fredag 15 februari 2008

Dagens aktiviteter

Återigen har vi haft en mysig dag här på ön. Vi började med lite välförtjänt sovmorgon och sen lite frukost/lunch. Sen har vi fixat o donat med lite av varje. Motion har vi också sett till att få i dag, vi var ute och cyklade med vovvarna. Riktigt mysigt var det. Lite elakt av Raiza att stanna för väldigt många kisspauser tyckte jag dock, höll på att köra omkull ett antal gånger... men skam den som ger sej. Vi nådde vårt mål som var IcaNära Källa. Där inhandlades ingredienser till den mumsiga morotskaka vi precis bakat som vi ska mumsa på i kväll.














I morgon ska vi se till att få träffa lilla Felixen innan vi beger oss till fastlandet. Väl på fastlandet väntar en kväll med Tommy-besök och melodifestival, del 2. Får se om det kan ge nåt bättre än förra gången...

Vi återkommer!

onsdag 13 februari 2008

Rapport från andra sidan bron











Jaaa... man kan nästan tro att vi befinner oss på semester utomlands! Solen skiner, vädret är alldeles underbart, har precis ätit mumsig lunch, och vi befinner oss ju faktiskt på andra sidan havet. Vi är på minisemester hemma på Öland. Skönt! Johan är ledig hela veckan och jag börjar inte jobba förrän på söndag. En välbehövlig ledighet för oss båda känns det som.






Vi har precis varit ute och gått en långpromenad med vovvarna. Var helt underbart! Solen sken och vi hittade vårblommor. (Kanske lite skrämmande egentligen, med tanke på att det bara är mitten av februari... )

I eftermiddag är det födelsedagskalas. Jubilaren är Johans morfar, så om en timme eller så beger vi oss ner mot Borgholm.Planerna för resten av veckan är ganska oplanerade än så länge. Eventuellt blir det en tur in till Kalmar i morgon. Ett varv på Ikea är
alltid trevligt är ju min åsikt angående Kalmar =)Nähä... nu ska jag gå o se efter vad Karlsson pysslar med.

Förresten, för att hålla er uppdaterade angående vår husägarstatus: Det är 8 veckor och 6 dagar kvar till den 15 april, dagen då vi senast har tillträde till huset! Jippieeee!


RAPPORT FRÅN KALASET:

Kalaset var riktigt trevligt. Mumsig mat och trevligt sällskap är aldrig fel. Här följer lite bilder från ståhejet:











lördag 9 februari 2008

Tankar och funderingar...

Vi var och mätte i huset häromdagen. Var nästan riktigt nervöst att se det igen! Vi har ju inte varit där sedan i december när vi skrev på papprena. Tänk om vi inte hade tyckt om det längre? Men som tur var så var vi fortfarande lika förtjusta i det =) Ser bara fram emot vår uppdatering av det, ska bli kul att få bort 90-talet ur huset och sätta lite egen prägel på det.


Har börjat klura lite på hur hallen ska kunna göras i ordnong, när det väl är dags för det. Jag känner att jag ligger mååånga steg före i planeringen med tanke på att vi inte ens flyttar in förrän i april, och första prio är att göra i ordning kök, matrum och det stora sovrummet. Efter det borde det väl bli vardagsrummets tur, där spenderar man ju trots allt så himla mycket tid. Men det är det enda rummet jag inte fått nån inspiration till ännu. Konstigt... alla andra rum har jag fått en känsla av hur jag vill ha det i. Förutom Johans rum, det har han fått tillåtelse att välja helt själv hur han vill ha det i ;o)


Här är mina senaste funderingar kring hallen. Funderar på att ha beige/grå väggar där i någon ganska neutral färg och sen "pynta" med något liknande i lite "gammaldags/romantiskt-stil" kanske man skulle kunna kalla det? ja ja, inet så noga med att sätta namn på saker och ting när det gäller inredning tycker jag, huvudsaken är att det känns bra!




måndag 4 februari 2008

I kväll har vi haft hemma-dejt =) Var på "bio" i tv-soffan och åt popcorn och drack läsk. Trevligt värre!

Mixie har också varit med på ett hörn, fast just nu sitter hon o smaskar på ett visset palmblad som ramlat ner på golvet...

Inga nya spännande planer på huset än. Har börjat klura på hur det ska göras om i ena arbetsrumet/gästrummet. Funderar på beige/grå väggar, vita möbler oc sen färgglada detaljer som kuddar och ljuslyktor i t.ex. tukos och orange...