onsdag 26 augusti 2009

Dag 4, dagen vi bekantade oss med poolområdet...

Aj, aj... det svider allt lite på min stackars grisrosa rumpa. Förutom den och Johans lika rosa knän har vi faktiskt fått lite fin färg också. I dag valde vi att stanna vid poolområdet. Pocketbok nr ett är utläst för min del och Johan har läst imponerande 200 sidor i sin. Min var väl ingen höjdare direkt, men vad kan man vänta sig när man chansar och köper böcker för 15 kr på willys :-) Den hette Babysug och handlade om ett par som bestämde sig för att försöka skaffa barn, men inte kunde och till slut bstämde sig för att adoptera. Det var typ det enda den handlade om... På baksidan stod det att den skulle påminna om Bridget Jones, men det vete tusan var jag skulle se de likheterna! Köpte en bok till som hette "Nya vägar", men den verkar inte heller vara någon höjdare. Lutar åt att jag lånar en av Johans kriminalare istället.

Nu har man varit här tillräckligt länge för att bli sådär härligt avslappnad och komma in i semesterkänslan. Så underbart när det största "bekymret" under dagen handlar om vilken restaurang man ska prova i kväll eller om man ska åka på nån utflykt eller inte. Så skönt att få lämna andra stora tankar och funderingar och beslut hemma i Sverige ett tag.

Snart är det höst hemma i sverige. Mysigt! Jag älskar verkligen hösten, men just nu känns den gansla avlägsen! I går kväll när vi kom till hotellet runt kl tolv var det fortfarande 28 grader här! När vi frågade taxi-chauförren på väg hem från Rhodos om han varit i Sverige någon gång, svarade han Nej, vi hade det så kallt att det inte är bra för hjärtat menar han :-)

Uppdatering kl 14...

Fortfarande vid poolen. Vi har flyttat runt till lite olika platser här och just nu ligger vi skuggan av några stora träd i trädgården och spanar över poolen. Vi har precis fått i oss lunch och är nu mätta och belåtna. Johan åt Souvlaki i pita och jag min efterlängtade grekiska sallad. Fyfitterackarn så gott !:-)

Johan läser vidare i sin bok, det ser ut som om han är på sid 261 när jag sneglar på honom. Mycket imponerande! Han brukar nämligen alltid tröttna på böcker, så denna måste vara riktigt bra. Själv ligger jag mest och filosoferar...

Efter ytterligare en stunds solande och badande var det dags för siesta! Johans favorit plats för läs-stunden är extrasängen på rummet och jag brer ut mig i sängen som vanligt. För min del består vilandet av att lägga patians (som alltför sällan går ut). Johan somnar från sin bok och tar en tupplur. Men rastlös och godissugen som jag är beger jag mig ner till närmsta supermarket och köper lite choklad, chips, vattenmelon och en varsin bacardi breezer att mumsa på senare. Hittade en ny smak, tranbär, som verkar riktigt lovande….När jag kommer tillbaka från min lilla utflykt ligger herr Karlsson fortfarande och sover. Men när jag prasslat lite lagom mycket med kassarna och klirrat lite lagom med flaskorna vaknar han och blir så glad att äntligen få sin vattenmelon (ungefär lika glad som jag blev för min sallad)

Efter dusch och sånt blev det som vanligt yatzi på balkongen innan vi gick ut för att äta. Till middag blev det sedan kyckling med svampsås till oss båda. Mätta och nöjda bestämde vi oss för att promenera lite bort mot Ixia centrum och där hittade vi en klädbutik med superbilliga underkläder. Bh:ar för 3 euro styck, jag tackar jag! Så där blev det lite fyndat.
Promenaden fortsatte en bit bort för vi var sugna på en drink. Vi hittade ett ställe där stolarna såg så sköna ut så vi bestämde oss för att parkera våra trötta ben där. Johan fick en giftigt grön drink som hette Green Dragon com innehäll gin, curaqo, färsk banan och nånting mer... supergod i alla fall! Självklart var den smyckad med glitter och bling bling med :-)För min del blev det en sur och väldigt god lemon-lime milkshake. Sedan hände inte så mycket mer denna dagen... vi gick tillbaka till hotellet, räknade genom vår reskassa och slumrade in...



2 kommentarer:

Carro sa...

Låter verkligen som att ni haft en riktig kanonsemester...:) Är så skönt och bara koppla av och ha det helt kravlöst! Hoppas du inte brände dig alltfär mycket i alla fall... Jag gör också ALLTID det! Fattar inte att man aldrig lär sig, men men... Antar då att ni kan rekommendera Rhodos då? Skulle verkligen vilja åka till Grekland någon gång. Många säger att det är så fint! Hoppas allt är bra med er! Kramar familjen persson på Verkö

Lalle och Nettan sa...

Åååå blir så avis, låter toppen med sol å värme och framförallt lata dagar med goa drinkar. Det har iof varit varmt här med nu på semestern men det är alltid bättre utomlands. ;) Får nog bli grekland till nästa semester. :) Kram Nettan