lördag 25 oktober 2008

lugna gatan

I dag har det varit ganska lugnt tempo här på vetevägen mest hela dagen. Skönt =) Jag har passat på att röja och strukturera lite i garderoben där jag har mina "pynt"-saker som alla ljuslyktor, ljusstakar, ljus och annat man kan dekorera och pynta med! Känns skönt att kunna ha ett helt skåp till sådana prylar. Särskilt när man har en viss förmåga att samla på sig en hel del sådant....

Har även passat på att få leka med en av mina ganska nyligen upptäckta favorit leksaker. (innan vi blev med hus hade jag aldrig reflekterat över vad man egentligen hade för stor nytta av dem) Nämligen vår fina, tuffa, fräsiga lime-gröna skruvdragare! Tänk att jag faktiskt helt själv kan sätta upp gardinstänger, vägghyllor och annat smått och gott nu! På schemat stod i dag att hänga upp några ljushållare på väggen i mitt pysselrum.


Kvällen kommer att spenderas ute på Verkö tillsammans med Peter, Carolin och lilla Wilma. Ska bli så mysigt!

Ha det bra alla!

onsdag 22 oktober 2008

Pyntat utomhus

Jaha... idag var det en spännande shoppingrunda för KarlssonPerssons inne i den stora staden. Vi gick plus 1065 kr =) Vi tog ett varv inne på Kronans. Johan skulle in och byta sin klocka till en annan modell, en som han tyckte bättre om, men som även var 365 kr billigare... Sen tog vi även ett varv inne på MQ och då såg vi att Johans jacka nu reades och kostade bara 999 kr, den var således prissänkt med 700 kr! Dessa 700 kr fick Johan tillbaka mot uppvisande av kvittot eftersom det var bara en månad sedan han köpte den. Trevligt!

Har gjort en dörrkrans av lönnlöv till ytterdörren som jag blev väldigt nöjd med, så nu är det höstpyntat vid entrén.





tisdag 14 oktober 2008

en helt vanlig tisdag...

...och flitens lampa har lyst lite på vetevägen. Johan har stått för takmålning i tvättstugan, utövat jakt på sin (vår) nya förstärkare och lite tekniska finurliga ihopkopplingar (nu kan jag sitta vid min bärbara dator och skriva ut på skrivaren som står i johans arbetsrum, helt utan någon sladd till skrivaren! Magi? Teknikens framgång? vad vet jag... nöjd är jag i alla fall). Under tiden har jag "roat" mig med att hänga tvätt, sortera och vika om alla handdukar, sängkläder och dukar och skapat ett nytt system i skåpet för det. Me like struktur! =) Förresten... är det någon mer än min kära sambo som tycker jag är konstig för att jag har ett färgsystem på dammtrasor till hushållets olika rum och syften? Nä... tänkte väl det!

Just nu befinner vi oss nog i ett paltkoma, har precis ätit fläskpannkaka som vi slängde ihop innan. Nu börjar det nog bli dags för en kopp eftermiddagskaffe *gäsp* Men johan och jag är nog inte de enda i hushållet som befinner sig i paltkoma för tillfället. Lilla Boom Boom ligger och tar sig en eftermiddagsmys i solen i vardagsrumsfönstret. Förresten! För er som följer vår lilla Mixie i hennes mål att bli katternas nya Anna Skipper har vi glada nyheter! I morse gjorde vi ett tappert besök på vågen, Mixie har gått ner till 4,1 kg kärlek nu =) Fast när jag vägde henne nu i eftermiddags var de 4,2 kg. Men visst är det väl morgonvikten som räknas?


söndag 5 oktober 2008

söndag

Har varit toppenskönt att vara ledig i dag, men oj oj oj vilket busväder vi haft! Tur att man inte direkt behövt vara ute i dag. I dag var det dags för barndop för söta lilla Moa. Supermysigt! Efter det var vi och handlade med Anna en sväng. Hon ska bo tillfälligt här nere i karlskrona när hon gör sin praktik. Hoppas på många kvällar med trevligt besök! =)

lördag 4 oktober 2008

Trevlig lördag...

... har det minsann varit hitentills. I morse var vi i kakelbutiken och beställde klinkers till tvättstugan. Har bestämt oss för att vänta lite med att besluta kakel till det stora badrummet. Vi lyckas ju alltid bara fastna för de kostsamma verkar det som! =) Det vi egentligen ville ha till badrummet var ett ganska enkelt vitt, med stora marmorerade plattor. Snitsen på det var den snygga listen på det som vi tänkte sätta runt hela badrummet, grå/turkos glasmosaik kantad med stenlister. Kruxet är bara att de kostar 215 kr st, och det går ju åt ett antal om man ska ha en list runt hela badrummet. Närmare 8000 kr bara för en fem cm hög list kändes lite väl kostsamt...

Sen har vi också hunnit med trevligt besök. Mamma, pappa och farfar var här och hälsade på. Mycket trevligt! Kul att farfar fick se hur vi har det i vårt hus. Jag tror nog vi fick godkänt =)

Nu sitter Johan och spelar tv-spel, och jag skulle ju egentligen bara sätta mig vid datorn och skriva ut några foton till scrap-bookingen jag håller på med. Så nu ska jag gå och pyssla vidare.

Kram

fredag 3 oktober 2008

Hur sysselsätter man sig inomhus på hösten då?

tja... om ni frågar oss så är det inga problem! Man kan ju alltid...

...pussla





baka en kaka...



eller bara ta det lugnt och mysa framför brasan...

Höst även inomhus

Det är minsann inte bara utomhus det är höst, inne har jag också hunnit med att höstpynta lite. Mysigt värre, riktigt nöjd med resultatet är jag också ;o)



matrummet


skänken i matrummet




vardagsrummet


Nu är det höst på Vetevägen...

Ja vad ska man säga... Nu är det höst! Tycker inte det var länge sedan jag var på promenad på min favoritskogsväg och fotograferade vitsippsbacken där. Men nu var det en annan syn där, det har tydligen helt plötsligt blivit höst. Mysigt tycker jag! =)