söndag 28 februari 2010

Helgen slut

Nu var det söndag igen! Tiden flyger verkligen fram, ännu en vecka närmare 31 maj! :-) Kan man kalla det för skräckblandad förtjusning? Men mest förtjusning så klart! Dags att börja förbereda sig så mycket det bara går för den stora dagen. I morgon är det sista gången på gravidyogan. Känns som om de veckorna också bara flugit i väg!

En kort sammanfattning av helgen kanske kan vara på sin plats:

I fredags kom vår nya soffa, trevligt trevligt! Det blev riktigt bra, vi är kalasnöjda! I lördags var det sedan äntligen dags för gemensamt födelsedagskalas för kusinerna Persson/Bengtsson. Mycket trevligt, kul att vi till slut lyckades få ihop ett datum :-)

I dag har det inte varit mycket på gång här, lite småstädande, en rejäl tupplur (i den nya sköna soffan) och visserligen en massa tvättande. Så lite duktig har jag ändå varit. Nu är det snart dags för mat. Det blir köttfärslimpa på rådjursfärs, mums mums!

Sen bjuder kvällen på Disneyfilm och chips i den återigen sköna soffan och samla lite krafter för den kommande veckan!

lördag 20 februari 2010

En som vill ut i gräset och leka


Här har vi en till i familjen som är trött på snön och att vara inomhus!

fredag 19 februari 2010

Fredagsmys!

Fredag! igen... i dag hade vi egntligen after work på jobbet, men jag blev färdig med mina projekt redan vid 15, så jag passade istället på att åka hem lite tidigare. Orkade inte sitta och bara vänta fram till fem. Så det blev lite köksstädning i eftermiddag istället. Lasse har varit här i dag och flytspacklat badrumsgolvet, så nu har vi inte blå elkablar till värmeslingan som en mask som slingrar sig på golvet längre.

Nu är det soffa och OS som gäller, som vanligt :-) Vi har precis ätit mumsiga thairäkor med kokosmjölk och lime. Johan la upp så fint åt oss med ris-kupoler. Snart är det dags att se lite Beck och äta en godisbit eller två.
I andra soffan ligger vår lurviga lilla vän, en som verkligen vet hur man tar det piano!

Ha en skön helg nu allesamman!

torsdag 18 februari 2010

Jag ser det snöar...

... och det verkar aldrig ta slut!!! Ska det någonsin bli något stopp på denna snö?! Jag är så trött på snöandet nu! Snövallar med smutsgrå ful snö överallt... Känns inte som om det någonsin kommer bli vår i år! Gnäll gnäll...

Nu är vi mätta i magarna igen. Det blev lite ris och tonfiskgryta. Till efterrätt blir det antingen lite smågodis eller glass. Kan inte riktigt bestämma mej för vilket :-)

Just nu är det OS på tvn som gäller här, det är damernas skidskytte just nu. Återstår att se sen om Anja är med i slalomen eller inte.

Inte så mycket annat att förtälja om livet i dag. Jobbat, handlat, lagat mat, slöar i soffan. Ja, som vanligt med andra ord...

onsdag 17 februari 2010

slappt

Här på vetevägen går inte tempot i många knop just nu. Vi har precis fått i oss lite pastagratäng och sitter nu i soffan och kollar OS, damernas störtlopp. Hoppas på att hålla mig vaken en stund till så jag kan se Anja. :-) Känns inte som om det blir mycket förutom jobba, äta och sova som står på mitt schema nu för tiden!

I går tror jag magen och dess inneboende övade på kullerbyttor, mysigt! :-) Det känns som om magen växer och blir större dag för dag nu, på jobbet tycker de också den blivit mycket större nu bara de senaste veckorna. Och jag håller med! Jag har inte riktigt vant mig vid den än, den slår emot skrivbordet när jag sitter vid datorn på jobbet... Men, med tanke på att den ska växa i drygt tre månader till så är den väl ändå relativt liten än så länge.

måndag 15 februari 2010

Nu är det måndagkväll igen. Veckorna verkar bara bestå av måndagar och fredagar känns det som!

Trött som en gnu är jag men nu eftersom jag varit så duktig och skrivit ofta nu så får jag väl skriva några rader i dag med för att inte bryta trenden :-)

Precis hemkommen från veckans yogapass blir det nu lite OS i soffan i några minuter innan det är dags att krypa ner i favoritsängen.

God natt!

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag

Då var det den 14 februari igen... Ska det egentligen behövas en speciell dag för att visa dem man tycker om hur mycket de betyder för en? ja ja... Vi är väl inte sämre vi, Johan köpte fina blommor till mig och han fick en god trerätters middag.

Finfina blommor

Hallon-panacotta till efterrätt
Svamprisotto och fläskfilé
Toast med grillad paprika och fetaost. Observera hjärtformen :-)

Sjävklart firade Mixie också med lite mumsig burkmat! Nu sitter vi i soffan framför varsen dator. Men för min del lockar sovrummet med lite korsord och sen sova! Har fortfarande inte hämtat mig efter att ha varit uppe sent i går!

Söndag

Gäsp! Trötter i dag, inte van att vara uppe sent som det blev i går! :-) Min och bebis nya rutiner är ju läggdags senast kl 22! :-) I går kom vi nog inte i säng förrän närmare kl 2. Men tiden går ju snabbt när man har kul, inte mycket att göra åt det! Vi hade jättetrevligt i går, och gårdagens festival var ju bättre än förra veckans! Gillade Andreas Johnsson och Orsa Spelmän. Förutom att titta på festivalen bjöds vi på ruskigt god trerätters middag och avslutade sedan kvällen med att spela ett schlagerspel där man ska sjunga låttexter, ordagrannt! Jag och Linus vann över Hanna och Johan, är man en schlagerfantast så är man ;-)

Nu ligger jag i soffan och tittar på en dokumentär på tv4 Fakta. Har precis druckit en kopp kaffe i hopp om att få lite energi och för att vara på den säkra sidan sockerkickade jag även med de tre sista chokladbollarna som var kvar!... Hmmm... det finns säkert något näringsämne i dem som är nyttigt... Förutom socker, margarin, kokos och kaffe så innehåller de ju också havregryn! Och havre är ju riktigt nyttigt...

Ska ta det lugnt ett tag till, sen är det dags att städa lite och kolla runt lite på barnvagnar så vi kan beställa snart. Det närmar ju sig! Bara 3 månader och några veckor kvar... hjälp vad tiden går snabbt! Ska även hinna läsa lite i några gravid-böcker jag fick låna av snälla Hanna i går innan dagen är slut tänkte jag.

Ha en trevlig alla hjärtans dag nu!

lördag 13 februari 2010

Lördag

Så var det äntligen lördag igen! Denna lördagen hos familjen Karpe består av att Johan jobbar, jag är ledig, två elektriker är och fixar och donar i badrummet och i kväll blir det nog melodifestival hos Linus och Hanna. Mycket trevligt! Tiden fram tills dess ska födrivas med lite tvätt-vikning, bokläsande, fix och don i allmänhet med andra ord.

Ja... inte så mycket roligt att skriva om med andra ord... Kanske kommer på något mer sedan.

tisdag 9 februari 2010

Hemmakontor

Var allmänt krasslig när jag vaknade i morse med, så det fick bli till att jobba hemifrån i dag. Av nån anledning känns det lättare att jobba när man kan sitta i mysbyxor ;-) Det hanns inte med någon vila som jag hoppats på, men men. Fullt upp var det hela dagen. Så nu i kväll är det Mästarnas mästare på tv som gäller ett tag till, sen blir det nog ganska snart sängdags. Hoppas på att vakna pigg och glad i morgon istället!


I morse fick johan äran att känna magen (eller rättare sagt den lilla inneboende i magen) sparka för första gången :-) Innan har han inte varit i närheten när det sparkat, men nu passade knytet på att köra lite morgongymnastik så vi hann känna det innan vi steg upp i morse.

måndag 8 februari 2010

kurering pågår...

kom hem från jobbet redan halv fem i dag, kändes konstigt att gå till bilen medans det fortfarande var ljust! :-)

Har precis gottat ner mig under en filt med datorn i knät, är så trött i dag! Har sovit dåligt hela natten, ena stunden varm, ena stunden frusen. Men men, lite förkylning ska jag nu bota med en jordgubbs/passions smoothie och några chokladbollar som "bakades" (får man kalla kok-konst på den nivån för att ha bakat?) i går till kvällsfikat. Det borde ta kål på bacilluskerna.

söndag 7 februari 2010

lappar och rutor

Sakta men säkert växer det fram, lapptäcket till det lilla knytet i magen. Det ska bli ett överkast till den lilla spjälsängen är tanken. Än så länge har jag kommit ungefär halvvägs storkelsmässigt på det. Fast det allra pilligaste jobbet är avklarat, att sy ihop alla små trekanter till kvadrater... det var liiiite pilligt! Ursprungsplanen var egentligen att de bara skulle vara hälften så små, men när jag klippt ut alla små bitar insåg jag att de var på tok för små för att ens kunna zickzacka och sy ihop. Det hade bara trasslats ihop i maskinen. När alla rutor väl är ihopsydda är tanken att det ska fodras också så det blir lite tjockare. Hur det ska gå till har jag inte någon aning om än, men det märker jag väl längs vägen. Än så länge har jag ju bara testat mig fram, och det verkar fungera ganska bra :-)


Byggdamm

Hjälp så mycket byggdamm det blir när man river upp betonggolv! Hela huset blev täckt av ett fint lager! Men nu är det bortstädat! Har precis tagit en tupplur, och sitter nu i soffan med en kopp te.
Lasse kom i fredags kväll, och då åt vi lite god mat och laddade inför lördagen :-) I går morse kom sedan mamma och pappa hit med. Så hela lördagen ägnade byggarna åt att riva upp betongen i badrummet. Ungefär så här mysigt ser vårt badrum ut nu





Svårt att tänka sig hur det någonsin ska bli ett badrum här...

tisdag 2 februari 2010

tisdagkväll

Nu är det tisdagkväll... inte samma sak som tisdagskvällar när vi pluggade i Växjö :-) För er som läser bloggen men inte hade äran att uppleva dessa tisdagskvällar med oss, ni har verkligen gått miste om något :-) varje tisdagskväll brukade vi samlas hemma i någons mysiga lilla studentlägenhet för att fika och spela spel. Hur mysig tradition som helst! Men men,,, i dag är det en annan sorts tisdagkväll, X antal år senare. Nu sitter vi inte i en liten studentlägenhet utan i ett hus och myser i vardagsrummet framför tvn (Mästarnas mästare på SVT) och har en eld i den öppna spisen. Nu har vi en liten Mixie som ligger och myser på sin klätterställning och en annan liten mysig varelse i magen. Istället för att ha spenderat hela dagen på föreläsning eller i biblioteket har jag jobbat (och jobbat över) medans Johan och pappa har demolerat badrum... Tiderna ändras helt enkelt! :-)

Nu ska jag inte filosofera vidare utan ägna mig åt tvn sedan lockar sängen snart!

Ha det!