söndag 28 mars 2010

helgen snart slut

Nu är det snart måndag igen... I helgen har det gått väldigt mycket framåt i badrummet! Mamma och pappa har varit på plats. Duschväggarna kommit upp, blandare på plats, ström till lamporna i spegeln inkopplat... Jippie! I morgon kväll kan man t.o.m. duscha där, då har det sista av fogen torkat! Tänka sig, i morgon bitti blir förhoppningsvis sista dushen i tvättstugen :-) Tack för hjälpen pappa!
I går fick vi spontanbesök av mattias och jenny också. Det blev en riktigt trevlig kväll utav det, och de fick bli försökskaniner på middag! Testade den nyinköpta ångkokaren. Tillagade lax, ris och grönsaker. Mycket gott blev det.
Här kommer lite bilder från badrummet:









måndag 22 mars 2010

skönt att vara ledig

I helgen har det varit besök på Öland på schemat, det var dags att försvara Nyby i "Bya-kampen" som är ett återkommande spektakel vartannat år. Vi lyckades kämpa oss till en bronsplats, inte illa :-) Johan ställde upp i kategoriena "film & tv" och "blandat", jag fick räknas som bybo och fick ställa upp i ämnet "musik". Annbritt var med i "hemmet", Christian var med i "sport" och Emma ställde upp i "Film & tv" tillsammans med Johan. Lasse sitter med i juryn, så han fick inte briljera med sina kunskaper :-)


På söndagen blev det ett besök hos familjen Karlsson/Nilsson på hemvägen, och sedan var det dags att åka till IKEA och köpa de första sakerna till lilla knytet! Här är vad som köptes

I dag har Johan haft ledig dag och jag har tagit kompledigt. Har varit riktigt skönt med en extra dag ledig! Börjar känna mig ganska trött och otymplig nu... Vi har äntligen varit och beställt vagnen nu, snacka om att det är en djungel! Efter mycket om och men blev det en "Teutiona Fun". Liggdelen blev mörkblå och sittdelen olivgrön.

Nu är det dags för mat på Vetevägen, i kväll serveras det Mandelfisk.

Det ska komma upp bilder på badrummet också... så småningom... Jag lovar! :-)

lördag 13 mars 2010

Solsken

Härligt med lördag! Härligt med sol! Härligt med sparkar i magen! Härligt med kaffe och kexchoklad! Härligt med Mixie som ligger i solskenet i fönstret och sträcker ut sig!

Ja livet känns allt ganska bra, men skam vore väl annat om man inte vore tacksam när allt flyter på. Badrumsrenoveringen gör också framsteg, tur att vi har så duktiga hantverkare i släkten :-) Kakel är på plats, klinkers är på plats, nytt fönster är på plats, tak är på plats... ska vara duktig och lägga upp lite bilder nån dag snart. Det är väl helt normalt att ha ett badkar och en toalettstol sståendes i matrummet? Det är i alla fall så det ser ut hemma hos oss nuförtiden. Men i nästa vecka ska det förhoppningsvis kopplas in på plats i badrummet. Badrumsskåp och handfat har också kommit, det enda vi väntar på nu är dushväggarna samt att elektrikern ska koppla in lite golvvärme och spotlights i taket. Så roligt att se det närma sig!

I helgen står det kalas på schemat (och melodifestival förstås). Mamsen fyller år i morgon så vi åker dit i kväll efter att Johan kommer hem från jobbet, sen åker vi tillbaka till Lyckeby i morgonbitti innan Johan börjar jobba igen.

Nu är det kaffe, kexchoklad och några avsnitt av "days of our lives". Sen en liten promenad och en tur till onoff minsann tror jag. Ska se om de har en sådan locktång som jag vill ha. Vågar inte handla någon annan stans :-)