lördag 20 december 2008

Julefrid eller julestress?

Ja här i familjen Karpe har vi valt att praktisera det förstnämnda alternativet. Vi är redo för julafton och väntar med spänning på släktinvasionen på onsdag! Granen är klädd, julklapparna köpta och inslagna (förutom den från johan till mig, den ska tydligen fixas på måndag sägs det...) den mesta maten till julbordet är inköpt, julmusten öppnad och julmusiken går på högvarv.

Just nu befinner vi oss i horisontellt läge i varsin soffa, zappar mellan "dansbandskampen" på SVT och "Julfritt" på TV3 och eldar för fullt i öppna spisen.

Bilden får symbolisera vår mentala stämning inför jul 2008, allt är lugnt med andra ord =)

onsdag 17 december 2008

Dan före dan, före dan, före dan.... hmmm....

Återigen är det kväll på vetevägen... Inte mycket speciellt som hänt här. Varma mackor till kvällsmat och lite slötittande på tvn. Med andra ord inget särskilt att rapportera, vi ville mest bara skriva ett inlägg så att vi fullföljer vårt blogguppdrag.

Ha det bra

måndag 15 december 2008

Ovanligt tidigt

... ja det måste nästan rentav vara rekord! Alla julklappar är inköpta, julkorten skrivna, granen klädd och det är över en vecka kvar till jul! I så god tid har vi nog aldrig varit klara =)





3:e advent

Tredje advent firades med lussebullar, julmust och "Bad santa" i dvd-spelaren. Den filmen är helt underbar! Skrattade så jag grät, precis som vanligt med andra ord =)

söndag 7 december 2008

Äntligen fint!

Nu är äntligen vår lilla toalett renoverad! Efter hårt arbete och våra pappors hjälp under de senaste helgerna är vi minst sagt nöjda med resultatet! =)


den gräsliga "före"-bilden








de mycket tjusiga "efter"-bilderna





tisdag 2 december 2008

julblomster

Alltid lika trevligt med nya blommor! I helgen har vi fått ny tillökning =)



från mattias och jenny




från svärmor

måndag 1 december 2008

Några bilder på adventspyntandet

Hallen


Sovrummet


Matrummet

Chutney + Dijon = sant

Måste bara informera omvärlden om min nya oväntade upptäckt jag gjorde i köket i dag! Skulle göra pastasås med skinka och champinjoner. När jag öppnade kylskåpet för att leta efter något att piffa upp maten med stod det två burkar och glodde på mig. En med dijon-senap och en annan favorit som är mango chutney. Velig och sympatisk som jag är kunde jag inte välja vilken jag skulle ta, och tyckte synd om den som inte blev vald så jag tog helt enkelt både och. Och det var en oväntad, chansartad succé må jag säga!

Nu sitter vi med en kopp te och knaprar på varsin pepparkaka. Har precis tittat på "nya" Beverly Hills, och mot min vilja måste jag tyvärr säga att (än så länge) gillar jag den... Men, så har man ju alltid varit lite svag för den gamla goa "Bevvan".

söndag 30 november 2008

Full rulle i helgen

Här har det minsann varit fullt upp i helgen! Familjen Karlsson har varit här på arbetsläger =) lilla badrummet har fått sig en "extreme makeover". Så tjusigt så är det nu, svart och vitt kakel. Super-stilrent! Stackars svärfar har jobbat hårt från fredag kväll till söndag kväll. Nu återstår "bara" att foga golv och montera in handfatsmöbeln och toaletten. Nästa pappa kommer bort någon dag och hjälper oss med detta. Bilder kommer när allt är på plats. Visst är det smidigt med en svärfar som är snickare =)
I helgen har det även adventspyntats både inomhusoch utomhus här på "the weat way etta tvåa". Återkommer med bilder på det också.

från oss alla, till er alla... en riktigt trevlig söndagskväll!

onsdag 5 november 2008

snart så är det då jul...

Jajamen, så sant som det är sagt! Snart är det jul igen. I år kommer jul i familjen KarlssonPersson firas på Vetevägen. Detta betyder att vi slipper spendera julafton i en bil längs med E22, antingen österut eller västerut. Så skönt! =)

Trots att det bara är den 5 november har redan de första advents/jul-inköpen gjort; julgardiner och stjärna till vardagsrummet.

söndag 2 november 2008

Hemmakväll som blev till 30-årsfest som blev till överraskningsbrölopp...

...ja ungefär så skulle man kunna beskriva vår lördagskväll! =) Det var sedan länge bestämt att vi i helgen skulle åka hem till olofström och fira pappas födelsedag i fredags kväll tillsammans med mattias och jenny också. Planen var att sedan stanna där och ta det lugnt och mysa till söndag morgon. Men riktigt så bidde det inte... På lördagen skulle en kompis till mattias och jenny ha 30 års-kalas ute i mässen på F17, kruxet var bara att de på fredagskvällen fick veta att bartendern fått förhinder och inte kunde komma... Opps... Men sicken tur att johan och jag kunde hoppa in i stället! Det gjorde vi så gärna så. Men... än var inte de ändrade planerna slut. När gästerna väl anlänt till festen på lördagseftermiddagen visade det sig att de inte enbart var samlade för att fira födelsedagsbarnets 30 årsdag. De överraskade (nästan) alla med att passa på att gifta sig också =) Så stiliga så, superfin brudklänning! Så... familen karpes lördagskväll hemma hos mamma och pappa i Olofström förvandlades som sagt till att vi var bartenders på ett bröllop istället... Men vi hade jättekul, och det verkade gästerna också ha!

I dag började vi sedan dagen med en välförtjänt sovmorgon (kom hem runt halv fyra i morse) och sen har vi myst med Christer, Jessica och lilla Moa (som för övrigt har blivit mycket större sedan vi såg henne sist!)

Nu sitter johan och spelar lite tv-spel och jag tar bloggpaus från min scrapboking som jag myst med i eftermiddag. Snart är det nog dags för lite middag också.

lördag 25 oktober 2008

lugna gatan

I dag har det varit ganska lugnt tempo här på vetevägen mest hela dagen. Skönt =) Jag har passat på att röja och strukturera lite i garderoben där jag har mina "pynt"-saker som alla ljuslyktor, ljusstakar, ljus och annat man kan dekorera och pynta med! Känns skönt att kunna ha ett helt skåp till sådana prylar. Särskilt när man har en viss förmåga att samla på sig en hel del sådant....

Har även passat på att få leka med en av mina ganska nyligen upptäckta favorit leksaker. (innan vi blev med hus hade jag aldrig reflekterat över vad man egentligen hade för stor nytta av dem) Nämligen vår fina, tuffa, fräsiga lime-gröna skruvdragare! Tänk att jag faktiskt helt själv kan sätta upp gardinstänger, vägghyllor och annat smått och gott nu! På schemat stod i dag att hänga upp några ljushållare på väggen i mitt pysselrum.


Kvällen kommer att spenderas ute på Verkö tillsammans med Peter, Carolin och lilla Wilma. Ska bli så mysigt!

Ha det bra alla!

onsdag 22 oktober 2008

Pyntat utomhus

Jaha... idag var det en spännande shoppingrunda för KarlssonPerssons inne i den stora staden. Vi gick plus 1065 kr =) Vi tog ett varv inne på Kronans. Johan skulle in och byta sin klocka till en annan modell, en som han tyckte bättre om, men som även var 365 kr billigare... Sen tog vi även ett varv inne på MQ och då såg vi att Johans jacka nu reades och kostade bara 999 kr, den var således prissänkt med 700 kr! Dessa 700 kr fick Johan tillbaka mot uppvisande av kvittot eftersom det var bara en månad sedan han köpte den. Trevligt!

Har gjort en dörrkrans av lönnlöv till ytterdörren som jag blev väldigt nöjd med, så nu är det höstpyntat vid entrén.





tisdag 14 oktober 2008

en helt vanlig tisdag...

...och flitens lampa har lyst lite på vetevägen. Johan har stått för takmålning i tvättstugan, utövat jakt på sin (vår) nya förstärkare och lite tekniska finurliga ihopkopplingar (nu kan jag sitta vid min bärbara dator och skriva ut på skrivaren som står i johans arbetsrum, helt utan någon sladd till skrivaren! Magi? Teknikens framgång? vad vet jag... nöjd är jag i alla fall). Under tiden har jag "roat" mig med att hänga tvätt, sortera och vika om alla handdukar, sängkläder och dukar och skapat ett nytt system i skåpet för det. Me like struktur! =) Förresten... är det någon mer än min kära sambo som tycker jag är konstig för att jag har ett färgsystem på dammtrasor till hushållets olika rum och syften? Nä... tänkte väl det!

Just nu befinner vi oss nog i ett paltkoma, har precis ätit fläskpannkaka som vi slängde ihop innan. Nu börjar det nog bli dags för en kopp eftermiddagskaffe *gäsp* Men johan och jag är nog inte de enda i hushållet som befinner sig i paltkoma för tillfället. Lilla Boom Boom ligger och tar sig en eftermiddagsmys i solen i vardagsrumsfönstret. Förresten! För er som följer vår lilla Mixie i hennes mål att bli katternas nya Anna Skipper har vi glada nyheter! I morse gjorde vi ett tappert besök på vågen, Mixie har gått ner till 4,1 kg kärlek nu =) Fast när jag vägde henne nu i eftermiddags var de 4,2 kg. Men visst är det väl morgonvikten som räknas?


söndag 5 oktober 2008

söndag

Har varit toppenskönt att vara ledig i dag, men oj oj oj vilket busväder vi haft! Tur att man inte direkt behövt vara ute i dag. I dag var det dags för barndop för söta lilla Moa. Supermysigt! Efter det var vi och handlade med Anna en sväng. Hon ska bo tillfälligt här nere i karlskrona när hon gör sin praktik. Hoppas på många kvällar med trevligt besök! =)

lördag 4 oktober 2008

Trevlig lördag...

... har det minsann varit hitentills. I morse var vi i kakelbutiken och beställde klinkers till tvättstugan. Har bestämt oss för att vänta lite med att besluta kakel till det stora badrummet. Vi lyckas ju alltid bara fastna för de kostsamma verkar det som! =) Det vi egentligen ville ha till badrummet var ett ganska enkelt vitt, med stora marmorerade plattor. Snitsen på det var den snygga listen på det som vi tänkte sätta runt hela badrummet, grå/turkos glasmosaik kantad med stenlister. Kruxet är bara att de kostar 215 kr st, och det går ju åt ett antal om man ska ha en list runt hela badrummet. Närmare 8000 kr bara för en fem cm hög list kändes lite väl kostsamt...

Sen har vi också hunnit med trevligt besök. Mamma, pappa och farfar var här och hälsade på. Mycket trevligt! Kul att farfar fick se hur vi har det i vårt hus. Jag tror nog vi fick godkänt =)

Nu sitter Johan och spelar tv-spel, och jag skulle ju egentligen bara sätta mig vid datorn och skriva ut några foton till scrap-bookingen jag håller på med. Så nu ska jag gå och pyssla vidare.

Kram

fredag 3 oktober 2008

Hur sysselsätter man sig inomhus på hösten då?

tja... om ni frågar oss så är det inga problem! Man kan ju alltid...

...pussla





baka en kaka...



eller bara ta det lugnt och mysa framför brasan...

Höst även inomhus

Det är minsann inte bara utomhus det är höst, inne har jag också hunnit med att höstpynta lite. Mysigt värre, riktigt nöjd med resultatet är jag också ;o)



matrummet


skänken i matrummet




vardagsrummet


Nu är det höst på Vetevägen...

Ja vad ska man säga... Nu är det höst! Tycker inte det var länge sedan jag var på promenad på min favoritskogsväg och fotograferade vitsippsbacken där. Men nu var det en annan syn där, det har tydligen helt plötsligt blivit höst. Mysigt tycker jag! =)


söndag 17 augusti 2008

Tre fjärdeldelar respektive halvvägs...


...det är så långt vi kommit på semestern... Dåligt med bloggandet, jag vet! Men det har varit fullt upp! Här kommer en sammanfattning av de senaste tre veckorna i Familjen Karpes värld:
Annas första semestervecka (Johan jobbar fortfarande)


Veckan inleds med målning av hallmöblerna samt renovering av garaget där nya innerväggar skulle sättas upp. Arbetshjälp och sällskap fick vi av anders och marianne. Anna och Marianne målade möbler medans Johan och Anders snickrade upp råspont på väggarna för fullt i garaget.

när dessa projekt var klara kom AnnBritt på besök några dagar och vi passade på att göra stan osäker på Sailet =)


Sedan avslutades veckan med att Linda, Tomas och Felix kom till oss på besök. En mycket trevlig vecka med andra ord!

Annas andra semestervecka (Johans första):

Renovering av hallen fortskrider... Taket målas, tapeter slits ner, väggar spacklas och målas. Furutak, byebye!


före



efter





Efter lite allmänt pysslande och fixande här hemma styrde vi vår kosa mot öland. Efter några dagar på öland begav vi oss mot Olofström för att lämna av Mixies hos kattvakterna mamma o pappa. Näst på schemat stod en tur till Växjö och sedan tillbaka till Olofström i några dagar... Nu har vi i eftermiddag landat i Lyckeby igen. Skönt! Får lägga in mer bilder från semestern vid ett annat tillfälle. Nu ska här hängas tvätt och packas upp väskor.


















fredag 25 juli 2008

Denna värme!

Visst är den en underbar inledning på sommarens semester som för min del startar i dag? Stackars Karlsson har en vecka till att jobba innan han får njuta av ledigheten...

lördag 12 juli 2008

mmm va gott!

Nu är jag på plats igen. Denna gången med en kopp kaffe bredvid mig och varma torra byxor på mig igen. Ja... så mycket mer vet jag egentligen inte om jag hade att rapportera härifrån... slänger in en bild på kaffet jag dricker just nu för jag tycker det är världens sötaste mugg. Kommer även en bild på vår lilla älskling som samlar krafter för eftermiddagens 20 mil långa bilresa.




vi hör kanske av oss i morgon igen med en rapport om hur kalaset var.




Tills dess... ha det bra!

så sitter man här och väntar

Sitter och väntar på att Herr Karlsson ska komma hem från jobbet. Då ska vi nämligen stuva in vårt pick och pack i bilen och bege oss mot den där ön strax öster om fastlandet. Vi ska på Släktfejd i hagen =) Mer än så vet jag inte riktigt... men skoj och trevligt kommer det alldeles säkert att bli.

Jag är färdig, (förutom att jag fortfarande sitter i mina pyjamasbyxor eftersom mina byxor fortfarande hänger i torkskåpet), jag har packat min väska, Mixie har packat sin väska (en plastkasse från Ica Maxi, och ja, hon fick lite hjälp av mig att packa den) och jag är väldigt sugen på en kopp kaffe. Så jag tror minsann jag ska gå ut i köket och brygga mig en kopp. Och på vägen dit kanske jag tar en sväng inom den andra datorn och ser om jag hittar några nya roliga bilder att lägga upp...

Jag återkommer...

Någongång...

söndag 22 juni 2008

Gott och blandat

Nu har vi ju faktiskt hunnit med lite annat också sedan vi skrev sist, inte bara röjt i trädgården. Vi har till exempel varit på nationaldagsbal med Mattias och Jenny på F17. tjusigt värre! Alltid lika kul att klä upp sig och se alla andra fina klänningar och stiliga smokingar och mässdräkter!







Har även hunnit göra om i ett till av rummen. Rummet som är mitt alldeles egna pysselrum =) Innan jag fick sätta mina klor i det var det en murrig grön tapet på väggen, dekorerad med Nalle Puh bård. Kanske inte riktigt vad jag hade i åtanke. Blev ett riktigt tjejrum till mig och Mixie där. Me like pink...






Här är lite före, under tiden och efter bilder:


före...


under tiden...



myshörnan


arbetshörnan


En självklar detalj i det rum i huset där jag fick helt fria tyglar... =)

Trädgårdsarbete

Vallen på baksidan av tomten har varit stort behov av lite ömhet och omtanke ända sedan vi flyttade hit, men den har inte hamnat högst på priolistan. Men nu äntligen tog vi, som vi skrev innan, tag i den. Allt kördes ner med grästrimmern!



Hårt arbete!


Det var en salig blandning vi upptäckte när vi gav oss in i den djungeln. Nässlor, tennisbollar, nyponrosbuskar, pilbågar i plast, tistlar, cykelpedaler.... ja, en salig röra med andra ord.




Nässlorna var faktiskt närstan två meter långa! När arbetade någon senast i denna trädgården?

Johan kämpade gott och väl hela dagen (med viss hjälp av grannen som kom över med choklad). Under tiden han körde med trimmern kämpade jag med att bygga i hop en kompost... =)


Kompostbygge var faktiskt mer avancerat än man kunde tro...


Självklart övervakades arbetet av familjens överhuvud. Fast hon roade sig mest med att gömma sig och jaga i det höga gräset innan det försvann.



Före och efter en hård dags arbete:

fredag 13 juni 2008

inte mycket nytt...

i dag är vi båda lediga. Trevligt trevligt =) Johan är ute i solen och klipper gräsmattan och slår gräset i vallen. Själv håller jag på att riva tapet. Vårt senaste projekt inne är nu mitt arbetsrum/pysselrum. De murriga gröna tapeterna med nalle puh bård är förhoppningsvis snart ett minne blott... Tapeten är som sagt på väg ner och i eftermiddag ska färg inhandlas. Återkommer med bilder när vi kommit en bit längre på vägen. Annars har vi inga speciella planer för eftermiddagen/kvällen. Blir lite pyssel & plock, fixing and doning, och sen ska det ätas lite tacos och drickas en öl eller två i kväll är planen.

Ha det så bra så länge!

söndag 25 maj 2008

Long time no see


Oj oj oj vad dåliga vi har varit på att skriva på bloggen . Nu är det nästan en månad sen vi var inne och la upp några bilder. Men här kommer jag nu lägga upp en hel del bilder på vårt fina hus =) .

Jaha vad har då hänt sen sist. Jo nu börjar vi faktiskt bli klara med allting som vi skulle göra. Det vi har kvar att göra är groventre , halll och badrummen , men det kommer i sinom tid. man kan ju inte göra allting med en gång ... allt man gör kostar ju trots allt pengar , så nu blir det till att spara lite igen ... eller kanske köpa några trisslotter , fast där brukar man bara vinna 25 kr , men men många bäckar små...
Här följer nu lite bilder före och efter ....
Matrum Före















Efter














Vardagsrum före



Vardagsrum efter










Ja det var det det . Nu orkar jag inte skriva mer ikväll men snart kommer den lite fler bilder på gården och alla våra fina buskar och växter
Tjipp och hej ....