söndag 24 maj 2009

Vilket drama!

Oj oj vilken morgon! Snacka om händelserik start på dagen för oss. Jag spenderade gårdagen + natten till i dag hemma i Olofström hos mamma och pappa, passade på eftersom Johan skulle ha "firmafest" här hemma hos oss i gårkväll. I morse runt halv åtta snåret vaknade jag av att han ringde och sa att Mixie inte kommit hem i går kväll, och fortfarande inte syntes till på morgonen. Han hade gått runt och letat och lockat med matburken, men ingen katt syntes till! Jag hoppade i princip på direkten in i bilen och åkte hem för att leta också. Mamma gjorde mig sällskap och var moraliskt stöd hon med. När vi kommer till vetevägen ser jag att mixies halsband och en massa vit päls ligger på gräsmattan, men ingen katt syns till fortfarande. Då kommer precis Kalle (grannen som bor snett över vägen) och säger att han hör en katt som jamar i Birgittas (grannen rakt över vägen) garage! Vi ringer på och hon öppnar upp garagedörren, och ut lunkar Mixie! Hon fattade nog inte riktigt hur orolig hon gjort oss, utan hon jamar lite och rullar runt några varv och sträcker på sig ute på vägen och traskar över till vår tomt! :-)

Nu i dag har hon mest legat inomhus eller på en stol på altanen, hon håller sig mest nära oss. Så lite omskakad kanske hon är ändå efter en natt i ett kallt och ruggigt garage... Ingen kudde eller filt att sova på, utan ett kallt betonggolv istället!

Så mamma och jag fick en dag tillsammans här istället, så vi har varit ute och gått, handlat lite, planterat lite i landet och nu har pappa kommit hit också för att hämta henne. Så det blev ju en trevlig dag av det!

lördag 16 maj 2009

äntligen helg

så underbart skönt med helg! Verkar som om vädret ligger på topp också. I dag blir det trädgårdsfix, lite shopping och i kväll är det melodifestival + fest och lite dansande som gäller. En mycket trevlig dag tror jag att jag har framför mig med andra ord :-)

Lika bra att ta tag i dagen kanske. Först på schemat står att klippa häcken ut mot vägen. Måste rensa ogräs längs vägen också... och sen lite belöning att plantera lite blommor.

läste förresten något riktigt tankvärt i morse : "Livet är som en regnbåge. Du behöver både sol och regn för att färgerna ska framträda."


just nu på spotify "Långa nätter" med melissa horn.

söndag 3 maj 2009

fullt upp

Inviger min nya fina (guldfärgade) netbook med att blogga lite, var ju ett tag sedan sist. Den nya fina datorn verkar fungera alldeles utmärkt även att blogga med. Men bäst av allt måste ju ändå vara att den är beige/guldfärgad! Så fin =)




Har varit riktigt skönt att vara långledig i helgen! Men vi började att fira helg i det fina vädret redan i onsdags. Detta gjorde vi med lite picknic i trädgården och årets första kubbspel.


grillad kyckling, revben, rökt lax, potatissallad, soltorkade tomater, jordgubbar, melon, salami, mögelost.... mmm. Mixie var lite mer kräsen dock, ville varken ha lax eller kyckling helt plötsligt, måste varit solsting!

Skål med Kiviks herrgårdscider!


På valborgsmässoafton hade vi grillkväll med Peter, Caroline och lilla Wilma. Grillade massa god mat, åt chokladfondue, spelade lite wii och så lite kortspel. Synd att det inte blev någon valborgseld bara.

Resten av helgen har bland annat ägnats åt att tvätta fasaden på förrådet, rensa rabatter, byta till sommardäck på bilen, putsa fönster på altanen och i vardagsrummet med mera... synd att det redan är söndagkväll, hade lätt kunnat sysselsätta mig med att fixa och dona här några dagar till! :-)