tisdag 31 mars 2009

förlåt, förlåt, förlåt!!!

Oj oj oj vad dåliga vi har varit på att skriva här! Ber om ursäkt... Har varit fullt upp med jobb för oss båda och renoveringen och fixet i tvättstugan. Men nu är vi här igen! Tvättstugan är inte helt klar än, men vi har fått klinkers på golvet, väv och färg på väggarna, den nya varmvattenberedaren är inkopplad. Kalasbra! Får lov att återkomma med bilder en annan dag. er

Johan har även varit duktig och slipat golvet på altanen. Vi slet bort den otäcka mattan som var där och hittade ju ett trägolv under. I dag var vi och köpte möbler till altanen också. Eller ja... stolarna fanns ju självklart inte hemma, men de skulle komma i nästa vecka. Så just nu står det ett bord där ute bara. Men det blir snart fint, ska pynta lite med duk och ljuslyktor (har redan inspirerats på Indiska) o lite sånt sen också ju.

Ja ja,,, nu är det tv som gäller en stund, sen är det sovdags. Helt slut i huvudet efter dagen på jobbet! Siffror, siffror och åter siffror! Men kul är det =)

Tjipp tjipp, lovar att vi (jag) ska bättra oss och skriva oftare nu...

fredag 13 mars 2009

Skön dag!

Egentligen borde jag skriva om renoveringsdag tre och fyra, men då jag för tillfället inte har kameran med mig så har jag inga bilder... så då avvaktar jag helt enkelt! Befinner mig just nu i Olofström faktiskt. Mamma har tagit semester för hon fyller år i morgon. Så då passade jag på att göra ett besök i Olofström hos mamma och pappa! I morgon kommer Johan också hit efter jobbet, för på kvällen är det kalasdags.

Dagen började riktigt bra, mamma hade bokat massagetid åt mig, och 45 min massage tackar man ju inte direkt nej till. I kväll ska vi nog sedan ner till simhallen och plaska några meter så att vi förtjänar att äta pizza i kväll =)

Johan!: Är du duktig och läser på vår egen blogg så kommer här en påminnelse till dej: Glöm inte att sätta igång inspelning av melodifestivalen innan du åker hemifrån i morgon! =) Jag har förresten köpt en present till dig också som du får i morgon... Vi hörs i kväll!

lördag 7 mars 2009

Renovering, dag 2


Så var det dags att ta hjälp av nästa svärfar! =) Visst är det perfekt att vi båda har så händiga pappor och syskon som snällt hjälper oss? Det är vi mycket tacksamma för!

Vid tiosnåret i morse svängde tingskullens byggtjänst in på uppfarten och Lasse satte genast i gång med att fixa i tvättstugan. Cementgolvet har nu "hackats" upp och golvbrunnen bytts ut, så nu är det ett stort hål i golvet som förhoppningsvis snart ska fyllas igen också =)



Sen antar jag att det är samma procedur med nästa golvbrunn också, men vad vet väl jag. Nu ska vi ta oss en kopp kaffe och en smörgås.

Återkommer senare.

fredag 6 mars 2009

A work in progress

Dag 1 på tvättstugerenoveringen

Nu är det dags för nästa projekt! Skoj skoj! Älskar när det är renoveringsprojekt på gång i huset! Eller kanske inte så mycket själva stöket, men när det blir fint efteråt =) Runt åtta snåret i morse kom pappa insvängandes på tomten och efter lite frukost så var han redo att sätta i gång! Först skulle det kopplas och fixas med vatten och bytas lite kranar och kopplingar, sedan kom nästa projekt. Att tömma ut och koppla loss varmvattenberedaren. Visade sig inte vara lika enkelt som man skulle kunna tro... men till slut löste han det! Han brukar lyckas klura ut det mesta.

Efter lite hårt arbete var det snart dags för lunchpaus, då kom Johan också hem och gjorde oss sällskap.

När varmvattenberedaren äntligen var tömd på sina 300 liter var det dags att kånka ut den...som tur är har vi nu i eftermiddag även fått assistans av bror Mattias. Så nu har han och pappa kånkat ut den (minst sagt olätta kolossen) gamla beredaren och satt in en tillfällig femtioliters på väggen så att golvet är fritt.

Nästa steg är att Lasse kommer i morgon och fixar med golvbrunnarna. Det får jag rapportera mer om då.

Här kommer lite bilder från dagen:

förarbete


Tvättmaskinen kopplas ut



Tömning pågår

torsdag 5 mars 2009

Att ta sig vatten över huvudet

Som jag tidigare skrivit om så har ju min cykel mått lite sisådär den senaste tiden när det gäller att hålla luften. Så i går bestämde jag mig för att ta tag i saken och åtgärda den antagna punkteringen. Kände mig riktigt stolt när jag till slut lyckats lossa alla skruvar och muttrar, vajrar, kedjan och fästen. Ja allt som höll hjulet på plats. Till slut lyckas jag till och med kränga av slangen från hjulet.

Men gissa om jag blev förvånad/irriterad/arg/fundersam/besviken när det inte kommer några luftbubblor under det obligatoriska "vattentestet" för att identifiera läckan! Kan det vara så att jag gjort allt detta i onödan?


Min stackars vapendragare, sedan 12 år tillbaka, på operationsbordet


Här försöker jag laga en punktering själv för första gången, och då kan jag inte ens hitta läckan!
Finns det någon annan anledning till att däcket inte håller tätt? Nu känns det nästan som om man tagit sig vatten över huvudet, för det känns tveksamt om jag lyckas få ihop den stackars cykeln till ursprungsläge igen...

En ny favorit

Ja det kan man nog nästan kalla den. Riktigt mumsig var den i alla fall, Center "dark". Yummy! Här avnjuts den med en kopp kvällste. Är det förresten någon som egentligen vet vad skillnaden är på "Center" och "Plopp"?

tisdag 3 mars 2009

Jag har fått order av Johan att blogga, så nu skriver jag att vi ska åka in till stan. Så det så.... Vi skriver kanske mer sen.