lördag 20 december 2008

Julefrid eller julestress?

Ja här i familjen Karpe har vi valt att praktisera det förstnämnda alternativet. Vi är redo för julafton och väntar med spänning på släktinvasionen på onsdag! Granen är klädd, julklapparna köpta och inslagna (förutom den från johan till mig, den ska tydligen fixas på måndag sägs det...) den mesta maten till julbordet är inköpt, julmusten öppnad och julmusiken går på högvarv.

Just nu befinner vi oss i horisontellt läge i varsin soffa, zappar mellan "dansbandskampen" på SVT och "Julfritt" på TV3 och eldar för fullt i öppna spisen.

Bilden får symbolisera vår mentala stämning inför jul 2008, allt är lugnt med andra ord =)

onsdag 17 december 2008

Dan före dan, före dan, före dan.... hmmm....

Återigen är det kväll på vetevägen... Inte mycket speciellt som hänt här. Varma mackor till kvällsmat och lite slötittande på tvn. Med andra ord inget särskilt att rapportera, vi ville mest bara skriva ett inlägg så att vi fullföljer vårt blogguppdrag.

Ha det bra

måndag 15 december 2008

Ovanligt tidigt

... ja det måste nästan rentav vara rekord! Alla julklappar är inköpta, julkorten skrivna, granen klädd och det är över en vecka kvar till jul! I så god tid har vi nog aldrig varit klara =)





3:e advent

Tredje advent firades med lussebullar, julmust och "Bad santa" i dvd-spelaren. Den filmen är helt underbar! Skrattade så jag grät, precis som vanligt med andra ord =)

söndag 7 december 2008

Äntligen fint!

Nu är äntligen vår lilla toalett renoverad! Efter hårt arbete och våra pappors hjälp under de senaste helgerna är vi minst sagt nöjda med resultatet! =)


den gräsliga "före"-bilden








de mycket tjusiga "efter"-bilderna





tisdag 2 december 2008

julblomster

Alltid lika trevligt med nya blommor! I helgen har vi fått ny tillökning =)



från mattias och jenny




från svärmor

måndag 1 december 2008

Några bilder på adventspyntandet

Hallen


Sovrummet


Matrummet

Chutney + Dijon = sant

Måste bara informera omvärlden om min nya oväntade upptäckt jag gjorde i köket i dag! Skulle göra pastasås med skinka och champinjoner. När jag öppnade kylskåpet för att leta efter något att piffa upp maten med stod det två burkar och glodde på mig. En med dijon-senap och en annan favorit som är mango chutney. Velig och sympatisk som jag är kunde jag inte välja vilken jag skulle ta, och tyckte synd om den som inte blev vald så jag tog helt enkelt både och. Och det var en oväntad, chansartad succé må jag säga!

Nu sitter vi med en kopp te och knaprar på varsin pepparkaka. Har precis tittat på "nya" Beverly Hills, och mot min vilja måste jag tyvärr säga att (än så länge) gillar jag den... Men, så har man ju alltid varit lite svag för den gamla goa "Bevvan".