måndag 31 mars 2008

En tanke slog mig...

Nu kan vi snart börja lägga upp före/efter bilder på huset! Eller tja... i alla fall "före" bilderna. Tar väl ett tag tills vi kommer till "efter" bilderna =)

Ahh vilken underbar dag!

Tar för givet att ödets ironi ser till att man får igen med dubbelt så många jobbiga dagar när man säger det högt, men jag kan inte låta bli så jag säger det en gång till; Ahh vilken underbar dag det är i dag!!! Vad kan jag mer begära? Slutade redan kl 15 i dag (fast det förtjänade jag med tanke på att jag var på jobbet redan 06.3o i morse!), vädret är helt underbart, solen skiner och det blåser nästan ingenting i stan i dag? Hur ofta är det ganska vindstilla i karlskrona? Jag räcker upp handen och gissar på typ 5 ggr per år! Som sagt, underbart väder. Jag sitter med datorn på balkongen och avnjuter en kopp kaffe. Mixie är världens mest sällskapsjuka katt i dag och hoppar upp och ner från mitt knä här. På stereon i vardagsrummet spelas Michael Bublé på precis lagom hög volym. I kväll ska vi äta mumsig lax-sallad med fetaost och spenat. Yummi! Hmm nåt mer underbart bra jag glömt säga? Ja just det, jag höll ju på att glömma kronan på verket. Har semester i morgon.Vi får nycklarna till huset i morgon eftermiddag... Gaaaah!!! Ofattbart! Närmare fyra månaders väntan är med andra ord över. Jag kommer inte kunna sova i natt...

lördag 29 mars 2008

Köksplaner

Så där ja... då har vi bestämt oss (för tillfället i alla fall) för vilket kakel vi ska ha i köket =) Det blir heblankt, vitt, 7,5x15 kakel. Kalas-snyggt och stilrent! Har däremot börjat vela om vilken bänkskiva vi ska ha. Har innan varit helt inställd på en i valnöt, men börjar nu bli sugen på en svart i sten. Hmmm... vilka kära bekymmer man har nuförtiden. =) Vi behöver ju inte bestämma oss förrän på tisdag eftermiddag. Det är då den stora shoppingrundan ska äga rum enligt planerna. Så med andra ord hinner vi bestämma oss och ändra oss många gånger till... Inget bra att vara velig när man har så här många beslut att ta! =)

Nu börjar jag verkligen bli otålig, kan knappt sitta still när jag tänker på att vi faktiskt ska bli husägare på tisdag! Det är jättenervöst! Tänk om vi ångrar oss när vi väl kliver in i huset? Nu var det ju ett tag sedan vi var där, så de bilder man har i huvudet nu är ju dem som visar hur vi vill det ska se ut när det är färdigrenoverat! Jag har lite förträngt det "vackra" furutaket i matrummet och köket. Lika mycket som jag gömt undan minnet av den småblommiga tapeten med matchande bård... Vill bara se vårt vitmålade trätak och gråmålade väggar, med våra vita möbler... =) Men det kommer säkert att bli bra.

I kväll blir det en lugn kväll för oss. Blir väl till att ta tag lite till i packandet i eftemiddag och laga lite god mat i kväll. Funderar på att laga till lite Limekyckling. Mums!

torsdag 27 mars 2008

Ledig i dag också =)

Så skönt att vara ledig i dag med! I dag måste bli en effektivare dag än i går dock. Då gjordes här inte många knop... ska gå på tygjakt efter gardiner till matrummet bland annat. Måste fortsätta med flyttpackandet lite med. Känns som om det aldrig tar slut =) Men nu är det inte många dagar till vi får nycklarna, närmare bestämt fem dagar! Fast det är ju några veckor till det stora flyttlasset går. Först ska vi trolla bort en massa otäckt furu-tak! *ryser*

onsdag 26 mars 2008

uj uj så trevligt...

... det är att vara ledig i dag och i morgon. Ska visserligen jobba fredag, lördag, söndag, måndag... men det behöver man ju inte tänka på nu =) På tisdag har jag semester, då är det den stora dagen! Fick en kallelese från Svensk Fastighets Förmedling i dag att vi "i egenskap av köpare kallas till sammanträffande med säljaren för ekonomisk slutuppgörelse beträffande fastigheten"... Nu börjar man inse allvaret i det hela. Särskilt när man återigen fick se den otäcka summan på x miljoner igen. *ryser* Ganska skrämmande egentligen!

Planen för dagen är att försöka hinna med följande: en promenad, åka och handla mat, leta efter gardintyg till matrummet, baka och definitivt ta en fika med kusin vitamin två hus bort. Det är ju verkligen en närhet man kommer sakna! Att ha Sandra och Elis två hus bort, och innan hade vi ju Carolin och Peter i huset mittemot (fast numera är de också stolta husägare). Men jag tror det kommer bli alldeles toppen i Lyckeby! Varken Johan eller jag har nåt större behov av det så kallade stadslivet, och om vi skulle få någonslags abstinens är det ju bara 15 minuter in till stan... så det så! Nähä, nu ska jag ta och röja undan gårdagens disk ur köket...

Ha det! Återkommer säkert under dagen.

tisdag 25 mars 2008

För sista gången...

Kan det verkligen vara så? Var det för sista gången jag kånkade vår tvättkorg ful med tvätt upp och ner för de fem våningarna ner till tvättstugan? Kan det vara sista gången vi tvingas ha lägenheten full med tvätt som inte blivit torrt i vårt kära torkrum respektive torktumlare? Ja... jag blir nästan lite nostalgisk när jag tänker på det, men jag tror faktiskt så är fallet!=) Om en vecka är vi husägare och kan med andra ord tvätta precis när vi vill, och bäst av allt är att vi inte behöver springa fem trappor ner och upp, upp och ner, till tvättstugan med en massa blöt tvätt. Blöt tvätt = tung tvätt!

Kvällen här är lugn. Vi har kollat på Äntligen Hemma, ett måste som husägare ;o). Nu ligger vi i varsin soffa och kollar på vår idol Sverker Olofsson. Han har precis har utfört en mycket kreativ test av vattenkokare och jag har precis gjort en empirisk undersökning av vår vattenkokare och konstaterat att den är mycket väl godkänd. Här följer bedömmningen: Den har en en rund "plutt" på plattan, mycket lätt att träffa rätt när man ska sätta ner kannan på plattan med andra ord, den kokar upp vattnet väldigt snabbt och den har en snygg, stilren design. Den slänger Sverker nog inte i papperskorgen i första taget. Det bästa av allt? Det heta vattnet duger alldeles utmärkt till att brygga en kopp te i. Så det så...

Ja ja... nog tjatat om Sverker och vår vattenkokare. I morgon är jag ledig, så då blir det kanske lite bloggat igen. Ska packas och fixas inför flytten. Och så ska jag fika med Sandra. Trevligt trevligt =)

Ha det bra allhopa. Johan hälsar också.

måndag 24 mars 2008

Födelsedagsfirande

Vi har ju inte skrivit och berättat något om förra helgens födelsedagsfirande ännu, så här kommer det. För er som inte vet så fyllde mamma Persson 20 + (var det inte så? =)) och bjöd oss på en jättetrevlig helg nere i Skåneland, närmare bestämt Malmö. Vi bodde på jättemysigt hotell och lördagskvällen spenderades på Wallmans salonger. Mycket trevligt och lyckat var det! Lördagen började med att jag och johan skulle åka till R-by för att möta upp storebror och Jenny. Vi bidde lite sena.... när vi i princip var uppe på E22:an fick jag den briljanta idén att börja tvivla på om kaffebryggaren verkligen var avstängd... inte mycket annat att göra än att snällt göra en (o-)laglig (?) u-sväng så snabbt som möjligt. Men visst var den avstängd när vi väl kom tillbaka. Ja, ja... bättre att ta det säkra före det osäkra. Vi åkte i alla fall vidare till R-by och mötte upp vårt resesällskap och åkte vidare och plockade upp födelsedagsbarnet på vägen med. Pappa, Brodde och Marija åkte i en annan bil. Väl framme i stora staden Malmö spenderade vi en stund på shopping och lunch. Sen började firandet! På hotellet bjöds vi på champange och mycket trevlig pärontryffel. Mumsfillibubblan! Presentutdelning blev det också. Av oss barn och svärbarn (vi kom fram till att det måste ju faktikst heta så) fick hon en champagne-weekend på en herrgård i Småland. Lät mycket trevligt =) Efter lite skålande och självklart sjungande traskade vi till Wallmans där en massa god mat, dryck, underhållning och till slut även dansande till en massa goa schlagerlåtar väntade oss. De som uppträdde på wallmans var jätteduktiga och underhållnigen var kalasbra! Det kan vi varmt rekomendera, eller tänka oss göra om igen.
Tack för en jättetrevlig helg! =)

lördag 22 mars 2008

I natt jag drömde...

Oj va skönt det va att för en gångs skull ha en normal dröm! De senaste veckorna har kantats av den ena sjuka drömmen efter den andra. Det var mycket välkommet att i natt drömma om hur mysigt vårt nya hus kommer bli när vi bara får sätta våra renoverings och inrednings-klor i det! Mycket trevligare än drömmarna om taggtråd och döda hästar som av nån oförklarlig anledning ligger halvt begravna på grusvägar så man måste trampa på dom (barfota dessutom). Helskumt... Men som sagt, i natt drömdes det i stället om vårt hus! Nu närmar det sig! Bara 10 dagar kvar nu =) Det känns som om det bara är tapeter, gardiner och lampor som snurrar i huvudet just nu. Och det känns alldeles underbart! Det som dock känns lite konstigt är att jag fortfarande inte fått nån snilleblixt om hur jag vill ha det i vardagsrummet... alla andra rum är jag helt säker på hur kommer se ut när de är klara! (Om allt går som det ska, och vi är lika händiga som jag räknar med att vi är förstås...) Men det kommer säkert när vi "bott in oss" där ett tag. Det är tur att det inte är det rummet som är i störst behov av renovering, utan vi ska vänta med det ett tag.

I kväll står Johan och Christer för maten hemma. Det ska bli spännande! =) Har ingen aning om vad de hittar på...

måndag 17 mars 2008

Vädrets konstiga makter

Har nog aldrig varit med om att vädret kan skifta så mycket på så kort stund! När jag var uppe i morse runt kl halv sju reflekterade jag inte så värst över vad det var för väder utanför fönstret. När klockan närmade sig halv åtta kollar jag ut och tänker ”det verkar ju vara ganska fint väder i dag” och kollar på termometern som visar + fem grader. När jag några minuter senare står redo i hallen för att åka till jobbet hör jag hur regnet helt plötsligt vräker ner och smattrar mot fönserrutorna i vardagsrummet samtidigt som det blivit helt mörkt ute! När jag ytterligare någon minut senare skuttat ner för alla trappor möts jag inte längre av nåt regn när jag kliver ut. Jag möts av snöblandat slaskregn! För att göra mig ännu mera förvirrad innan jag hinner komma till mitt lilla skrivbord på jobbet slår vädret om ytterligare en gång till under min ca 10 min långa bilfärd. Det avslutas med att snö börjar vräka ner! Det var länge sedan vädret ändrade sig så mycket på så kort tid som i dag. Nu skiner solen ut och vattnet glittrar, men för cirka en halvtimme sen kunde man knappt se nåt ut genom fönstrena för snön yrde så! Heeel skumt!

Nu börjar Den Stora Dagen närma sig med, om möjligt, ännu större kliv än tidigare. De sista papperna ska skrivas den 1 april. Nu har vi fått tag på både mäklare, säljare och ”vår” bankdam och hittat en tid som passar. Klockan 13.00 smäller det =). Efter det tar vi nog en tur till ikea när vi ändå är lediga båda två och köper en massa roliga saker att stuva in i huset.

Sitter med min sista fikarast för dagen nu och dagens sista kopp kaffe. Har kommit på att jag nästan aldrig dricker kaffe hemma längre. Blir bara av på de lediga dagarna. När jag jobbar får jag i mig (mer än?) tillräckligt med kaffe!

Återkommer senare med ett inlägg om vår supertrevliga helg i Malmö.

söndag 9 mars 2008

Projekt Duscha katt

Jaha vad händer då i familjen karpes värld nuförtiden???

Hmmmm jooo till att börja med så kommer vi få huset tidigare än planerat =) . Sen så har vi nog kommit överrens om att det inte längre kommer vara grönt i matrummet och köket, utan istället någon grå nyans. Det får persson bestämma , hon har ögon för design och heminredning. Skulle det bli helt uppåt väggarna får jag väl kontakta (Design Thomas och Simon) he he ...


Fast detta är ju inte det största som hänt, sen vi skrev sist. Det största är att mixie duschat för första gången i sitt liv. Ja vad tyckte då mixie om detta ... hmmm ja till att börja med kan man ju säga att jag fick ganska många rivmärken, och katten jamade så fort jag satte igång vattnet. Men efter ett tag så började hon vänja sig vid det , men innerst inne tror jag inte att hon gillade det hela. Efter duschningen blev det torkstund med hårtork och värmefläkt och det var betydligt bättre =) .Sen måste vi ju skriva lite om melodifestivalen också. Ja man får ju lov att säga att Andra chansen var rätt rolig att se. Det bästa var att Carola åkte ut innan semifinalen , he he . Och den minnen som hon hade , den kommer man inte glömma =) .



Så nu till det som alltid är lika svårt , vem kommer vinna hela finalen. Ja för min del spelar det ingen roll bara inte Christer Sjögren vinner så e jag nöjd.Vi kommer faktiskt inte se själva finalen nästa helg för då befinner vi oss i Malmö på WallmasSalonger med hela släkten Persson. Svärmor fyller nämligen 25 =) *blink blink*


Jaha nähe nu har jag skrivit av mig för denna gången , men jag skriver snart igen. Nedan följer lite bilder från Mixies första dusch i livet

Ha det bästa alla där ute / Johan











måndag 3 mars 2008

Ledigt och fullt upp!

Oj oj oj va länge sedan det var vi hörde av oss här på bloggen. I dag är min lediga dag från jobbet, men schemat känns ändå ganska fullspäckat! Här behövs verkligen städas! Hur tusan kan det hinna bli så stökigt och dammigt på en vecka? Kan det bero på att vi inte gör nåt annat än jobbar och står i och har fullt upp? När man kommer hem från jobbet är man antingen trött för man jobbat sent, eller så är man trött för man börjat jobba tidigt på morgonen. Förutom att städa (som jag egentligen inte har något emot) så ska jag tvätta, fixa ärenden på stan och förhoppningsvis även hinna med en promenad längs havet när solen för en gångs skull är framme.



På husfronten har det inte hänt så mycket nytt. Fast vi har lyckats komma överens om en tapet till fondväggen i sovrummet! Det är minsann inte illa! Vi har valt en ur Midbecs kollektion "Indulgence". Det är samma mönster som den på bilden fast i en annan färgsättning. Vi har valt den i ljust turkos och beige. Det ska bli så roligt att få flytta in i huset och äntligen få börja sätta igång med våra planer!


Det får vara allt för denna gången. Kanske rapporterar jag lite senare om vad jag hunnit med under dagen.