tisdag 22 april 2008

Kan man ha ett bättre läge?

Känner på mig att vi gjorde ett riktigt bra val när vi valde att bosätta oss i Lyckeby. Om ni kollar på bilderna förstår ni nog vad jag menar. Detta är vad vi har på andra sidan vägen, ungefär två minuters promenadavstånd:





...och ändå tar det bara 15 min in till stan med bilen!

Köket



Här kommer några bilder från köket så ni vet vad vi pysslat med så länge =) Det är inte helt klart än, det ska upp några lager till med färg på väggarna, lampor till taket och gardiner ska inhandlas. Men det syns ju inte på dessa bilderna... =) Den första bilden visar hur köket såg ut innan vi började fixa runt där.




måndag 21 april 2008

Ett rum klart, 10 kvar... =)

Äntligen! Ett rum som är helt klart! Både färdigrenoverat och färdigpiffat (det ska bara upp några tavlor på väggarna...) Sovrummet är helt färdigt. Här kommer några före och efter-bilder.



























så dåligt av oss

vi har varit dåliga på att hålla er uppdaterade om vad som händer här i huset. Har liksom varit lite fullt upp som ni kanske förstår =) Vi har nu haft semester en vecka och våra föräldrar /svärföräldrar / syskon har varit alldeles underbara och ställt upp för oss med renoveringshjälp, trädgårdshjälp och flyttstäd hjälp! Tack så jättemycket! Här har blivit så fint så i huset, fast mycket återstår fortfarande! Ska försöka uppdatera mer i kväll med bilder och så. Ha det bra alla!

måndag 14 april 2008

Lång dag...

Äntligen hemma! Nu är vi trötta! En låååång dag med myyyycket spacklande har det varit. Vardagsrummet, sovrummet och matrummet är färdigspacklat! "Bara " köket kvar att spackla.

Dagen började med en smärre översvämmning av avloppet i köket. Var väl sista gången man kunde ringa en hyresvärd om hjälp =)

Morgondagen ska ägnas åt att spackla köket, slipa väggarna och förhoppningsvis äntligen måla väggarna så att man äntligen ser några roliga resultat! =)

återkommer i morgn, ska försöka komma ihåg att ta med kameran ut.

fredag 11 april 2008

Uppdatering

Mycket tid har spenderats i huset, och här kommer lite bildbevis på att vi faktiskt varit duktiga =)


Furutaken i köket och matrummet är numera fina, vita, blanka tak (målade med två lager kvistlack och fyra lager färg...) Likaså har listerna kring dörrar och golv genomgått en förvandling från furu till vitt. Där är det dock två lager färg kvar. Tapeten i matrummet och vardagsrummet är till största delen nedriven så där ska vi snart börja spackla för att sedan tapetsera och måla. Tur att vi har semester båda två nästa vecka så att vi hinner färdigt, är ju meningen att flyttlasset ska gå i slutet av veckan. Som tur är får vi även förstärkning i slutet av veckan av våra snälla föräldrar/svärföräldrar som ska hjälpa oss med det som vi inte är säkra på att vi reder ut själva. Med andra ord, kakla, leka rörmokare, byta bänkskiva, tapetsera med våra (dyra) fina tapeter, och lägga golv. Men det ska väl inte behöva ta så lång tid? ;o)


Nu börjar det bli dags att börja på maten, Karlsson kommer hem om en timme. Sen blir det tv-kväll följt av Tv-spel! Mario Kart släpptes till Nintendo Wii i dag, ett måste för oss ju! Kommer bli skoj att inviga det i kväll, måste ju vara minst lika bra som det är till game cuben...


Här kommer lite bilder så ni ser status för tillfället. Håll till godo!


onsdag 2 april 2008

Tillägg...

Tänkte bara tillägga att vi faktiskt hunnit beställa kaklet till köket också i dag...

Renovering dag 1

Hej hej alla glada ... Nu orkar jag inte skriva så mycket , trött som bara den. Hållt på och renoverat hela dagen , och här kan ni se lite av resultatet..

Följande har skett dag 1 i vårt alldeles egena hus

Det första vi gjorde när vi kom till huset var att ta en hus genomgång. Då upptäckte vi att det inte var så välstädad efter de förra ägarna , men men vi behöver ändå städa efter vi renovering så det spelar ingen större roll.

Vi upptäckte även till vår fördel att rummen var större än vi mindes dem , men men man glömmer lätt efter 3 månander...

Sen började vi med att täcka golvet i matrummet, efter detta så tvättade anna taket och sen började hon att kvistlacka alla kvistar (bruna prickar i panelen). Under tiden så hade jag fullt upp med att riva det gamla kaklet i köket, det gick ganska smärtfritt =)


Anna kvistlackar taket i matrummet



Kaklet i köket ett minne blått...


Vi passade även på att plocka bort alla gamla persiener från 1970 som knappt höll ihop. Ska inhandla nya sådana på jysk eller ikea men det får bli en annan dag det...

Sen så har jag ägnat hela eftermiddagen att grundmåla taket och det tog sin tid kan man säga och nacken mår ju inte bäst just nu. Vi hade ju tänkt att rolla hela taket men då hade vi inte kommit åt i alla springorna och då blir det ju väldigt ojämnt och fult. Men nu e som sagt den första grundmålningen klar och vi har bara 3 ggr kvar tills vi får vårt fina vita tak , ja ja det ska nog gå bra.

Imorgon ska anna fortsätta med kök och eventuellt måla taket i badrummet och sen så grundmåla andra gången i matrummet. Själv ska jag ägna dagen åt mitt kära jobb på Onoff.

Har lagt upp lite bilder från första dagen och räkna med att det kommer mera



Johan kollar in det stora vardagsrummet



Ha det bäst och simma lugnt alla där ute och se till att inte få en kallsup =)

/ johan
Före



Efter några timmar =)