tisdag 22 september 2009

så var helgen slut igen

Så var helgen slut igen… Hur kan de alltid gå så snabbt? Konstigt, men det är väl som man säger: ”iden går fort när man har roligt” antar jag. Det har i alla fall varit en riktig toppenhelg! Johan har varit ledig både lördag och söndag så vi har hunnit umgås en massa.

I lördags var vi på Bomässan inne i stan tillsammans med Caroline, Anna och lilla Wilma förstås! Det var inte så mycket inspiration att hämta på mässan, men alltid kul att hitta på något med lite trevligt folk! Efter mässan blev det sedan en fika på stan.

När vi kom hem blev det en fixare-eftermiddag. Jag städade och röjde inne i huset och Johan gjorde i ordning plattorna vid ingången och rensade gräs emellan dem. Kvällen blev lugn med mat och tv, som vanligt…

På söndagen var Caroline och jag duktiga och tränade på förmiddan. Under tiden var Johan duktig och gjorde nyponsoppa på nypon som vi plockat på Öland för något år sedan och torkat. Till middag skulle det nämligen bli riktig söndagsmiddag med stek, potatis, sås och äpplemos. Och när Johan var liten åt han det till söndagsmiddag hos sin farmor, och då hade de alltid nyponsoppa till efterrätt. Ska det va så ska det va! Mätta och belåtna blev vi i alla fall, så resten av dagen var ganska så lugn med lite tv-tittande och tvätt-vikande. Sen var det dags att krypa till kojs och ladda inför den nya kommande veckan!

I går morse gick vi duktigt upp runt halv sju snåret och gav oss ut på en joggingrunda. Vi tog skogsvägen ut mot lösen/fäjö, svängde av mot lösens kyrka och vägen mot lösenrondellen tillbaka till vårt kära lilla Östra torp. Enligt stegräknaren var det ca 2500 steg. Lite lagom mjukstart för oss i alla fall. Efter ett tag kan vi förhoppningsvis utöka sträckan. Men huvudsaken är i alla fall att man kommer i gång! på vägen hem blev det lite träningspass på Friskis med.

I dag har det inte varit någon vidare träning. Har haft sån huvudvärk sedan i går kväll, så i morse fick Johan bege sig ut på rundan själv. Och efter att ha jobbat över en stund, handlat och lagat mat har jag inte mycket ork nu, utan siktar på att diska undan i köket, koka en kopp te, och sätta mig vid teven och hänga framför idol.

I morgonbitti finns det då förhoppningsvis mer energi!

söndag 13 september 2009

dag 8, dagen då semestern tog slut...

Sista frukosten på denna balkong! Nu sitter jag och sörplar i mig vad som kommer bli den sista koppen kaffe på grekisk mark för ett bra tag framöver! Ett år i alla fall…

Vi har haft BBC world på tvn i bakgrunden, verkar som om det brinner för fullt i grekland. De har även visat det på 4 av de grekiska kanalerna, men av nån anledning förstod vi inte lika mycket där…

Kl 23.45 kommer bussen o hämtar oss till flyget, så i kväll blir det middag i restaurangen på hotellet. Nu ska jag in och dubelkolla att allt är nedpackat..

Snacka om att jag sovit orolig i natt! Kan det vara flygnerverna som redan börjat spöka? Vaknade någon gång mitt i natten och kunde inte alls orientera mig vart jag var! Kände mig fram i mörkret men hittade ingen sänggavel ovanför huvudet och när jag sträckte ut händerna fick jag tag på Johans fötter i stället för hans rygg… Hade tydligen vridit och vänt mig så mycket att jag lagt mig på tvären nere vid fotändan istället…

dag 7, dagen då böckerna tog slut...

Jaha då har jag läst ut både mina egna böcker och den jag lånade av Johan. Johans bok om en kallblodig psykopat vann stort! Den var riktigt spännande!

Kvällsuppdatering:

Mat och drink blev det i kväll också! Pizza och spagetti bolognese var det på menyn för oss i dag. Efteråt gick vi och shoppade lite souvenirer till oss själva och till husvakterna. Kattvakternas presenter klarade vi av redan inne i Rhodos stad… Självklart finns det något litet till våra små älsklingar Moa och Felix också J

Efter shopingturen var det dags för en drink. Mojito till Johan och Long Island Ice Tea till mig. Och ta mig tusan, det var nog den suraste citronskiva jag någonsin ätit! Självklart var inte Johan sen med kameran..

Dag 6, dagen då Johan tvättade pengar...

nu har det gått så långt att jag totalt tappat bort vilken dag vi bifinner oss på! Var tvungen att bläddra tillbaka i min anteckningsbok...
I dag är det hotellområdet som gällt i gen. Inget spännande som hänt... Ätit glass, lunch, läst, sovit som en stock i skuggan... skönt!


Det mest spännande än så länge i dag är att Johan badade med pengarna i shortsfickan! Han kom tillbaka med några drypande sedlar som fick torka i brisen. Där ser ni hur aktiva vi är om det är det mest spännande! :-)



Till middag blev det ett återbesök på en restaurang vi åt på tidigare i veckan. Supergoda (och många) vitlöksbröd till förrätt och pasta carbonara till migg och kyckling sweet and sour till J. När kyparen såg att det var jag som tog upp plånboken och betalade för maten tyckte han att det var illa (på skoj förstås) och tyckte minsann att mannen borde betala! :-)

Dag 5, dagen då pengarna tog slut...

Åter vid poolen.... Johan med korsordstidningen i högsta hugg och jag med anteckningsboken i knät. Jag ligger och spanar på flygplan! Hotellet ligger ca 20 min bilresa från flygplatsen så man ser planen när de går in för landning. Under tiden som vi legat här i dag har det redan kommit 3 plan. Antagligen alla fulla med turister som ska börja sin semester. Konstigt att de inte låter mer när de ser så nära ut.




Vi funderade ett tag på att åka på en utflykt med Fritidsresor till någon fjärikspark, men vi skippar nog det. Trivs så bra med att för en gångs skull inte göra nånting alls!


Nu är det sovdags! Efter maten i kväll solm bestod av en ”greek plate” för min del och en hawaii burgare till Johan blev det ett stopp vid en bankomat och fylla på reskassan. Alltid spännande att försöka förstå sig på utländska automater!









illa illa...

Dåligt av oss (mig) att inte skriva på evigheter! Men här kommer i alla fall resten av dagboken och bilder från semestern! Som det känns som om var en evighet sedan...