tisdag 22 september 2009

så var helgen slut igen

Så var helgen slut igen… Hur kan de alltid gå så snabbt? Konstigt, men det är väl som man säger: ”iden går fort när man har roligt” antar jag. Det har i alla fall varit en riktig toppenhelg! Johan har varit ledig både lördag och söndag så vi har hunnit umgås en massa.

I lördags var vi på Bomässan inne i stan tillsammans med Caroline, Anna och lilla Wilma förstås! Det var inte så mycket inspiration att hämta på mässan, men alltid kul att hitta på något med lite trevligt folk! Efter mässan blev det sedan en fika på stan.

När vi kom hem blev det en fixare-eftermiddag. Jag städade och röjde inne i huset och Johan gjorde i ordning plattorna vid ingången och rensade gräs emellan dem. Kvällen blev lugn med mat och tv, som vanligt…

På söndagen var Caroline och jag duktiga och tränade på förmiddan. Under tiden var Johan duktig och gjorde nyponsoppa på nypon som vi plockat på Öland för något år sedan och torkat. Till middag skulle det nämligen bli riktig söndagsmiddag med stek, potatis, sås och äpplemos. Och när Johan var liten åt han det till söndagsmiddag hos sin farmor, och då hade de alltid nyponsoppa till efterrätt. Ska det va så ska det va! Mätta och belåtna blev vi i alla fall, så resten av dagen var ganska så lugn med lite tv-tittande och tvätt-vikande. Sen var det dags att krypa till kojs och ladda inför den nya kommande veckan!

I går morse gick vi duktigt upp runt halv sju snåret och gav oss ut på en joggingrunda. Vi tog skogsvägen ut mot lösen/fäjö, svängde av mot lösens kyrka och vägen mot lösenrondellen tillbaka till vårt kära lilla Östra torp. Enligt stegräknaren var det ca 2500 steg. Lite lagom mjukstart för oss i alla fall. Efter ett tag kan vi förhoppningsvis utöka sträckan. Men huvudsaken är i alla fall att man kommer i gång! på vägen hem blev det lite träningspass på Friskis med.

I dag har det inte varit någon vidare träning. Har haft sån huvudvärk sedan i går kväll, så i morse fick Johan bege sig ut på rundan själv. Och efter att ha jobbat över en stund, handlat och lagat mat har jag inte mycket ork nu, utan siktar på att diska undan i köket, koka en kopp te, och sätta mig vid teven och hänga framför idol.

I morgonbitti finns det då förhoppningsvis mer energi!

1 kommentar:

Carro sa...

Ja, det är så superskönt att vi kommit igång med vår träning! Ni är ju rikigt duktiga som är ute och springer också. Allra helst på morgonen :) Nästa pass blir nog på fredag, halv fem. Hör av dig om du ska med!