måndag 14 november 2011

Helgen


Gissa vad?! Ungefär så här ser vårt kök ut nu... I lördags började pappa och jag riva ut det gamla, äntligen är projektet igångkickat! Nu längtar jag som en tok tills det ser ut som jag vill! :-) Känns minst sagt bra att snart inte behöva oroa sig att Liv ska ramla genom skafferi-dörren när hon bankar på den, eller att man snart ska slippa lådor som mer eller mindre faller sönder när man drar ut dem. Med andra ord, skönt att slippa ha en skruvmejsel liggandes på diskbänken för akut lådlagning! :-) Planen är att det ska vara klart innan jul, köket levereras i slutet på nästa vecka.

Vi har även hunnit med att fira farsdag (och Morfars-dag) också i helgen, och det är klart man ska ha en sån här tröja på sig då om man har en! :-)



lördag 5 november 2011

Bara ett elakt litet virus!

Det var precis vad det var, bara ett busigt litet virus. I går ringde de från vårdcentralen och det visade sig att trollungens prover varit bra! Inga mer bakterier, alltså ingen mer penicilin!Skönt! Och  nu är hon faktiskt feberfri och piggelin igen.

Nu är jag och båda mina små flickor (ja, Mixie är faktiskt fortfarande vår lilla bebis) hemma hos mormor och morfar. Vi väntar på att Karlsson ska dyka upp, någon måste ju vara Expert på jobbet även på lördagar! :-) Sedan är Cirkus Karlsson-Persson komplett! Jag tror minsann Liv har saknat sin pappa, vi åkte från Lyckeby redan i torsdags hon och jag. Morbror Mattias och moster Jenny kommer också snart, sen ska vi ut och fira morfar som fyller år!

onsdag 2 november 2011

Sjukstuga

Japp, det är precis vad det känns som om vi har här, men förhoppningsvis är det på väg åt rätt håll. Lillfisen började med ögoninflammation, sen blev det halsfluss och penicilin. Efter det har hon haft feber sedan i söndags, så i eftermiddag blir det en tur till vårdcentralen igen för nya prover :-( Usch och blä, inget kul alls att utsätta henne för det. Men det är väl ett nödvändigt ont, hoppas hon inte behöver en penicilinkur till bara utan att det är ett litet virus som slagit till denna gång.

måndag 24 oktober 2011

Skön måndag

I dag var Lillfisen på dagis mellan 9-14. Skönt för henne att kunna gå dit igen, har ju blivit en hel del frånvaro för henne nu när hon varit sjuk. När jag hämtade henne hade hon precis kommit upp ur vagnen från sin middagslur och var på väg in igen. Väl hemma har det varit full rulle sen. Som vanligt! :-) Och äntligen har vi kommit halvvägs i hennes penicilinkur! Tur det för det är inte någon lätt match att få i henne det äckliga. Tre gånger om dagen dessutom! Dagens taktik var att nallen skulle äta varannan sked :-) Funkade helt ok!

torsdag 20 oktober 2011

Vårdcentralen...

Japp, där startade vi vår dag i dag, på vårdcentralen med Lillfisen. Vi träffade en sjuksköterska och en sjuksköteskestudent, de var jättegulliga mot Liv båda två! :-) Hon fick ta svalgprov och det visade sig att hon hade streptokocker ändå. De tog snabbsänka på henne när vi var inne i måndags men den gav inget utslag. Men nu fick hon i alla fall penicillin utskrivit så nu håller jag tummarna på att det biter på de dumma bakterierna så hon blir pigg och glad igen så hon kan gå till dagis!

Nu ligger hon och sover så gott. Intet ont anandes om att det snart är dags för en medicinkamp igen... För det var verkligen vad det var när det var dags att få i henne medicinen! Oj oj oj stackars Lillan :-(

Nu ska jag ta tag i stryktvätten innan hon vaknar så jag har gjort någon nytta här :-)


tisdag 18 oktober 2011

Woops...

Oj oj över ett halvår sedan sist? Kan man skylla på att tiden går på tok för snabbt? Ja det kan man nog... det är alltid full rulle här med älskade Lillfisen :-) Stackarn har åkt på ögoninflammation på båda ögonen så både ögon och kinder är helt svullna. :-( Stackarn! Var hos doktorn i går, men eftersom det visade sig efter povtagning att det inte var någon bakterie utan "bara" virusinfektion så var det inte så mycket att göra förutom att tvätta ögonen och vänta! Hoppas det ger med sig snart så hon kan få gå till dagis igen. Hon har varit hemma länge nu eftersom Johan var ledig torsdag-fredag förra veckan.

Appropå att tiden går på tok för snabbt, i går slogs årets första julklapp in! :-) Inte illa va! Det var säkert till och med en månad sedan vi köpte den, men den har bara inte blivit inslagen än! Och den största julklappen någonsin (för oss i alla fall :-)) köptes också i går. Nämligen ett efterlängtat nytt kök! Jajamen! Som jag längtar!!! Planen är att det ska vara klart innan jul. Håller tummarna för det i alla fall.

Ja ja nu ska jag se om trollungen vill vakna snart, försöker rätta till dygnsrytmen som kommit lite ur balans efter 50-års kalas och läkarbesök, men nu tror jag vi är på banan igen! :-)


tisdag 29 mars 2011

Sovmorgon!

I dag är Johan ledig från jobbet så vi hade inte ställt någon väckarklocka, och tur var väl det! Trollungen sov ända till tio över åtta! :-) Så skönt! Men stackarn var vaken några timmar i natt och hostade och snörvlade. Hoppas förkylningen ger med sig snart så hon får sova som hon brukar igen. Hon är ju rätt så pigg på dagarna nu, det är bara nätterna som blir jobbiga för henne när hon ligger ner. Nu är det full rulle på henne här på köksgolvet. Alla leksaker i backen ska ut och undersökas :-)

Annars har vi nog inga direkta planer för dagen. En promenad och lite fix i trädgården är vad som står på mitt schema i alla fall, men är det något man lärt sig sedan man fick lilla Sötis är det att det inte alltid går som man planerar...

måndag 28 mars 2011

Fynd

Oj oj vad vi har fyndat i dag! Två nya taklampor och två lampskärmar till fönsterlamporna i vardagsrummet för totalt 290 kr är inte illa :-) Lampaffären i Lyckeby hade konkursutförsäljning så vi gjorde ett besök där och det blev minst sagt lyckat! Nu har vi precis ätit mat och parkerat oss i soffan. Liv har gått och lagt sig och sover förhoppningsvis gott hela natten, hennes förkylning är bättre i dag. I morse sov hon ända till 06.50 :-)

tisdag 15 mars 2011

Bara 7 timmar kvar

Sju timmar kvar i min "karantän":-) Jippie! Sen blir jag frisläppt och kan vistas fritt i huset igen! Saknar min lilla trollunge... Så fort hon sett mej om jag gått ut ur rummet för att gå till badrummet eller hämta något i köket har hon flinat och kommit körandes mot mig i sin gåstol! Man tycker hon borde ha klarat sig undan smittan, för vi har inte varit i samma rum i många sekunder. Hon har ju inte visat minsta tecken på att må dåligt ännu heller så det borde inte vara någon fara. Johan har heller inte kännt nåt.


måndag 14 mars 2011

Karantän

Japp... Befinner mig i karantän inne i gästrummet... har varit här inne sedan i går morse! Har åkt på maginfluensa eller kräksjuka eller vad det nu kan tänkas heta. Otrevligt är det i alla fall. Mår bättre nu, men det sägs ju att man smittar i 48 timmar efter sista symptomen så jag kan inte träffa Liv förrän i morgon eftermiddag igen! Bläää det är nästan det värsta med det hela!

Johan fick ta ledigt från jobbet i går så han kunde vara hemma med Liv. I dag har han haft ledig dag, och i morgon kommer snälla mormor och tar hand om henne tills jag kan säkert gå runt i huset igen :-)

Tur att vi har dator här inne i alla fall!

Nu ska jag mumsa i mej ett glas nyponsoppa medan Johan sitter framför tvn och äter fläsk med löksås... fuskigt! :-)

måndag 7 februari 2011

Stanna upp!

God morgon! Sitter med en kopp kaffe och har precis läst tidningen. Snart dags att bege sig till Mariagården för lite Babyrytmik i dag. Lillaste Sötnosen ligger och sover sin förmiddagslur i sin säng, och i vår säng ligger den större Sötnosen med nackspärr eller något annat galet och kan dessvärre inte komma upp ur sängen... Stackarn :-(

Men det som slog mig innan i morse när jag vaknade och tittade ner i spjälsängen och möttes av världens underbaraste leende kl 6 i morse, var att man på tok för sällan stannar upp och verkligen uppskattar det man har! Tänk att i dag fyller tio små perfekta fingrar och tio små perfekta tår åtta månader... Att något skulle kunna kännas så otroligt underbart som de där små fingrarna och tårna är svårt att tänka sig innan man har fått äran att göra det! Älskar dig min lilla Trollunge! Önskar att man kunde stanna tiden och få njuta av vartenda ett ögonblick om och om igen!




tisdag 1 februari 2011

Inte alltid det blir som planerat

Blev inte någon babyrytmik i går, ledaren hade haft kräksjuka i helgen... blääää... Men istället fick det bli fika här hemma med de delar av barnligan som skulle träffats på rytmiken. Lilla Elvira hade även med sig storasyster Nova. Så vi hade så trevligt så i alla fall.

I dag har Johan haft ledig dag. Inte så mycket som stått på schemat. Korsord och mys med lillan på förmiddagen, sen lite veckohandling i eftermiddags. Det råkade även bli så att två semlor följde med oss hem från kondis när vi körde hem från affären. I kväll blev det mumsig lasagne till middag och så lite "storkok" av barnmat till Liv, i dag blev det ett gäng burkar med makaroner och köttfärssås att lägga i frysen.

Nu blir det lite slött framför tvn tror jag.

måndag 31 januari 2011

Trötter?

Det första Johan säger till mig när han kom hem från jobbet i går var "du ser trött ut i ögonen". Jaaa duu... välkommen till verkligheten, det är så man ser ut utan smink :-) Han tycker det är fuskigt att vi tjejer sminkar oss pigga och fina :-)

Synd på handbollsmatchen i går, hade varit kul om det blivit en bronsmedalj. Men med tanke på alla skador tycker jag ändå att det var en bra match! Och vad ska man säga om finalen mellan Frankrike och Danmark!?!! Oj oj va spännande! Hade varit kul med en dansk seger eftersom fransmännen redan är regerande mästare både på VM, EM och OS, men de kämpade verkligen på in i det sista! Hade det varit Sveriges match, och det var Sverige som kvitterade upp till oavgjort med 2 sek kvar på matchen hade jag nog kollapsat!

I dag står det Babyrytmik på schemat för Liv tillsammans med Ludvig och Elvira. Sen blir det en tur till affären för lite veckohandling. Hoppas på lika fint väder i dag som i går så det kan bli en riktigt härlig promenad i eftermiddag med.

I kväll är det sedan tv som gäller. Först "Familjen Annorlunda" och sedan blir det nog "CSI New York" tror jag .

Det är väl ungefär så som måndag den 31 januari ser ut för oss.

fredag 28 januari 2011

Känns väl inte så bra...

...att veta att man gett sitt barn detta? http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8471442.ab
Ytterligare en anledning till att fortsätta göra egen barnmat! Nu är det slut med att ge mjölkersättning till lillan i alla fall. Bläää.... Inte nog med att det är miljögifter i barnmatsburkarnas lock och i nappflaskor, nu är det i gifter i torrvarorna med?! Suck... Vad ska man göra?

tisdag 25 januari 2011

Mums


Mums!



Vitaminkick för stor och liten!

Lillans fruktsallad fick inga apelsiner, men det hade varit roligt att se hennes min:-) Hon fick jordgubbar, äpple, mango och blåbär istället. Är nog inte så tokigt, hon brukar älska maten hon får i alla fall. Stavmixern är min bästa vän i köket nu :-)

Vi ska mumsa på vårat tillsammans med en kopp kaffe och lite glass till handbollen- Liv får däremot vänta tills det är dags för efterrätt i morgon, hon ligger och sussar så sött nu. Perfekt att ha i frysen till henne för resten av veckan nu.

måndag 24 januari 2011

det närmar sig 30...

... men det är 361 dagar kvar i alla fall. :-) i går var det kalas som gällde och i torsdags kom Johan och Liv med frukostbricka och presenter på morgonen! Så sammanfattningsvis har det varit ett bra födelsedagsfirande.

onsdag 19 januari 2011

Släpp fångarna loss det är vår!

Jaa äntligen har jag fått gå ut en sväng från mitt fångenskap som varat sedan snön först kom, i november nån gång. Jag såg genom fönstret att gräset börjat titta fram lite här och var längs med huset så jag kunde inte motstå frestelsen. Det var mycket skönt att känna gräset och gyttjan under tassarna och vinden som fladdrade i morrhåren. Men när jag kom in var mamma inte lika glad för jag var ganska så smutsig om tassarna, så hon muttrade nåt om några tassavtryck i soffan och jordspår i fönsterkarmen... Ja Ja... Jag var nöjd i alla fall. Sen har jag mest legat o latat mig resten av dagen och bearbetat intrycken. Sen försökte den där söta lilla tvåbenta varelsen som flyttat in hos oss att klappa mej, men då sprang jag iväg. Jag har inte riktigt lärt mig att förstå henne ännu, hon bara skrattar och viftar när hon ser mig. Ska försöka lära mig att tyda henne...

Mjau mjau, och tass tass från Mixe.

tisdag 11 januari 2011

Älskade trollunge!

Om man någonsin känner sig lite nere eller allmänt trött så hjälper det om man öppnar sovrumsdörren och det där ligger världens finaste unge och sover efter en brottningsmatch med en pingvin som heter Basse. Tro mej, jag gjorde det nyss :-)

måndag 10 januari 2011

Undrar var Tommy och Annika är...

I spjälsängen ligger i alla fall en liten Pippi Långstrump wannabe... :-) Sötaste Liv ligger just nu med fötterna på huvudkudden och huvudet under täcket... ja ja varför inte... ser i alla fall bekvämare ut nu än vad det gjorde innan när hon låg på tvären.

Har precis tittat på "familjen annorlunda" på tv och säger bara fy bubblan! Är det verkligen hälsosamt med 10 barn? Jag är inte avundsjuk... Jag tycker tvättmaskinen går konstant här med bara en liten bebis! Men, men... det är ju upp till var och en...

I helgen var vi på öland och åt en massa mumsiga kroppkakor. På söndagskvällen kom sedan mormor och morfar till oss och var barnvakt åt Liv så att jag och Johan kunde lyxa till det med ett biobesök. Vi såg Änglagård 3... Det var ett mycket oklokt beslut. Det var, enligt oss, en av de sämre filmer vi sett på länge! För er som undrar så kan jag informera er om att det finns 35 lampor i taket i salong 4 i biostaden i karlksrona.... då förstår ni hur intressant filmen var :-)

torsdag 6 januari 2011

Nu får det väl ändå vara nog!

Finns det inte någon måtta på det här snöandet?! Blä så trött på att skotta! :-(

Men nu är i alla fall min efterlängtade taklampa i sovrummet på plats! Jag blev toppennöjd.

lördag 1 januari 2011

Första dagen på det nya året

Så var det nytt år igen! Nyårsfesten var minst sagt toppen! Jättegod mat, jättetrevliga människor och så vann ju johan och jag tävlingen. Men utmanar man oss i "dobidoo" så får man ju nästan skylla sig själv ;-)

I dag har det inte varit någon större aktivitet här. Sötaste Liv var snäll och sov ända till halv nio så det blev sovmorgon. I kväll blir det pizza till middag. Läste på aftonbladet att nyårsdagen är den dag det säljs mest pizzor på hela året i Sverige. Men vi går mot strömmen och gör egen :-)

Nu ska jag gå och kolla till degen och se om den är duktig och jäser som den ska.

Gott nytt år!