onsdag 26 augusti 2009

Dag 4, dagen vi bekantade oss med poolområdet...

Aj, aj... det svider allt lite på min stackars grisrosa rumpa. Förutom den och Johans lika rosa knän har vi faktiskt fått lite fin färg också. I dag valde vi att stanna vid poolområdet. Pocketbok nr ett är utläst för min del och Johan har läst imponerande 200 sidor i sin. Min var väl ingen höjdare direkt, men vad kan man vänta sig när man chansar och köper böcker för 15 kr på willys :-) Den hette Babysug och handlade om ett par som bestämde sig för att försöka skaffa barn, men inte kunde och till slut bstämde sig för att adoptera. Det var typ det enda den handlade om... På baksidan stod det att den skulle påminna om Bridget Jones, men det vete tusan var jag skulle se de likheterna! Köpte en bok till som hette "Nya vägar", men den verkar inte heller vara någon höjdare. Lutar åt att jag lånar en av Johans kriminalare istället.

Nu har man varit här tillräckligt länge för att bli sådär härligt avslappnad och komma in i semesterkänslan. Så underbart när det största "bekymret" under dagen handlar om vilken restaurang man ska prova i kväll eller om man ska åka på nån utflykt eller inte. Så skönt att få lämna andra stora tankar och funderingar och beslut hemma i Sverige ett tag.

Snart är det höst hemma i sverige. Mysigt! Jag älskar verkligen hösten, men just nu känns den gansla avlägsen! I går kväll när vi kom till hotellet runt kl tolv var det fortfarande 28 grader här! När vi frågade taxi-chauförren på väg hem från Rhodos om han varit i Sverige någon gång, svarade han Nej, vi hade det så kallt att det inte är bra för hjärtat menar han :-)

Uppdatering kl 14...

Fortfarande vid poolen. Vi har flyttat runt till lite olika platser här och just nu ligger vi skuggan av några stora träd i trädgården och spanar över poolen. Vi har precis fått i oss lunch och är nu mätta och belåtna. Johan åt Souvlaki i pita och jag min efterlängtade grekiska sallad. Fyfitterackarn så gott !:-)

Johan läser vidare i sin bok, det ser ut som om han är på sid 261 när jag sneglar på honom. Mycket imponerande! Han brukar nämligen alltid tröttna på böcker, så denna måste vara riktigt bra. Själv ligger jag mest och filosoferar...

Efter ytterligare en stunds solande och badande var det dags för siesta! Johans favorit plats för läs-stunden är extrasängen på rummet och jag brer ut mig i sängen som vanligt. För min del består vilandet av att lägga patians (som alltför sällan går ut). Johan somnar från sin bok och tar en tupplur. Men rastlös och godissugen som jag är beger jag mig ner till närmsta supermarket och köper lite choklad, chips, vattenmelon och en varsin bacardi breezer att mumsa på senare. Hittade en ny smak, tranbär, som verkar riktigt lovande….När jag kommer tillbaka från min lilla utflykt ligger herr Karlsson fortfarande och sover. Men när jag prasslat lite lagom mycket med kassarna och klirrat lite lagom med flaskorna vaknar han och blir så glad att äntligen få sin vattenmelon (ungefär lika glad som jag blev för min sallad)

Efter dusch och sånt blev det som vanligt yatzi på balkongen innan vi gick ut för att äta. Till middag blev det sedan kyckling med svampsås till oss båda. Mätta och nöjda bestämde vi oss för att promenera lite bort mot Ixia centrum och där hittade vi en klädbutik med superbilliga underkläder. Bh:ar för 3 euro styck, jag tackar jag! Så där blev det lite fyndat.
Promenaden fortsatte en bit bort för vi var sugna på en drink. Vi hittade ett ställe där stolarna såg så sköna ut så vi bestämde oss för att parkera våra trötta ben där. Johan fick en giftigt grön drink som hette Green Dragon com innehäll gin, curaqo, färsk banan och nånting mer... supergod i alla fall! Självklart var den smyckad med glitter och bling bling med :-)För min del blev det en sur och väldigt god lemon-lime milkshake. Sedan hände inte så mycket mer denna dagen... vi gick tillbaka till hotellet, räknade genom vår reskassa och slumrade in...



Dag 3, dagen då Anna brände rumpan...

Börjar i samma stuk som dag 2… frukost på balkongen och promenad ner till havet och där befinner jag mig i skrivande stund på en solstol med Winnerbäck i hörlurarna och tittar ut över ett turkost hav med en och en annan windsurfare och vattenskoter i. Nu är det dags att hoppa ner i plurret! Vi fortsätter vår dokumentation senare…

Uppdatering 14.00.... Johan plaskar runt i vågorna med sina simglasögon. I solstolen bredvid mig ligger en man och gör sit ups varvat med benlyft. Varför gör man det i trettiograders värme undrar jag och tar en klunk vatten. Snart dags att bege oss upp till strandserveringen för lite lunch..

Nu är vi på hotellet igen. Kvällen har spenderats inne i Rhodos Stad. Vi beställde en taxi i receptionen och begav oss. Vi åkte till riddarborgen inne i gamla stan. Jättemysigt att strosa runt bland restauranger och butiker men det känns som att det är samma butiker överallt! Lite väskor, kläder, parfymer, souvenirer…

Vi hamnade på en mysig uteservering där vi satt fyra våningar upp och hade utsikt över ett torg. Måste vara jobbigt för kyparna att springa upp och ner med maten i alla trappor bara! Johan åt souvlaki och jag fick en vegetarisk pasta. Efter maten tog vi en taxi tillbaka och tog en drink på hotellet. Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax säga hej till John Blund...

Dag 2, dagen då drinkarna glittrade...

Havet lockar! Frukost på balkongen är så mysigt när man är på semester! För vår del blev det standard semesterfrukost, yoggi, macka med ost och tomat, kaffe och juice. När vi laddat med energi gick vi den korta promenaden ner till havet och hyrde solstolar och parasoll.




Strålande sol, varmt turkost vatten, pocketbok och korsordstidning, vad mer kan begäras? Jag är i alla fall nöjd :-) En heldag vid havet följdes av en siesta på hotellet. En dusch, lite yatzy och en bacardi på balkongen senare var vi åter redo att bege oss ut för att hitta lite god mat.



Vi landade på en restaurang ganska nära hotellet där vi fick underhållning i form av ett ungt svenskt par som hade högljudda skilda åsikter om hur ofta man borde träna... mycket intressant... För Johans del bestod matten av pepparkyckling och en Amstel, för min del blev det moussaka och ett glas rött. Vi gick vidare för några goda billiga och färgglada drinkar. Johan tog de mest färgglada med både tomtebloss, glitter och påfåglar i medan jag höll mig till med sofistikerade som margaritas och gin fizz ;-)

Dag 1, dagen då äventyret började...

Söndag 01:30

Väckarklockan ringer hemma hos mamma och pappa i Olofström. (Vi åkte hit i fredagskväll för att lämna Mixie. ) Efter smörgås och kaffe (som mamma marion så snällt stigit upp och gjort till oss) och hejdå kramar från både mor och far (som snällt fyllde på spolarvätska som Johan tankspritt glömde dagen innan) bar det iväg mot Landveter och Semester 2009 a'la Rhodos. I bilen släppte vi loss till (försökte hålla oss vakna) till "Summer classics" inhandlade på Statoil Angöringen i Vedeby... vad gör man inte för att komma i semesterstämning!

Under bilfärden bjöds det på kaffe, smörgåsar och yoggi. Klockan 06.00 ankom vi till Landvetter. Ett antal timmar kvar till flyget skulle gå, men bättre att vara i god tid. Inga tidsoptimister här inte...


Vi fikade lite, checkade in, växlade lite pengar, kollade lite taxfree. Och jag hann bygga upp min nervositet mer och mer inför flygningen. Väl på planet sätter vi oss på fel platser eftersom Johan inte kan skilja på rad 19 och 20 (jag tar inte på mig något ansvar what so ever, så fort jag kommer in i ett flygplan hamnar jag inte kan koncentrera mig på så mycket mer än att typ andas och kolla så att spypåsen är på plats i ryggstödet framför mig...)
Jag skötte mig exemplariskt under starten (eller var det kanske piloterna som flög bra?) inte minsta tecken på kräk- eller panikattack :-) Men dessto mer dramatiskt blev det under flygningen...

Först berättar flygvärdinnorna i högtalarna att vi har en passagerare ombord som är så pass allergisk (luftburet) mot jordnötter att ingen ombord får äta nötter. Sedan efter ett tag undrar flygvärdinnan om det finns någon läkare ombord för det är en passagerare som blivit akut dålig och vi kanske måste landa så att han kan få vård (just nu befinner vi oss över Polen) Om det var jordnötsmannen som blivit akut dålig eller någon annan lyckades vi inte lista ut. Vi behövde inte heller landa, som tur var blev personen i fråga bättre. Resan fortsatte mot Rhodos. Landningen gick kalasbra, jag märkte knappt av den ens och det brukar annars vara det värsta på hela resan för min del!
På flygplatsen fick vi våra väskor snabbt och gick sedan till vår blå fritidsresorbuss. Efter en stunds försening (eftersom en medpassagerares bagage försvunnit) gav vi oss i väg på Greklands vägar. Bussresan tog bara 20 min. Hotellet var verkligen jättefint och vi möttes av en jättefin lobby

Hela hotell/pool området är jättefint med parker och gräsmattor fulla med hibiskus, boganvilja och rhododendron. Hungriga och smått utmattade gick vi till en av restaurangerna på hotellet (precis vid poolkanten) och beställde mat och dricka. Efter maten bestämde vi oss för att ta det lugnt vid poolen en stund. Johan konstaterade genom en kallsup att det var saltvattenpool och jag somnade gott i min solstol... Efter en stunds slöande och solande gick vi på upptäcktsfärd i Ixia. Hittade lite god mat och gick sedan till supermarket för att handla frukost. Trötta efter att inte ha sovit mer än några få timmar de senaste två dygnen somnade vi gott i sängen!

hemma igen!

Så då var man hemma i sverige igen. Borta bra men hemma bäst =)

Vi har haft en helt underbar vecka på Rhodos! Här kommer vår dagbok o lite bilder för er som orkar läsa!

onsdag 12 augusti 2009

semester dag 1

Det är semester, det är semester, det är semeeesteeeer!!! så det så :-)

Nu är vi på öland och jag har min första semesterdag. Johan är redan inne på sin tredje. Fast å andra sidan har han fyra veckor, jag har två och en halv...

Hur dagen kommer att spenderas är inte riktigt bestämt än, men ett besök till borgholm ska det i alla fall bli för vi glömde vår kamera där i går kväll. Vi gjorde ett stop hos Linus och hans familj i Borgholm i går, och sedan var vi ute och åt. Åt en supergod pizza med feta ost, färska tomater och aioli på. Mummmmms....

Nähä... nu ska jag inte sitta mer vid datorn, men visst är det smidigt med mini pc och mobilt bredband? Inte alltid så dumt att ha en prylnörd till sambo... ;-) (förlråt älskling)

söndag 9 augusti 2009

förberedelse

jajamen, förberedelse är precis vad den här helgen ägnas åt för min del. Förberedelser inför semestern! Ahhhh.... gutt... :-) Johan jobbar sitt sista pass innan semestern i dag, och jag har bara måndag och tisdag kvar! Som vanligt är semesterveckorna fullspäckade. Johan åker till öland redan i kväll och jag liftar med Linus dit på tisdag efter jobbet (Tack tack) så att vi slipper ta två bilar dit. på fredag åker vi sedan hem till karlskrona igen för att packa om väskorna. På lördag åker vi sedan till Olofström och lämnar vår bebis till de bästa kattvakterna som alltid ställer upp, (även när vi med kort varsel kommer på att vi inte tänkt på att katten kanske inte ska följa med på alla våra utflykter som till exempel bröllop nere i skåneland...) På natten mellan lördag och söndag sätter vi oss sedan i bilen igen och far upp mot landvetter för att några timmar senare landa på Rhodos! Jag längtar som en gnu! :-) Efter veckan på Rhodos har jag bara en semestervecka kvar, Då ska vi hinna med lite renoveringen med Byggare Kjellanders hjälp och lite Skånebesök från Carin.

Så denna helg går med andra ord åt till att tvätta allt s om man villl ha med sig till Öland/rhodos och att städa. Jag är en sån som vill (måste) ha huset i tip top skick när jag åker iväg så att det är skönt att komma hem. Bläää för att komma hem om det inte är prydligt! Så det är vad jag ska ägna restgen av dagen och i morgonkväll åt. Fast just nu sitter jag ute och tar en kaffe/korsords/bloggpaus i solen. Appropå korsord så tror jag att jag måste ringa moderskeppet nu för att få lite hjälp med de sista rutorna. Vi hörs!