frankrike och Danmark!?!! Oj oj va spännande! Hade varit kul med en dansk seger eftersom fransmännen redan är regerande mästare både på VM, EM och OS, men de kämpade verkligen på in i det sista! Hade det varit Sveriges match, och det var Sverige som kvitterade upp till oavgjort med 2 sek kvar på matchen hade jag nog kollapsat!

I dag står det Babyrytmik på schemat för Liv tillsammans med Ludvig och Elvira. Sen blir det en tur till affären för lite veckohandling. Hoppas på lika fint väder i dag som i går så det kan bli en riktigt härlig promenad i eftermiddag med.

I kväll är det sedan tv som gäller. Först "Familjen Annorlunda" och sedan blir det nog "CSI New York" tror jag .

Det är väl ungefär så som måndag den 31 januari ser ut för oss.

fredag 28 januari 2011

Känns väl inte så bra...

...att veta att man gett sitt barn detta? http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8471442.ab
Ytterligare en anledning till att fortsätta göra egen barnmat! Nu är det slut med att ge mjölkersättning till lillan i alla fall. Bläää.... Inte nog med att det är miljögifter i barnmatsburkarnas lock och i nappflaskor, nu är det i gifter i torrvarorna med?! Suck... Vad ska man göra?

tisdag 25 januari 2011

Mums


Mums!



Vitaminkick för stor och liten!

Lillans fruktsallad fick inga apelsiner, men det hade varit roligt att se hennes min:-) Hon fick jordgubbar, äpple, mango och blåbär istället. Är nog inte så tokigt, hon brukar älska maten hon får i alla fall. Stavmixern är min bästa vän i köket nu :-)

Vi ska mumsa på vårat tillsammans med en kopp kaffe och lite glass till handbollen- Liv får däremot vänta tills det är dags för efterrätt i morgon, hon ligger och sussar så sött nu. Perfekt att ha i frysen till henne för resten av veckan nu.

måndag 24 januari 2011

det närmar sig 30...

... men det är 361 dagar kvar i alla fall. :-) i går var det kalas som gällde och i torsdags kom Johan och Liv med frukostbricka och presenter på morgonen! Så sammanfattningsvis har det varit ett bra födelsedagsfirande.

onsdag 19 januari 2011

Släpp fångarna loss det är vår!

Jaa äntligen har jag fått gå ut en sväng från mitt fångenskap som varat sedan snön först kom, i november nån gång. Jag såg genom fönstret att gräset börjat titta fram lite här och var längs med huset så jag kunde inte motstå frestelsen. Det var mycket skönt att känna gräset och gyttjan under tassarna och vinden som fladdrade i morrhåren. Men när jag kom in var mamma inte lika glad för jag var ganska så smutsig om tassarna, så hon muttrade nåt om några tassavtryck i soffan och jordspår i fönsterkarmen... Ja Ja... Jag var nöjd i alla fall. Sen har jag mest legat o latat mig resten av dagen och bearbetat intrycken. Sen försökte den där söta lilla tvåbenta varelsen som flyttat in hos oss att klappa mej, men då sprang jag iväg. Jag har inte riktigt lärt mig att förstå henne ännu, hon bara skrattar och viftar när hon ser mig. Ska försöka lära mig att tyda henne...

Mjau mjau, och tass tass från Mixe.

tisdag 11 januari 2011

Älskade trollunge!

Om man någonsin känner sig lite nere eller allmänt trött så hjälper det om man öppnar sovrumsdörren och det där ligger världens finaste unge och sover efter en brottningsmatch med en pingvin som heter Basse. Tro mej, jag gjorde det nyss :-)

måndag 10 januari 2011

Undrar var Tommy och Annika är...

I spjälsängen ligger i alla fall en liten Pippi Långstrump wannabe... :-) Sötaste Liv ligger just nu med fötterna på huvudkudden och huvudet under täcket... ja ja varför inte... ser i alla fall bekvämare ut nu än vad det gjorde innan när hon låg på tvären.

Har precis tittat på "familjen annorlunda" på tv och säger bara fy bubblan! Är det verkligen hälsosamt med 10 barn? Jag är inte avundsjuk... Jag tycker tvättmaskinen går konstant här med bara en liten bebis! Men, men... det är ju upp till var och en...

I helgen var vi på öland och åt en massa mumsiga kroppkakor. På söndagskvällen kom sedan mormor och morfar till oss och var barnvakt åt Liv så att jag och Johan kunde lyxa till det med ett biobesök. Vi såg Änglagård 3... Det var ett mycket oklokt beslut. Det var, enligt oss, en av de sämre filmer vi sett på länge! För er som undrar så kan jag informera er om att det finns 35 lampor i taket i salong 4 i biostaden i karlksrona.... då förstår ni hur intressant filmen var :-)

torsdag 6 januari 2011

Nu får det väl ändå vara nog!

Finns det inte någon måtta på det här snöandet?! Blä så trött på att skotta! :-(

Men nu är i alla fall min efterlängtade taklampa i sovrummet på plats! Jag blev toppennöjd.

lördag 1 januari 2011

Första dagen på det nya året

Så var det nytt år igen! Nyårsfesten var minst sagt toppen! Jättegod mat, jättetrevliga människor och så vann ju johan och jag tävlingen. Men utmanar man oss i "dobidoo" så får man ju nästan skylla sig själv ;-)

I dag har det inte varit någon större aktivitet här. Sötaste Liv var snäll och sov ända till halv nio så det blev sovmorgon. I kväll blir det pizza till middag. Läste på aftonbladet att nyårsdagen är den dag det säljs mest pizzor på hela året i Sverige. Men vi går mot strömmen och gör egen :-)

Nu ska jag gå och kolla till degen och se om den är duktig och jäser som den ska.

Gott nytt år!