måndag 31 december 2007

Smärre julgransolycka

Så har det till slut hänt. Det som vi redan väntade oss skulle hända förra julen, men som vi som vi mot vår förvåning slapp undan.

Mixie har vält julgranen.... ja det var väl oundvikligt antar jag. I går kväll hände det till slut. Lite skamset och skrämt sprang hon därifrån och iaktog på betryggande avstånd från hallen när matte och husse jagar julgranskulor över vardagsrumsgolvet, torkar upp vattnet som runnit ut från julgransfoten, sopar upp barr... ja ja... Ingen större fara skedd =)

Annars är läget under kontroll hos oss. I kväll ska vi till Sandra och Elis för att fira nyår. Lediga i morgon med, riktigt skönt. Sen är det bara att åter kasta sig ut i verkligheten.

Vi återkommer med rapport från nyårsafton senare...

Ha det bra alla!

torsdag 27 december 2007

Halva julfirandet kvar

Jaha, då var det snart dags att påbörja del två av detta års julfirande. I kväll åker vi hemåt till min mamma och pappa för att i morgon fira jul med dem samt mattias och jenny. Ska bli riktigt trevligt. Så nu är det dags att åka hem från jobbet, röja undan i lägenheten, springa några ärenden på stan, packa väskan igen och när Johan sen kommer hem i kväll sätter vi oss i bilen och kör västerut. Vi rapporterar mer efter firandet = )

God jul på er!

tisdag 25 december 2007

Julafton!!!

Hej igen .... jaha då var det ett tag sen som jag skrev här på bloggen. Det har varit mycket jobb och lite fritid. Men nu såhär dagen efter julafton så är det dags att berätta lite hur julafton har varit...


Efter jobbet 21:20 den 23:dje bar det av till Öland för att fira jul med familjen. Vi kom fram till Öland runt 23 snåret. Man kan säga att man var rätt trött efter ha jobbat 12 timmar och sen kört 2 timmar bil så det lite småprat med familjen sen så var det sömn som gällde =)

Julafton startade med lite julfrukost med tomtegröt och diverse tillbehör , det smakade mycket bra. Sen bar det av till "Tallen" där årets julbord skulle gå av stapeln (se bilder nedan).
Innan vi satte oss ner och började äta så kollade vi på Kalle Anka. Eller frågan är hur många som kollade på Kalle Anka men det stod iallfall på i bakgrunden, och visst slängde man ett öga på det då och då. Istället för Kalle så kollade alla mest på vad felix hade för sig, han fick en jättetuff motorcykel som han åkte fram och tillbaka på. Efter Kalle blev det julbord och sen var det dags för det stora ögonblicket som alla väntat på , Felix skulle få träffa tomten för första gången.
Julfika till Kalle & Co

Felix nya tuffa motorcykel, gissa om han var glad=)

Felix åker på sin nya motorcykel , weeehooo=)

Julbordet med alla dess läckerheter!

Tomten kom och knackade på och felix och Linda mötte tomten i dörren. Först blev felix rädd men sen märkte han att tomten var snäll och gav honom massa paket och då satt han from som ett lamm medan tomten läste upp alla paketen. Det tog någon timma innan alla klapparna var öppnade och man kunde ju lätt se vem som varit snällast i år. Felix fick ett helt berg av klappar , och gissa om han var glad =).

Tomten på insprång. Lägg märke till smygreklamen=)

Felix var mer intresserad av klapparna som tomten haden , än själva tomten. "Han var lite läskig men väldigt snäll, säger felix =)"

Ja så såg vår julafton ut och det var mycket trevligt. Vi fick många trevliga presenter. B la fick vi presentkort på IKEA. Gissa vad dem ska gå till , HUSET!!!

Ha det bäst tills vi skrivs igen. Nästa inlägg kommer handla om den omtalade MELLANDAGS REAN...
p.s Granen som är på bilden är vår gran som vi har i lägenheten. Ni som hänger med på bloggen här vet säkert att vi hade lite bryderier om vi skulle ha en vanlig eller en kungsgran. Som ni ser så blev det en kungsgran och vi är jättenöjda även om den kasnke inte var så billig=)
Vi som var med på Julafton 2007

Linda , Thomas & Felix




Christan




Jag & Anna

Morfar

Lasse

Ann-Britt

Lite hundar och katter var också med men dem fastnade tyvärr inte på bild =)
d.s


/ Johan

måndag 24 december 2007

God Jul!

God Morgon och God Jul till er alla! Nu befinner vi oss på Öland och ska alldeles strax äta tomtegröt. Mums =)

Hoppas tomten kommer till er alla i dag med fina paket =)

fredag 21 december 2007

Fy fasen...

Fy tusan vad det är kallt i lägenheten i dag! Brrr... Inte mycket speciellt att rapportera än så länge en dag som denna. Är ledig i dag för jag jobbar i morgon. håller på att tvätta, har varit o handlat, införskaffat den sista julklappen till en viss herr karlsson... Slöar lite under en filt framför tvn nu, ska alldeles strax gå ner o plocka upp min tvätt. Sen är det dags att göra lite julgodis
så vi har lite "gå-bort"-presenter inför stundande bjudningar.

skönt att ha allt fixat inför julen. Är ju i o för sej inte så mkt som måste fixas när man är bortbjudna. =) Men alla julklappar och presenter är i alla fall klara.

Vi har inte hunnit fundera något mer om inredningen och renoveringen av huset. Det har varit fullt upp med jobb och jul-bestyr nu. Men det tar vi gladerligen tag i efter jul o nyårshelgerna. =) Då ska vi åka ut till huset och mäta väggar, golv, köksbänkar och sånt så vi kan börja räkna på en renoveringsbudget! skoj skoj! Fick det nya numret av "Hus & Hem" i går. Hann inte läsa den så nogai går, men jag hittade en bild med precis den gröna nyans som jag letat efter till väggarna i matplatsen vid köket.

nähä... om man skulle springa ner till tvättstugan nu.

Nån av oss skriver säkert ikväll igen och rapporterar om kvällens fredags-familjemys! =)

Ha det bra!

tisdag 18 december 2007

Julförberedelser...


Oj oj oj nu e det snart julafton och vi som inte köpt någon gran än, det måste vi ändra på =).
Förra året blev det en gran som doftade underbart men barrade något fruktansvärt. Så frågan är då hur man ska göra i år , ska vi köpa en vanligen gran eller en kungsgran... Jag tror att det blir en kungsgran i år , den är lite dyrare men så slipper man allt jobb med att plocka barr fram till sommaren =) . För hur mycket man än städar upp dessa barr så finns det flera hundra kvar någonannanstans...

Sen kommer nästa fråga , vartr ska vi ställa granen... hmmm *tänker* ... på toa ... näää för litet ... i köket , näää för litet ... sovrummet .. nää jag vill inte vakna av att mixie vält en gran på oss =) .. Det sista alternativet är varadasgsrummet så det får det bli , i värsta fall får vi ta och möblera om tillfälligt under julen. Tänk vad skönt nästa år då man bor i hus , då skulle vi kunna ha 3 grannar , en i matrummet , en i vardagsrummet och en på altanen .. hmmm jag det får vi se hur det blir med det , man behöver ju inte överdriva =)

Undra vad en gran kostar förra året tror jag att vi betalade runt 150 kr , men jag pratade med en kund på jobbet härrom dagen och han sa att i stockhom kan dem sälja grannar för upp till 1000 kr , det är ju inte riktigt klokt men men det har dem la råd med där uppe , he he =)


Nähe nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra , får vänta på att anna kommer hem från jobbet och sen bär det av för att köpa de sista julklapparna. Varför ska det vara så svårt att hitta julklappar till papporna, ja det kan man fråga sig ...


Ha det bäst nu alla där ute som läser denna blogg , och från oss på skepparegatan till er alla där ute vill vi bara önska en riktigt GOD JUL!!!

söndag 16 december 2007

Kök

Just nu känns det som om renoveringens fokus ligger på köket. Till en början hade vi ju "bara" tänkt att kakla om, byta golv, måla väggar och tak. Men nu har vi konstaterat att det är ju trots allt lika bra att byta ut bänkskivan samt diskhon när vi ändå är på gång. Annars blir ju kaklet förstört och vi får göra om det igen när vi väl bestämmer oss för att byta ut bänkskivan... Så nu har vi ännu fler val och beslut att ta tag i. Tur att det är trevlig huvudbry man har i alla falll =)

Det ena sovrummet är vi nog överens om i alla fall nu. Det blir nog en creme eller beige-aktig färg på väggarna. En brun fondvägg på väggen som vi har huvudändan på sängen mot. Sen en guldfärgad schablonmålning på den mörkbruna väggen. Vad tror ni om detta? =)

lördag 15 december 2007

Inte enligt planen

Hemkommen från stan sitter jag nu i soffan och slötittar på "What not to wear" och äter Marianne-kolor under tiden som jag skriver lite här. Med raska och glada steg begav jag mej tidigare i dag ner på stan med följande uppdrag i tankarna:

*hitta nåt att ha på mig i kväll

*en tröja till Johan

*klänning till nyår

*nåt roligt smycke till festen i kväll

När jag nån timme senare kommer innanför lägenhetsdörren igen är allt jag har med mig hem från stan en matkasse från ICA... mission failed, med andra ord.

Nu har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig i kväll. Får väl rota runt i gaderoben nu, börjar bli dags att göra sig i ordning.

Ha det så bra!

fredag 14 december 2007

Blog premiär =)


Jaha då ska man försöka sig på detta med blog. Varför inte bara kalla det dagbok på nätet , näää något coolt måste man ju kalla det och då valde man ordet BLOG ... ja ja man kan ju fråga sig varför men alla frågor kan man ju inte ha svar på ...

Jaha vad har då hänt denna dag eller rättare sagt denna veckan ...hmmmmm "tänker" AHHHHHH just det ja vi har skaffat HUS Jipppie snart så slipper man och sitta i en lägenhet med hela 18 grader varmt eller snarare kallt. Det var ju en upplevelse och få skriva på ett sådant kontrakt det tog faktiskt hela 2 timmar innan vi gått igenom alla paragraferna i kontraktet. Jag trodde typ at det skulle ta 5 minuter och en kaffe paus , men man kan ju förstå att det tar lite längre tid när det handlar om så mycket pengar .... ja det ska iallafall bli skönt att äntligen få sitt eget hus *längtar* =) ...


Jaha så var det snart jul denna trevliga tid då alla ska försöka hitta julklappar till allt och alla. Själv tycker jag att jul kan vara fint i sig men att det uppstår en hysteri i alla butiker det är jobbigt. Går man till en H&M butik eller något liknanade så ser man hur kunderna kastar sig på allting som det står rea ... skit i om det kostar mer än vad det kostar i vanliga fall eller om det är fjolårets modell huvudsaken är att det står 3 bokstäver REA då köper folk det .. hmmmm ja ja det är väl så vi är skapta vi människor...


ja ja här kan man ju sitta och skriva länge men nu ska jag nog avsluta detta med att säga att detta har varit en mycket trevlig fredag. När jag kom hem från jobbet så hade min kära sambo " den starkaste lysande stjärnan på himlen" lagat mat. Idag bjöds det på kroketter, vitlök och bearniesås och så toppade vi det med lite kyckling och sallad med diverse grönsaker, en mycket superb ( eller hur det nu stavas) middag. Sen så satt vi och försökte komma på några svar på "på spåret" men det gick ju inte lika bra men några poäng fick vi allt =)

Tack för mig , jag skriver snart igen , ha det bäst tills vi skrivs igen CIAO...

P.s. Jag fråntar mig allt ansvar för särskrivningar och långa meningar och så , bara så att ni vet =) . Bilden är från vår gran förra året snart blir det väl dags och införskaffa en till i år men det är ett annat kapitel i på denna bloggen...

Fredagsmys utan Idol?

"Hur ska detta gå?" tänkte jag när jag gick till jobbet i morse. Redan när jag vaknade hade jag nämligen veckans höjdpunkt i åtanke -Fredagens Familjemys! De senaste veckorna har nämligen Familjemyset bestått av god mat, en flaska vin eller några öl kryddat med ett avsnitt av Idol! Men... i kväll skulle vi ju bli tvugna att hitta en ersättare till Idol, och jag får faktiskt säga att det blev "På Spåret" som fick den stora äran. Trots tveksamma förväntningar gick det riktigt bra. Vi har haft en mysig fredagkväll utan Idol. Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och lyssnar på Johnny Cash, Johan sitter bredvid med sin laptop på soffbordet. I soffan bredvid ligger Mixie på filten och sover sött. Kvällen levde med andra ord upp till förväntningarna på en alldeles lagom skön och slapp fredagkväll.
























I morgon är det jobb som gäller för Johan och på kvällen ska vi på födelsedagsfest. Jag ska spendera dagen med att ställa fram lite tomtar och lyssna på julmusik. Eventuellt måste jag även se sanningen i vitögat och bege mig ut på stan och leta kläder till nyår... Gaaah!!! Känner jag den här stan rätt så kommer det vara gigantiskt mycket folk i stan och trängas.

Nähä nu är det dags att byta över till julmusik och slå in några juleklapar till minsann tror jag.

Ha en underbar helg allihopa nu.

Kram från oss.

torsdag 13 december 2007

Tankar vid eftermiddagskaffet.

Nu börjar tanken sjunka in något mer, vi ska faktiskt bli husägare! Skrev på papperna i går och betalade handpenningen. Inte ofta man går omkring med så mycket pengar i väskan. Kan lugnt säga att det inte kändes riktigt bekvämt, men det är väl ingen idé att oroa sig. Tror inte chansen är så stor att det händer så ofta... Ingen mening att försöka vänja sig vid känslan.

Sitter på jobbet nu med en kopp kaffe. Dags för eftermiddagsfika. Har varit en riktig strulig dag i dag. Börjar tro att min dator har något personligt emot mig. Jag menar, när man till och med har problem med gränssnittet man felanmäler i, då börjar man nästan ge upp!

Här kommer en bild på huset förresten. Lägger till fler bilder sen när det är dags för inflytt och renovering så ni får se före/efter.


Ha det bra!

tisdag 11 december 2007

Ur fotoarkivet

Hittade här några bilder ur kategorin "Mixie på konstiga ställen" som jag genast kände att jag var tvungen att dela med mig av!

Obs! Hon har själv frivilligt lagt sig på dessa platser.

1. Mixie på datorn















2. Mixie i byxben
















3. Mixie i kylksåp (!)

måndag 10 december 2007

Hur kan åtta kännas som tjugo?

Hur kan vissa dagar kännas dubbelt så långa som andra och lite till? Kan inte förstå detta fenomen... Tur att jag kunnat förgylla rasterna med lite dagdrömmeri i alla fall! Kikat runt på massa massa kakel och färger till väggarna! Men tror i alla fall att jag bestämt oss (!) hur vi vill ha det i det ena sovrummet... Lutar åt sandfärgade väggar med en brun fondvägg där sängen står. Ovanför huvudändan av sängen vill jag sedan spänna upp ett tyg, i något tukost eller guldigt mönster, på ram som en tavla. (Känner jag mej riktigt ambitiös blir det kanske till och med en inbyggd ljusslinga i den...)

Att göra

Nu har vi lyckats bestämma oss vad som ska göras i huset innan vi flyttar in, så vi får det att kännas som vårt eget. Kan inte påstå att jag är så överförtjust i de småblommiga tapeterna som är i kök och matplats...

Att göra:

*Taket ska målas om i köket och matplatsen. Är furu-tak där nu... *ryser*

*Väggarna i samma rum ska målas om. Färgen diskuteras fortfarande. Jag försöker få Gizmo att gå med på en olivgrön nyans... men det återstår att se. Vi får kolla upp lite färgprover

*Nytt kakel och klinkers ska läggas i köket.

*Väggarna ska målas om i det ena sovrummet. Lutar åt enbrun fondvägg. Eventuellt med några turkosa detaljer...

*Nytt klinkers i tvättstugan. Plastmattan där var nämligen sönder.

Tja... det var väl allt... :o)


söndag 9 december 2007

Morgontankar

God Morgon! Jaha, då har vi skickat i väg Gizmo till jobbet. Kvar är Jag och Mixie. Vad ska vi hitta på en dag som denna? Kanske dags att ta tag i juklappsinköpen? Ligger väldigt långt efter på den fronten... men ska se till att fixa Gizmo's present i dag i alla fall... *Schhhh...*

Mamma och pappa kommer nog förbi en sväng i eftermiddag också.

Nu har vi börjat planera hur vi vill göra om i huset, känns som om det kan bli många långa diskusioner. När det gäller inredning har vi en tendens till väldigt skillda åsikter...

lördag 8 december 2007

Stora drömmar, stora beslut...

På onsdag kommer, förhoppningsvis, en av våra drömmar att slå in. Det är dags att skriva papper på huset! Vi har drömt om hus ett bra tag nu. Känns fortfarande inte riktigt som att det sjunkt in än. Känns ganska stort att greppa. Mycket pengar och många beslut att fatta...

Ska Mixie få pröva på lyckan och äventyret som utekatt? Kommer hon hitta hem? Kommer hon överhuvudtaget tycka om det nya huset? Oj oj oj... kommer VI att trivas i det nya huset? Det kan man ju aldrig veta i förväg... Men det tror jag alldeles säkert! Med lite ny färg och lite pifferier så ska det nog inte bli några problem alls! Vi föll ju för det direkt på visningen. Så det så! =)

En ny värld öppnar sig...

Så har det till slut blivit dags för familjen Karpe att berätta om sin ytterst vanliga vardag, i en ytterst vanlig blogg...