söndag 26 juli 2009

trötta

oj oj vad trötta vi är! I dag har det (efter en skön sovmorgon) varit en arbetsdag i trädgården här på vetevägen. Johan har klippt häckarna, sågat/huggit/dragit/klippt ner en massa döda buskar och plantor i häcken och så har han grävt upp en massa nässlor i vallen! Jag har rensat i landet, varit assistent till Johan och så tvättat fasaden på vedboden med diskborste/yes och högtryckstvätt. Kvällen har ägnats åt matlagning och syltkok (jordgubbar/hallon/krusbär) . Känns som om vi varit riktigt husliga!

Hade så gärna varit ledig lite till... Är ju redag söndagkväll nu. Men två och en halv vecka till att jobba innan det är dags för semester.

Nu sitter vi i soffan och slöar framför teven. Det är nog här framför en film och med lite godis/chips och mineralvatten jag planerar att spendera resten av kvällen.

/Anna

tisdag 21 juli 2009

Tisdag

Ja då var det dags igen! Tisdag och allsång :-)

I helgen har vi haft fullt hus. Trevligt trevligt! I lördags kom mamma och pappa för de skulle in till Johan och köpa dator av honom. På kvällen kom sedan Mattias och Jenny och det blev en grillkväll! Gott gott gott! På söndagen blev det sedan loppis på Gnistan. Jag letade efter ett litet avlastningsbord till gästrummet som snart ska göras om, men hittade istället en vit "avlastningsstol" för 10 kr... Det kallar jag att fynda :-) Pappa fyndade en elektrisk häcksax till Johan, så nu behöver inte grannarna skratta åt oss längre när vi klipper häcken med vår vanliga häcksax (som vi faktiskt nyligen införskaffat)

På eftermiddagen kom sedan Felix och Linda och de stannade tills i morse. Så det har varit en riktigt mysig helg på Vetevägen . Får se till att lägga upp bilder... en dag när orken finns :-)

Förresten... 22 kommer winnerbäck hit igen. Jippie Jippie Jipipe!

lördag 11 juli 2009

Vi lever...

oj oj och förlåt förlåt! Det har gått alldeles på tok för länge sedan vi skrev här... kort sammanfattning av vad som hänt den senaste tiden som vi borde hållit er uppdaterade om:

* byte av ytterdörrar
* "utökning" av tomten
* trevligt midsommarfirande i Gnetteryd
* grillning och bad på Knipehall och ute på Fäjö
* Diggiloo i åska och skyfall
* en natt på akuten
* en helg på Öland
* fixat oljudet på bilen
* ett varv i Olofström
* ett-års-kalas för gullungen Moa
* en shoppingrunda i Kristianstad
* bokat semesterresan
(Här spenderar jag mer än gärna en vecka i augusti... Hotel Dionysos, Ixia, Rhodos)

hmmm tror det var allt...

Nu är det lördagkväll på vetevägen. Den spenderas i tv-soffan med ett glas vin och sommarkrysset på tvn. Tv-tittandet och vindrickandet kommer att varvas med lite tvättvikning... en mycket trevlig kväll med andra ord (kanske lite pensionärsvarning, men det står jag allt för! )

Nu får det vara nog för i kväll, ska verkligen försöka bättra oss :-)

Kram från oss!