lördag 28 februari 2009

Inget nytt att rapportera direkt. Dagen har förflutit ganska så lugnt här. Johan jobbar, så jag passade på att laga min favorit mat (som inte går hem hos Johan). Gäller ju att passa på när jag bara ska laga mat till mig själv =) Det blev kikärtsbiffar, couscous och lite wokgrönsaker till det. Mmmm... Han blir nog nöjdare med middagen i kväll, blir mumsig fläskfilé gryta då.


Planerna för kvällen är väl som de brukar vara på lördagskvällar nuförtiden: God mat, lite vin och så schlager! Jag klagar inte, en mycket trevlig kväll tycker jag allt det låter som! Appropå trevliga kvällar. I går var vi på Verkö hos Peter, Carolin och Wilma på mat och spelkväll. Inte helt otippat så vann Peter "Settlers", men desto mer otippat var ändå att jag van när vi spelade kort! Det hör minst sagt till ovanligheterna. Mycket trevlig kväll, precis som det brukar vara på våra spelkvällar!

Nu är det dags för en kopp kaffe tror jag allt.

onsdag 25 februari 2009

Dagens rapport

Dagen/Kvällen har förflutit lugnt här på Vetevägen. Nu har vi precis ätit mat och kollar lite halvt om halvt på "Arga snickaren". Johan leker med ännu fler nya efterlängtade (av honom) leksaker som anlände på posten i dag. Nya bakhögtalare så vi kan få 5.1 ljud till den nya ljudmaskinen. Weeee.... Entusiasm på hög nivå från min sida som ni säkert förstår...

Annars antar jag att resten av kvällen förflyter lika lugnt. Siktar på en kopp av mitt mumsiga magvänliga te, med en liten skvätt mjölk i. Slurp! Det kommer att avnjutas till det senaste avsnittet av "24". Sen blir det nog sänggång, känner mig ganska så seg faktiskt.

Ska in till stan på möte i morgon förmiddag, funderar på om man kanske inte ska få förtjäna att ta ett litet varv i några butiker också och kika på om de fått in några nya fina vårkläder? Eller det kanske fortfarande bara är gamla tråkiga Rea-plagg som hänger ännu? Jag vill i alla fall ha en ny vårjacka. Vill ha lite vår nu!

Just nu på Spotify: Sanna Nielsen, "Tomorrow ends today".

tisdag 24 februari 2009

Glade Johan

När efterlängtade Johan kom hem från Öland tog vi en liten cykeltur för att inviga hans nya cykel. Men min cykel behöver en uppfräshning, lite jobbigt att cykla med knappt nån luft i däcken (pyspunka...)

När vi kom hem fick Johan ett ryck och började röja i förrådet vid garaget. Efter att ha hängt upp lite tvätt gjorde jag honom gladeligen sällskap, och nu kan man faktiskt komma in utan att snubbla över cykel, färgburkar och verktyg.

Nu är det dags för mat!

Just nu på Spotify: Amanda Marshall, Fall from Grace.

Några bilder från helgen

Lördagens semlefika!


Vet tyvärr inte varför vi ser så konstiga ut... Något i kaffet?


Wilmas dopkort.

Klapp på axeln till mig själv

Så duktig jag var i natt! Tycker verkligen inte om att sova själv, men i natt inbillade jag mej inte att jag hörde skumma ljud en endaste gång! Imponerande! Behöver ju inte nämnas att jag sover med tre lampor tända (hallen, vardagsrummet och Johans sänglampa) när jag sover själv... Eller att jag dubbelkollar larmet och låsen på alla dörrar säkert fem gånger =)Ja ja, lite mesig är man väl allt! Men som sagt, det var nemas problemas och jag kom upp i tid, vaknade till o med fem minuter innan klockan ringde, prick kl 5.55 vaknade jag pigg och glad! Innan jag skumpade på bussen in till stan var jag över hos grannen och lämnade husnyckel så att hon kunde öppna upp i dag när sotaren kom hem till oss. Bra att ha snälla grannar när saker och ting kör i hop sig lite.

Nu är Karlsson på väg hem. Han bör dyka upp när som helst tror jag. Han stannade i Köpingstall för att mysa med Linda, Felix och semlor på vägen hem. Lite avundsjuk blir man ju allt, men jag fick i alla fall ett mms från dem =)

Oj vilket fint väder det är ute i dag! Vi beger oss nog ut på en cykeltur när Johan kommer hem så han får provcykla sin nya cykel lite.

Ha det bra tills vi hörs!

Just nu på Spotify: "Hallelujah" med Leonard Cohan.

måndag 23 februari 2009

Me like Spotify

Har nyligen (tack vare fru Eliasson) upptäckt Spotify, and I like it a lot! Just nu är det Nick Cave som spelas här för fulla muggar. Funderar på att alldeles strax krypa till kojs, har varit en minst sagt händelserik dag i dag bestående av lite magsjuka, en shoppingtur och en bil som inte startar... Njääää... orkar inte dra hela historien, antar att det är en sådan man "ser tillbaka och skrattar åt" om ett tag, bara inte riktigt än. Den innebär bland annat att jag måste ta bussen in till mötet i stan i morgon bitti =/ Jag är inte förtjust i att åka buss, känns alltid osäkert om man ska komma i tid på nåt sätt då. Bättre att ta bilen/cykeln själv så att man har läget under egen kontroll. Men det ska la gå. Först måste jag bara ringa till sotaren exakt kl 8.00 *påminner mig själv*

Herr Karlsson befinner sig på Öland för att hämta sin nya cykel, men eftersom jag måste vara inne i stan kl 9.00 i morgon kändes det lite meningslöst för mig att följa med. Då hade vi varit tvugna att åka därifrån redan 6.30 i morgon bitti så jag fick snällt stanna hemma istället.

Nähä,,, Nu har jag gjort vad som var planerat för kvällen, nämligen:
*Ätit en skål med Fjällyoghurt hjortron och tre knäckemackor
*Tittat på 90210 (såklart!)
*Uppdaterat lite här på bloggen
*Skrivit ut lite papper och fyllt i lite blanketter
*Tagit tag i lite mejl

Så nu är det dags för sista punkten: Krypa ner i sängen, slå på tvn och vänta på att Mixie kommer springandes med lilla bjällran plingandes runt halsen och gosar ner sig bredvid mej.


Sov Gott

fredag 20 februari 2009

Fredag

Skönt med fredag! Helgen ska bli riktigt rolig (och välplanerad)! För det första är Johan ledig (kryss i taket). I kväll kommer även Carin på besök ända från Skåneland, var evigheter sedan vi sågs känns det som! Så i kväll blir det mys med tv, god mat och lite vin misstänker jag (och så en walk down memory lane, förstås!)

Carin stannar tills i morgon kväll och gör oss sällskap till melodifestivalen. Fast då blir det dubbelt upp med besök. Linus, Hanna och lilla Liam kommer också. Ytterligare en kväll med vänner, god mat och lite vin till misstänker jag! Ahhh... ser fram emot detta!

Helgens nästa höjdpunkt blir söndag, då det nalkas dop för lilla Wilma. Det ser jag också fram emot väldigt mycket! Mysigt mysigt! Vi ska vara i Lösens kyrka då. Ska bli kul att se hur den ser ut innuti (har ju bara sett utsidan än) för det är ju den kyrkan som ligger närmast oss nu, bara ett stenkast härifrån. Kanske kan bli en bröllopskyrka, fast det lutar väl mer åt Källa Ödekyrka i den frågan. Fast nu ska ni ju inte dra några förhastade slutsatser, inget sådant bestämt än. Men man kan ju alltid få planera lite. ;o)

Nähä, nu ska jag ta och svepa över golvet med det blå monstret (= dammsugaren. Mixie är livrädd för den, därav smeknamnet på den...) innan jag åker och möter upp C vid stationen.

Vi hörs!

torsdag 19 februari 2009

Vilse i pannkakan

Inte världens nyttigaste, men pannkakor blev det i alla fall till kvällsmat. Mumsfillibubblan!



Eftermiddagen spenderade jag med Sandra och Moa inne i stan, alltid lika mysigt och Moa är ju världens sötaste unge konstaterade vi stolt! =) Kvällen har efter pannkakorna förflutit väldigt lugnt här på Vetevägen. Vi kollade på "Sveriges värsta bilförare", oj oj oj... man vill ju låsa dörren om sig och hålla sig så långt bort från trafiken som möjligt. Tänk om man skulle råka möta nån av dem! Hu! Nu sitter vi och kollar på vårt favoritprogram "Lyxfällan".

Johan sitter inlindad i filten i en fåtölj framför brasan. Han känner sig inte i form, så jag hoppas han inte blir sjuk stackarn. =/

söndag 15 februari 2009

Vinterpromenad

Vilket väder! Ahhhh... underbart! Vi var precis ute på en promenix ute på "landet" där vi bor. Vi började med att ta sikte på Indianbyn, hittade en gångtunnel under E22, traskade över några åkar, hamnade borta i Augerum, traskade en bit på Augerumsvägen, tog bron över E22, ett varv inne i skogen mellan Lösen och Östra Torp, och vips, en timme senare landade vi på Vetevägen igen. Så skönt! Nu sitter vi och fikar med lite mockarutor och kaffe/te och tittar på skidåkningen på tv. Välförtjänt efter en lång runda ute i friska luften. Visst är det konstigt hur vädret kan påverka en hur man känner sig mentalt? Visst känns väl genast problemen och de jobbiga tankarna genast lite längre bort när solen skiner och snön gnistrar? Nästan så man till och med kan få för sig att livet leker lite grand...

Resten av dagen kommer nog förflyta ganska lugnt misstänker jag. Söndag är ju trots allt vilodagen... =) Till middag i kväll bjuds det på öländsk piggvar, potatis och gurksås. Mums! Kanske film o lite popcorn på det sen? Det återstår att se...


istappar på altanen


"för vi har solen i ögonen och spilld mjölk överallt... "



lika glad som en ko på grönbete?


"vita vidder, gnistrande skare. Vita fjäll så långt man kan se..." *nynnar* Ja.... kanske inte fjäll direkt, men vitt är det i alla fall!

lördag 14 februari 2009

Då var det alla hjärtans dag igen

Hej o hå! Då var det 14 februari igen. Jaha... vi brukar inte satsa så stort på Alla hjärtans dag, lite konstlat att påpeka att man älskar varandra bara för att det råkar vara en viss dag i kalendern. Vi älskar faktiskt varandra 17 juni, 29 oktober, 15 januari och 2 augusti också... ;o) Men men, vi är inte helt cyniska och bittra här på Vetevägen. Johan hade köpt jättefina tulpaner till mig och i gengäld fick han en mumsig trerättersmiddag.

Centrera

Självklart fick Mixie också lite extra god mat... Förvånade? =)


Och ja, det är väl klart att vi tittade på Melodifestivalen också! Det borde ni som känner mig någorlunda veta att är näst intill heligt för mig! Jag tycker att Måns och Cookie and Beans borde gått till final och Jennifer Brown och Lasse Lindh till 2:a chansen... men men, måns fick jag ju i alla fall med mig till Globen. Angående Petra Mede tycker jag faktiskt hennes insats i dag var mycket bättre än förra veckan. I kväll fick hon helt klart godkänt!

Vi pratade precis med en mycket god vän och bestämde att hon ska komma hit nästa helg och göra oss sällskap i finalen på "på spåret" (jaaaa,,,, johan och jag har varit tillsammans länge och är för gamla för att vara ute på krogen och hänga på fredagskvällarna så vi sitter hemma och pimplar vin istället...) och nästa deltävling av melodofestivalen såklart! Ska bli jättekul!

Nu ska jag återgå till min Absolut Raspberry Blimey

(1 del Absolut Raspberri
2 stänk av Crème de Cassis
2 stänk sockerlag
1 stänk limejuice
4-5 hallon)


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

torsdag 12 februari 2009

oj så dåliga vi har varit...

på att uppdatera här! Har inte haft nåt speciellt för oss direkt, mest fixat och donat lite. Ett projekt för mig har varit att sortera upp alla mina "pynt-saker" och satt in allt i stora skåpet i hallen. Älskar att ha saker och ting i färgordning (böckerna i bokhyllan, handdukarna i garderoben...) Så här fint blev det. Kul att ha lite att välja på när man, inte helt ovanligt, får för sig att ändra om här hemma =)




Ett annat lite större projekt har varit att göra om inne på mitt "arbetsrum". Så nöjd, så nöjd! Ny färg på väggarna och nytt skrivbord. Resten är detsamma som innan, fast på lite andra platser =)