lördag 29 maj 2010

Blir nog ingen bebis i förtid...

I morgon är det morsdag. Känns som om vi får vänta tills nästa år med att fira det... Inga tecken på att bebis vill titta ut i förtid. Måndag är ju satt som dagen då det ska hända, och än så länge inte några större tecken på att något kommer hända i förtid... Men nu börjar magen bli otymplig! Omöjligt att hålla en tröja ren i hel dag, av nån anledning verkar magen konstant vara i vägen! Inte finns det mycket kvar att välja på som passar längre heller. Den vardagliga uniformen på Vetevägen består numera av mysbyxor och linne. Vid fina tillfällen (som t.ex. då jag tar mod till mig och åker och handlar) kan jag klämma i mig i ett par mamma-jeans som fortfarande passar.

När vi var på Maxi i dag fick jag den första riktigt sköna kommentaren! En liten pojk, typ tre år, säger förundrat till sin pappa när jag möter dem i gången: "Pappa, hon hade en riktigt stor mage..." Tyvärr lyckades jag aldrig höra pappans svar.

Nu är det Eurovision song contest som gäller här hos oss, men det känns trist att inte Sverige är med! Än så länge är min favorit Beligen, Tom Dice med "Me and my guitar".

Vi får väl se hur kvällen slutar, om jag håller mig vaken hela finalen eller inte.

torsdag 27 maj 2010

Ingen ny familjemedlem än

Ingen bebis än... Men väl en tur till förlossningen i går eftermiddag. Vi var hos barnmorskan på en extra kontroll och hon skickade in oss dit för de ville kolla upp några prover lite extra. Men, det var ingen fara för Anton eller mig så vi behövde som tur var inte bli inlagda. Men helt plötsligt kändes allt väldigt verkligt och faktiskt nära! Ska till barnmorskan i morgon igen och kolla prover, men förhoppningsvis är allt bra då!

Blev ordinerad sömn och vila, så det är väl det som gäller för min del nu. Att sitta still och inte göra nåt alls är ju inte direkt min starka sida, men men, allt för att bebis ska må bra!

Så nu är det soffa varvat med säng som gäller för vår del.

Vi hörs!

torsdag 20 maj 2010

I dag är det en bra dag!

Känns verkligen som om jag har "varannan-dagar" nuför tiden. Ena dagen är jag helt utslagen och orkar inte göra nånting, medans nästa dag känns allt mycket bättre och mer ork finns. Konstigt det där. Men jag börjar som sagt se ett schema i det, misstänker att jag vill för mycket de dagar jag känner mig pigg, och därför tar slut på all min energi och blir slutkörd till nästa dag. Men har man svårt att sitta still och inte göra nånting så har man! Vill man ha ordning och fint så hittar man alltid något som behöver göras! Fast å andra sidan kanske det är dags att vänja sig vid tanken på att inte alltid hinna ha allt på tipp topp i framtiden...

Men som sagt, i dag är i alla fall en bra dag! Men jag ska se till att ta det lite lugnt i dag med så får jag se om min teori stämmer i morgon.

Just nu:
Fika ute på "trädäcket" i solen. Kaffe från världens godaste kaffemaskin, vaniljglass med mintchokladsås... (Tja... har man ändå gått upp över 20 kilo så känns det inte som om det spelar nån roll med något kilo till de sista veckorna nu innan knodden kommer :-))
Mixie trivs också här ute, även om hon ser lite lagom förbannad ut på bilden...

Så glad att det äntligen är lite fint väder så att man kan vara ute! Johan tyckte det var lite pensionärsvarning på mig häromdagen när jag sa att jag ville ha fint väder så jag kunde sitta ute och njuta av körsbärsträdet och magnolian innan de blommar över...

Men det är sant, det bor nog en liten pensionär i mig... Har väckarklockan på 8.00 på helgerna så att man inte ska sova bort hela dagen, lyssnar på "Ring så spelar vi" till lördagens frukost, tycker det är trevligt med "Allsång på Skansen" på SVT... Men faktum är att Karlsson är ju faktiskt också inblandad i detta, så då bor det minsann en liten pensionärsgubbe i honom också :-)

Tidigare:

Dagens syprojekt blev att sy en liten filt. Snuttefilt, filt till vagnen, eller helt enkelt bara en "bra att ha" filt. Har ävan tvättat och städat lite och haft lite fotbad (i kallt vatten) till mina små korvar till fötter :-)
Senare:
Hänga upp lite tvätt ute när maskinen snurrat klart. Får väl även fundera ut någonting till middag i kväll åt oss. Kanske man skulle passa på att grilla? Fast då måste jag nog åka till affären... Känns som överkurs. Ska se till att ta en liten eftermiddagslur också och lyssna på min avslappnings/mental träning-skiva.
Ha det!

tisdag 18 maj 2010

Årets första rabarberpaj!

Jajamen! Vi har precis mumsat i oss rabarberpaj och tittar nu på "Desperate housewives" på tv. En mycket trevlig kväll med andra ord :-)

Johan har varit ledig i dag, så vi har haft en skön dag här hemma. Johan har jobbat ute i trädgården och jag har roat mig med att städa ugnen och sy. Dagens sy-skörd består av påslakan och örngott till spjälsängen och en liten body :-)

Annars så har vi inte så mycket nytt att berätta från vetevägen. Vi väntar mest och plockar och fixar och förbereder lite med allt möjligt inför pyrets ankomst

söndag 16 maj 2010

dåligt dåligt med nya uppdatgeringar...

Det har inte hänt så mycket här den senaste tiden. Känns mest som om vi går och väntar :-) Börjar känna mig tung och smidig som ett kylskåp med gigantiskt svullna små stackars fötter och ont i svansk0tan. Men men, det är det värt :-) Det är skönt att jag är ledig nu i alla fall och inte behöver bekymra mig om att gå till jobbet och sitta där framför datorn en hel dag. Jag fick jättefina blommor och presentkort av alla kollegorna när jag jobbade min sista dag. Gulligt!

Som sagt, justs nu känns det mest som om vi går och väntar, men samtidigt känns det riktigt overkligt! Men spjälsängen är bäddad och bb-väskan packad, så jag antar att vi är redo att köra! :-)

Nähä nu ska jag se om jag kan få något liv i Karlsson som ligger och sover så gott här brevid mig. (smidigt med mini-datorer så man kan ligga kvar i sängen och blogga :-)) Jag börjar bli frukosthungrig. Karlsson är ledig i dag, och i dag står inköp av filmkamera på schemat.