onsdag 2 april 2008

Renovering dag 1

Hej hej alla glada ... Nu orkar jag inte skriva så mycket , trött som bara den. Hållt på och renoverat hela dagen , och här kan ni se lite av resultatet..

Följande har skett dag 1 i vårt alldeles egena hus

Det första vi gjorde när vi kom till huset var att ta en hus genomgång. Då upptäckte vi att det inte var så välstädad efter de förra ägarna , men men vi behöver ändå städa efter vi renovering så det spelar ingen större roll.

Vi upptäckte även till vår fördel att rummen var större än vi mindes dem , men men man glömmer lätt efter 3 månander...

Sen började vi med att täcka golvet i matrummet, efter detta så tvättade anna taket och sen började hon att kvistlacka alla kvistar (bruna prickar i panelen). Under tiden så hade jag fullt upp med att riva det gamla kaklet i köket, det gick ganska smärtfritt =)


Anna kvistlackar taket i matrummet



Kaklet i köket ett minne blått...


Vi passade även på att plocka bort alla gamla persiener från 1970 som knappt höll ihop. Ska inhandla nya sådana på jysk eller ikea men det får bli en annan dag det...

Sen så har jag ägnat hela eftermiddagen att grundmåla taket och det tog sin tid kan man säga och nacken mår ju inte bäst just nu. Vi hade ju tänkt att rolla hela taket men då hade vi inte kommit åt i alla springorna och då blir det ju väldigt ojämnt och fult. Men nu e som sagt den första grundmålningen klar och vi har bara 3 ggr kvar tills vi får vårt fina vita tak , ja ja det ska nog gå bra.

Imorgon ska anna fortsätta med kök och eventuellt måla taket i badrummet och sen så grundmåla andra gången i matrummet. Själv ska jag ägna dagen åt mitt kära jobb på Onoff.

Har lagt upp lite bilder från första dagen och räkna med att det kommer mera



Johan kollar in det stora vardagsrummet



Ha det bäst och simma lugnt alla där ute och se till att inte få en kallsup =)

/ johan
Före



Efter några timmar =)

1 kommentar:

Lalle och Nettan sa...

Jättefina bilder, kul att få se renoveringens framsteg. :) Taket blev ju jätte fint i vitt, ska ni ta dörrkarmarna åxå eller?

Tror ni kommer få jättefint när ni väl är färdiga. Massa kramar från Ystad.

/Nettan