fredag 31 december 2010

Fy skäms...

Vad länge sedan det var vi (jag) skrev något på bloggen... Kanske ska försöka bättra mig?

Dagarna rullar på för fullt här. Lilla tjejen har ju för tusan hunnit bli 6 månader, snart sju till och med! Hjälp vad snabbt tiden går!

I kväll är det dags för nyårsfirande på Verkö hos Peter och Carolin med ett gäng trevliga människor. Ska bli riktigt kul. En härlig blandning med vuxna och småttingar :-)

Jul firade vi här hemma i Lyckeby. Jätteskönt att inte behöva spendera julafton i bilen eftersom Johan jobbar sent den 23:e och börjar tidigt den 25:e. Firandet började med att annbritt och lasse kom hit på eftermiddagen den 23e och stannade över natten. På julafton var vi i Lösens kyrka och kollade på barngruppernas julspel. Det är en tradition som Johan och jag startat :-) Mysigt och man får faktiskt lite mer julstämmning efter det. :-) Mamma och pappa kom också på julafton så de var med i kyrkan. Lite senare kom Mattias och Jenny med. Liv fick ett stort berg med julklappar!

Förresten! Nu sitter vår lilla trollunge helt själv! Första gången hon satt utan att vi höll henne var när hon satt vid granen framför alla julklappar på julafton :-)


fredag 10 september 2010

Fredagsmys

Häromdagen var jag och liv på ”obligatoriskt samtal” för nyblivna mammor hos vår bvc sköterska. Man får fylla i ett papper med olika påståenden om hur man mår och känner sig, allt för att hitta de mammor som inte mår så bra. Jag fyllde snällt i påståendena som var i stil med ”har du under de senaste sju dagarna känt att du inte klarar av tillvaron” eller ”har du under de senaste sju dagarna mått så dåligt att du vill skada dig själv”? Så fick man fylla i en skala från ”instämmer helt” till ”instämmer inte alls”. Carina (vår sköterska) blev glad när hon läste mina svar, tydligen är jag en mamma som mår ovanligt bra! :-) Kan det bero på att vi har världens gullunge? Att hon sover hela nätterna igenom (peppar peppar…) :-)

I dag har vi varit på babysim, det är verkligen jättemysigt! Liv verkar tycka om det, även om hon ser lite skeptisk ibland. Men mot slutet i dagens plaskande log hon så glatt mot mig i basängen. Några av övningarna är fortfarande lite svårare för oss eftersom hon inte är helt hundra stabil i nacken än (hon är yngst i gruppen) men det blir bättre för gång till gång.
Just nu ligger hon slutkörd i vaggan och sover medans jag sitter i soffan och försöker kurera mig. Vi väntar på att svärmor/farmor ska dyka upp när som.

Nu är det snart dags för fredagsmys och Idol!

onsdag 25 augusti 2010

fullt upp

Ja det har verkligen varit fullt upp den senaste tiden! Förra veckan avlöste farmor och mormor varandra med besök. Sen var det dags för en liten skåneturné. I fredags kväll åkte vi till Olofström och lämnade Mixie och stannade där till lördag morgon. Därifrån startade vi sedan vår Skåneturné. Första anhalten och även huvudstoppet för vår resa var Sövestad. Där stod det bröllop på schemat! Nettan och Lalle sa "ja" till varandra :-) Bröllopet var i en jättemysig liten kyrka, och festen sedan på ett mysigt B and B där vi även spenderade natten till lördagen. Sedan åkte vidare till Malmö för en liten shoppingtur samt ett snabbt besök hos Christer på jobbet. Sedan packade vi in Cirkus Karpe i bilen igen och for vidare till Carin och Mats (och Kelly och Tindra) i Kristianstad. På vägen dit blev det dock ett akutstopp på E22 för mat och blöjbyte...

Man blir alltid lika glad av att få träffa gamla vänner, men nu började det bli dags att avsluta turnén. Tillbaka till Olofström för att hämta Mixie och äta lite mat, sen sista etappen tillbaka till Lyckeby.

Här i Lyckeby är det annars roligt nästan jämt... Tvättmaskinen har bara gått sönder, tv´n likaså. Och så en liten vattenläcka i badrummet så golvet ute i hallen ska brytas upp och bytas. Men Liv är glad och mår bra, och så länge det är så är jag i alla fall nöjd med livet! :-)

tisdag 13 juli 2010

vart tog det vägen?

regnet alltså? Det sas att det skulle komma regn i hela blekinge under dagen och kvällen. De sa visserligen att mängden kunde variera lokalt, men inte en enda droppe på Vetevägen är väl ändå lite elakt? Men det är i alla fall lite svalare i kväll, får väl hålla till godo med det.

I morgon börjar Johan jobba igen efter fem veckors pappaledighet och semester. Det betyder att Liv och jag får börja klara oss själva i fortsättningen! Spännande :-)

Nähä, nu ska här fortsätta slappas... Inte nåt annat man orkar i värmen. Blir nog till att se kvällens repriser av Sex and the city i kväll. Känns lagom ansträngande. Undrar hur många gånger man egentligen sett de avsnitten!? :-)

måndag 12 juli 2010

Värmebölja!

Oj oj oj så varmt det är! Vi är helt utslagna allihopa här... Suck... Vi var inne i stan ett varv i dag, det var dags att förnya mitt körkort, men attans så svettigt det var där inne! Så när vi kom hem satte vi igång ac'n här hemma, så nu kan man i alla fall vistas inomhus. Matrummet och vardagsrummet är svala och sköna nu. Önskar att vi hade haft en ac i sovrummet med...

I morse när jag var uppe med Liv vid 3.30 var det redan (eller kanske man ska säga fortfarande?) närmare 21 grader varmt! Nu klockan halv åtta på kvällen är det 28.4 i skuggan... Det kan inte vara hälsosamt med denna värme!
Värmen tar ut sin rätt på oss alla...

torsdag 8 juli 2010

Växjö tur och retur

Dagarna rullar på här! Nu har snart en vecka till gått. I går fyllde lilla tjejen en månad!
I helgen var vi hemma hos mamma och pappa och grillade med Bengtssons och Eliassons. Mycket trevligt och gott! Moa är så söt och klappade lilla Liv så försiktigt :-) Midsommar firades på Öland med Johans familj och grannarna. Mätta och glada blev vi där med!

I tisdags var vi på turné i Växjö. Först åkte vi till Christian och Emma och fikade, sen blev det en promenad till stan. Där köpte vi en svamp-sparbössa till Liv och en fotoram . Vi hann även med ett besök hos Ola och Cissi och sen ett besök hos Tommy i Gemla.





måndag 21 juni 2010

två veckor

I dag blir lilla fröken två veckor gammal! Oj oj oj... känns som om hon varit med oss mycket längre än så! Nu börjar vi komma in i det efter några lite knepiga dygn i början när hon rasade för mycket i vikt. Men nu har det vänt och allt är bra med oss alla tre :-)

Tack så mycket för alla fina kort, presenter och hälsningar vi fått! Så kul att så många väntat och varit nyfikna på vår lilla Liv.

Vi kommer snart att sätta lösenord på bloggen, men ni som brukar läsa får självklart fortsätta göra det! Säg bara till så ska ni få lösenordet...

I dag verkar det bli fint väder, underbart! På schemat i dag står en fotografering, en tur till BVC, en promenad och ett besök till Babyproffsen. En fullspäckad dag.

Vi hörs!

onsdag 9 juni 2010

Pappas presenter till Liv

Hej hej, Liv här! I dag har jag lärt mig en viktig sak i livet: Att få presenter är kul!!! Pappa var inne i stan några ärenden i dag, och titta vad fina saker han hade med sig tillbaka till mig. Jag fick en fin Hello Kitty body, rosa och vita strumpor och en rosa och en vit mössa. Sen fick jag en jättegosig pingvin också som matchar min fina orange filt. Mamma fick också present, hon fick en berlock till sitt armband. Ett "L" som symboliserar mig! Men det får hon visa i ett eget inlägg. Men visst är han bäst min pappa?!


tisdag 8 juni 2010

Vår Älskling har kommit till världen. Välkommen


Nu har det äntligen hänt det som vi har väntat på i nio månader och lite till. Vår lilla tös har kommit till världen. Det är inte ofta jag skriver på bloggen men nu gör jag ett tapert försök.



Vi har det jättebra på BB och allting är bra med Liv. Nu är Liv ett dygn snart känns som vi har haft henne mycke mycke längre =). Tack för alla fina sms som vi har mottagit idag , jag försökte skicka ut 50 MMS samtidigt men förmodligen så havererade jag Telias server eller nått för det verkar som ingen fått MMS av mig. Därför lägger jag upp lite bilder här som alla kan beskåda så vi inte glömmer att meddela någon.




Vår fina kvällsmåltid efter en ansträngande dag. Lägg märke till att vi flaggar för Liv


Liv som precis har valt att titta ut i vår värld!

Namn: Liv
Föddes: 20:32 den 7 juni 2010
Vikt: 4240
Längd: 53 cm
Mår: Supertoppen , alla välkomnar mig
Decibel: Får jag ingen mat så låter jag =)
Favorit låt: I got Life från musikalen Hair

Många kramar Johan , Anna och Liv

lördag 5 juni 2010

Överbevisade myter...

Jaha,,, det hjälper tydligen inte att baka bullar för att få i gång en förlossning. Inte att påta i trädgårdslandet heller... inte att äta kryddstark mat heller. I dag får jag väl leta efter lite trappor eller nånting att springa i. Attans att man bor i ett bostadsområde med bara enplans-villor :-) Ja ja, lilla magen vill väl födas på en flaggdag och väntar till i morgon kanske? :-)

Mamma tippade på att det skulle bli den 28 maj, och Jenny tippade på den 2 juni... men tyvärr så vann ingen av er :-) Nästa gissning är väl i morgon nu då, då är det dels Gustavs namnsdag, nationaldagen och därmed flaggdag...

Härligt att sommaren äntligen kommit´! Johan har varit ledig nu torsdag och fredag och vi har haft det toppenmysigt! Johan har jobbat på för fullt ute med att klippa gräs, trimma gräskanter, tvätta bil, olja in de nya utemöblerna, högtryckstvätta uteplatsen. Jag har petat och påtat lite här och var och hjälpt till så gott det går med magen i vädret :-) Planterat lite i trädgårdslandet och tvättat tvätt har jag i alla fall gjort. Inte att förglömma att vi äntligen kunnat sitta under äppelträdet och fika och äta lunch!

Johan jobbar i dag och i morgon och sedan har han semster! Ska bli så mysigt så!

Vi återkommer med bebis-uppdatering så fort vi har något nytt att komma med...

fredag 4 juni 2010

Bullbak

Nu ska vi se om inte lite bullbak kan sätta fart på kalaset...

onsdag 2 juni 2010

Inget nytt

Ja ja... så bebis höll inte tidsschemat. Jag har väl helt enkelt en trevlig mage att bo i, det får jag väl ta som en komplimang! :-) Men nu kan du väl komma ut snart lilla Anton så vi får se vad du är för någon!

Johan jobbar bara i dag och sedan i helgen, sen ska han ha semester! Mysigt! Ännu mysigare om den lilla familjemdelemen kommer innan dess bara... Men, men... man ska inte stressa, den kommer väl när den känner sig redo!

I går var mamma här och gjorde mig sällskap, vi hade en lugn och skön dag! Fick även besök av storebror, alltid trevligt med sällskap! I dag står det inte mycket på schemat här förutom att vänta och ta det lugnt enligt läkarens order!

lördag 29 maj 2010

Blir nog ingen bebis i förtid...

I morgon är det morsdag. Känns som om vi får vänta tills nästa år med att fira det... Inga tecken på att bebis vill titta ut i förtid. Måndag är ju satt som dagen då det ska hända, och än så länge inte några större tecken på att något kommer hända i förtid... Men nu börjar magen bli otymplig! Omöjligt att hålla en tröja ren i hel dag, av nån anledning verkar magen konstant vara i vägen! Inte finns det mycket kvar att välja på som passar längre heller. Den vardagliga uniformen på Vetevägen består numera av mysbyxor och linne. Vid fina tillfällen (som t.ex. då jag tar mod till mig och åker och handlar) kan jag klämma i mig i ett par mamma-jeans som fortfarande passar.

När vi var på Maxi i dag fick jag den första riktigt sköna kommentaren! En liten pojk, typ tre år, säger förundrat till sin pappa när jag möter dem i gången: "Pappa, hon hade en riktigt stor mage..." Tyvärr lyckades jag aldrig höra pappans svar.

Nu är det Eurovision song contest som gäller här hos oss, men det känns trist att inte Sverige är med! Än så länge är min favorit Beligen, Tom Dice med "Me and my guitar".

Vi får väl se hur kvällen slutar, om jag håller mig vaken hela finalen eller inte.

torsdag 27 maj 2010

Ingen ny familjemedlem än

Ingen bebis än... Men väl en tur till förlossningen i går eftermiddag. Vi var hos barnmorskan på en extra kontroll och hon skickade in oss dit för de ville kolla upp några prover lite extra. Men, det var ingen fara för Anton eller mig så vi behövde som tur var inte bli inlagda. Men helt plötsligt kändes allt väldigt verkligt och faktiskt nära! Ska till barnmorskan i morgon igen och kolla prover, men förhoppningsvis är allt bra då!

Blev ordinerad sömn och vila, så det är väl det som gäller för min del nu. Att sitta still och inte göra nåt alls är ju inte direkt min starka sida, men men, allt för att bebis ska må bra!

Så nu är det soffa varvat med säng som gäller för vår del.

Vi hörs!

torsdag 20 maj 2010

I dag är det en bra dag!

Känns verkligen som om jag har "varannan-dagar" nuför tiden. Ena dagen är jag helt utslagen och orkar inte göra nånting, medans nästa dag känns allt mycket bättre och mer ork finns. Konstigt det där. Men jag börjar som sagt se ett schema i det, misstänker att jag vill för mycket de dagar jag känner mig pigg, och därför tar slut på all min energi och blir slutkörd till nästa dag. Men har man svårt att sitta still och inte göra nånting så har man! Vill man ha ordning och fint så hittar man alltid något som behöver göras! Fast å andra sidan kanske det är dags att vänja sig vid tanken på att inte alltid hinna ha allt på tipp topp i framtiden...

Men som sagt, i dag är i alla fall en bra dag! Men jag ska se till att ta det lite lugnt i dag med så får jag se om min teori stämmer i morgon.

Just nu:
Fika ute på "trädäcket" i solen. Kaffe från världens godaste kaffemaskin, vaniljglass med mintchokladsås... (Tja... har man ändå gått upp över 20 kilo så känns det inte som om det spelar nån roll med något kilo till de sista veckorna nu innan knodden kommer :-))
Mixie trivs också här ute, även om hon ser lite lagom förbannad ut på bilden...

Så glad att det äntligen är lite fint väder så att man kan vara ute! Johan tyckte det var lite pensionärsvarning på mig häromdagen när jag sa att jag ville ha fint väder så jag kunde sitta ute och njuta av körsbärsträdet och magnolian innan de blommar över...

Men det är sant, det bor nog en liten pensionär i mig... Har väckarklockan på 8.00 på helgerna så att man inte ska sova bort hela dagen, lyssnar på "Ring så spelar vi" till lördagens frukost, tycker det är trevligt med "Allsång på Skansen" på SVT... Men faktum är att Karlsson är ju faktiskt också inblandad i detta, så då bor det minsann en liten pensionärsgubbe i honom också :-)

Tidigare:

Dagens syprojekt blev att sy en liten filt. Snuttefilt, filt till vagnen, eller helt enkelt bara en "bra att ha" filt. Har ävan tvättat och städat lite och haft lite fotbad (i kallt vatten) till mina små korvar till fötter :-)
Senare:
Hänga upp lite tvätt ute när maskinen snurrat klart. Får väl även fundera ut någonting till middag i kväll åt oss. Kanske man skulle passa på att grilla? Fast då måste jag nog åka till affären... Känns som överkurs. Ska se till att ta en liten eftermiddagslur också och lyssna på min avslappnings/mental träning-skiva.
Ha det!

tisdag 18 maj 2010

Årets första rabarberpaj!

Jajamen! Vi har precis mumsat i oss rabarberpaj och tittar nu på "Desperate housewives" på tv. En mycket trevlig kväll med andra ord :-)

Johan har varit ledig i dag, så vi har haft en skön dag här hemma. Johan har jobbat ute i trädgården och jag har roat mig med att städa ugnen och sy. Dagens sy-skörd består av påslakan och örngott till spjälsängen och en liten body :-)

Annars så har vi inte så mycket nytt att berätta från vetevägen. Vi väntar mest och plockar och fixar och förbereder lite med allt möjligt inför pyrets ankomst

söndag 16 maj 2010

dåligt dåligt med nya uppdatgeringar...

Det har inte hänt så mycket här den senaste tiden. Känns mest som om vi går och väntar :-) Börjar känna mig tung och smidig som ett kylskåp med gigantiskt svullna små stackars fötter och ont i svansk0tan. Men men, det är det värt :-) Det är skönt att jag är ledig nu i alla fall och inte behöver bekymra mig om att gå till jobbet och sitta där framför datorn en hel dag. Jag fick jättefina blommor och presentkort av alla kollegorna när jag jobbade min sista dag. Gulligt!

Som sagt, justs nu känns det mest som om vi går och väntar, men samtidigt känns det riktigt overkligt! Men spjälsängen är bäddad och bb-väskan packad, så jag antar att vi är redo att köra! :-)

Nähä nu ska jag se om jag kan få något liv i Karlsson som ligger och sover så gott här brevid mig. (smidigt med mini-datorer så man kan ligga kvar i sängen och blogga :-)) Jag börjar bli frukosthungrig. Karlsson är ledig i dag, och i dag står inköp av filmkamera på schemat.

måndag 26 april 2010

Flitens lampa

I dag har flitens lampa lyst hos familjen Karpe! Jag har jobbat i dag, men johan har varit ledig. Eller ledig och ledig, han har jobbat för fullt här hemma! Dagen började med att Mixie väckte mig genom att ge mig en snyting rakt i ansiktet, då var det inte mycket mer att göra än att inse att det var dags att stiga upp. Precis som jag misstänkte i går så skulle jag vara stel och ha allmänt ont från i går, kände mig som en 90-årig reumatisk tant! Sedan körde Johan mig in till stan och det var dags att påbörja första dagen på sista jobbeveckan... Under tiden jag jobbade passade Johan på att fixa sin cykel, köpa färg, måla trädgårdsmöbler och måla de nya brädorna på fasaden. Sen var det dags att hämta oss på jobbet! På hemvägen blev det ett varv inom mataffären, så vi kunde grilla lax till middag! Mums! Vi satt ute på altanen och åt, nu längtar man verkligen till sommaren!

Sen tog vi nästa ryck och fixade iordning i gästrummet/kontoret som snarare har varit förråd under tiden vi renoverat i badrummet och barnrummet. Men nu är där ordning och reda igen!

Så nu är vi välförtjänta av en kväll i soffan innan jag sommnar !

söndag 25 april 2010

Det som göms i snö kommer upp i tö...

I dag har det stått trädgårdsfix på schemat. Det enda jag hade förträngt var hur mycket äckliga sniglar vi har i vår trädgård. Har säkert slängt ett femtiotal gula skal i komposten bara från rabatterna vid entren. Buskar har klippts, staket har tvättats, rabatter har röjts och krukor har planterats. Men nu är jag och magen trötta! Antar att det kommer straffa sig i ryggen i kväll och i morgon... men men, fint blev det i alla fall :-)

Johan har jobbat i dag, så i kväll blir det en lugn kväll på Vetevägen. Tippar på lite mat och tv och inte så mycket mer än så.

I morgon börjar sista veckan på jobbet, sen ska här vilas och batterierna laddas till max inför den stora dagen! Ska bli så skönt att kunna vila ordentligt.

fredag 9 april 2010

Långhelg!

I dag blir det en riktig mysdag (förhoppningsvis) :-) Johan är ledig och jag har tagit semester. Så i dag står det en mysdag på stan på schemat. Vi ska på jakt efter det som vi inte hittade förra helgen när vi var på KostaOutlet, nämligen bl.a. skor och väskor! I kväll ska vi sedan till Perssons på Verkö och grilla. Så det verkar som om vi kommer få en riktigt bra dag!

söndag 28 mars 2010

helgen snart slut

Nu är det snart måndag igen... I helgen har det gått väldigt mycket framåt i badrummet! Mamma och pappa har varit på plats. Duschväggarna kommit upp, blandare på plats, ström till lamporna i spegeln inkopplat... Jippie! I morgon kväll kan man t.o.m. duscha där, då har det sista av fogen torkat! Tänka sig, i morgon bitti blir förhoppningsvis sista dushen i tvättstugen :-) Tack för hjälpen pappa!
I går fick vi spontanbesök av mattias och jenny också. Det blev en riktigt trevlig kväll utav det, och de fick bli försökskaniner på middag! Testade den nyinköpta ångkokaren. Tillagade lax, ris och grönsaker. Mycket gott blev det.
Här kommer lite bilder från badrummet:









måndag 22 mars 2010

skönt att vara ledig

I helgen har det varit besök på Öland på schemat, det var dags att försvara Nyby i "Bya-kampen" som är ett återkommande spektakel vartannat år. Vi lyckades kämpa oss till en bronsplats, inte illa :-) Johan ställde upp i kategoriena "film & tv" och "blandat", jag fick räknas som bybo och fick ställa upp i ämnet "musik". Annbritt var med i "hemmet", Christian var med i "sport" och Emma ställde upp i "Film & tv" tillsammans med Johan. Lasse sitter med i juryn, så han fick inte briljera med sina kunskaper :-)


På söndagen blev det ett besök hos familjen Karlsson/Nilsson på hemvägen, och sedan var det dags att åka till IKEA och köpa de första sakerna till lilla knytet! Här är vad som köptes

I dag har Johan haft ledig dag och jag har tagit kompledigt. Har varit riktigt skönt med en extra dag ledig! Börjar känna mig ganska trött och otymplig nu... Vi har äntligen varit och beställt vagnen nu, snacka om att det är en djungel! Efter mycket om och men blev det en "Teutiona Fun". Liggdelen blev mörkblå och sittdelen olivgrön.

Nu är det dags för mat på Vetevägen, i kväll serveras det Mandelfisk.

Det ska komma upp bilder på badrummet också... så småningom... Jag lovar! :-)

lördag 13 mars 2010

Solsken

Härligt med lördag! Härligt med sol! Härligt med sparkar i magen! Härligt med kaffe och kexchoklad! Härligt med Mixie som ligger i solskenet i fönstret och sträcker ut sig!

Ja livet känns allt ganska bra, men skam vore väl annat om man inte vore tacksam när allt flyter på. Badrumsrenoveringen gör också framsteg, tur att vi har så duktiga hantverkare i släkten :-) Kakel är på plats, klinkers är på plats, nytt fönster är på plats, tak är på plats... ska vara duktig och lägga upp lite bilder nån dag snart. Det är väl helt normalt att ha ett badkar och en toalettstol sståendes i matrummet? Det är i alla fall så det ser ut hemma hos oss nuförtiden. Men i nästa vecka ska det förhoppningsvis kopplas in på plats i badrummet. Badrumsskåp och handfat har också kommit, det enda vi väntar på nu är dushväggarna samt att elektrikern ska koppla in lite golvvärme och spotlights i taket. Så roligt att se det närma sig!

I helgen står det kalas på schemat (och melodifestival förstås). Mamsen fyller år i morgon så vi åker dit i kväll efter att Johan kommer hem från jobbet, sen åker vi tillbaka till Lyckeby i morgonbitti innan Johan börjar jobba igen.

Nu är det kaffe, kexchoklad och några avsnitt av "days of our lives". Sen en liten promenad och en tur till onoff minsann tror jag. Ska se om de har en sådan locktång som jag vill ha. Vågar inte handla någon annan stans :-)

söndag 28 februari 2010

Helgen slut

Nu var det söndag igen! Tiden flyger verkligen fram, ännu en vecka närmare 31 maj! :-) Kan man kalla det för skräckblandad förtjusning? Men mest förtjusning så klart! Dags att börja förbereda sig så mycket det bara går för den stora dagen. I morgon är det sista gången på gravidyogan. Känns som om de veckorna också bara flugit i väg!

En kort sammanfattning av helgen kanske kan vara på sin plats:

I fredags kom vår nya soffa, trevligt trevligt! Det blev riktigt bra, vi är kalasnöjda! I lördags var det sedan äntligen dags för gemensamt födelsedagskalas för kusinerna Persson/Bengtsson. Mycket trevligt, kul att vi till slut lyckades få ihop ett datum :-)

I dag har det inte varit mycket på gång här, lite småstädande, en rejäl tupplur (i den nya sköna soffan) och visserligen en massa tvättande. Så lite duktig har jag ändå varit. Nu är det snart dags för mat. Det blir köttfärslimpa på rådjursfärs, mums mums!

Sen bjuder kvällen på Disneyfilm och chips i den återigen sköna soffan och samla lite krafter för den kommande veckan!

lördag 20 februari 2010

En som vill ut i gräset och leka


Här har vi en till i familjen som är trött på snön och att vara inomhus!

fredag 19 februari 2010

Fredagsmys!

Fredag! igen... i dag hade vi egntligen after work på jobbet, men jag blev färdig med mina projekt redan vid 15, så jag passade istället på att åka hem lite tidigare. Orkade inte sitta och bara vänta fram till fem. Så det blev lite köksstädning i eftermiddag istället. Lasse har varit här i dag och flytspacklat badrumsgolvet, så nu har vi inte blå elkablar till värmeslingan som en mask som slingrar sig på golvet längre.

Nu är det soffa och OS som gäller, som vanligt :-) Vi har precis ätit mumsiga thairäkor med kokosmjölk och lime. Johan la upp så fint åt oss med ris-kupoler. Snart är det dags att se lite Beck och äta en godisbit eller två.
I andra soffan ligger vår lurviga lilla vän, en som verkligen vet hur man tar det piano!

Ha en skön helg nu allesamman!

torsdag 18 februari 2010

Jag ser det snöar...

... och det verkar aldrig ta slut!!! Ska det någonsin bli något stopp på denna snö?! Jag är så trött på snöandet nu! Snövallar med smutsgrå ful snö överallt... Känns inte som om det någonsin kommer bli vår i år! Gnäll gnäll...

Nu är vi mätta i magarna igen. Det blev lite ris och tonfiskgryta. Till efterrätt blir det antingen lite smågodis eller glass. Kan inte riktigt bestämma mej för vilket :-)

Just nu är det OS på tvn som gäller här, det är damernas skidskytte just nu. Återstår att se sen om Anja är med i slalomen eller inte.

Inte så mycket annat att förtälja om livet i dag. Jobbat, handlat, lagat mat, slöar i soffan. Ja, som vanligt med andra ord...

onsdag 17 februari 2010

slappt

Här på vetevägen går inte tempot i många knop just nu. Vi har precis fått i oss lite pastagratäng och sitter nu i soffan och kollar OS, damernas störtlopp. Hoppas på att hålla mig vaken en stund till så jag kan se Anja. :-) Känns inte som om det blir mycket förutom jobba, äta och sova som står på mitt schema nu för tiden!

I går tror jag magen och dess inneboende övade på kullerbyttor, mysigt! :-) Det känns som om magen växer och blir större dag för dag nu, på jobbet tycker de också den blivit mycket större nu bara de senaste veckorna. Och jag håller med! Jag har inte riktigt vant mig vid den än, den slår emot skrivbordet när jag sitter vid datorn på jobbet... Men, med tanke på att den ska växa i drygt tre månader till så är den väl ändå relativt liten än så länge.

måndag 15 februari 2010

Nu är det måndagkväll igen. Veckorna verkar bara bestå av måndagar och fredagar känns det som!

Trött som en gnu är jag men nu eftersom jag varit så duktig och skrivit ofta nu så får jag väl skriva några rader i dag med för att inte bryta trenden :-)

Precis hemkommen från veckans yogapass blir det nu lite OS i soffan i några minuter innan det är dags att krypa ner i favoritsängen.

God natt!

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag

Då var det den 14 februari igen... Ska det egentligen behövas en speciell dag för att visa dem man tycker om hur mycket de betyder för en? ja ja... Vi är väl inte sämre vi, Johan köpte fina blommor till mig och han fick en god trerätters middag.

Finfina blommor

Hallon-panacotta till efterrätt
Svamprisotto och fläskfilé
Toast med grillad paprika och fetaost. Observera hjärtformen :-)

Sjävklart firade Mixie också med lite mumsig burkmat! Nu sitter vi i soffan framför varsen dator. Men för min del lockar sovrummet med lite korsord och sen sova! Har fortfarande inte hämtat mig efter att ha varit uppe sent i går!

Söndag

Gäsp! Trötter i dag, inte van att vara uppe sent som det blev i går! :-) Min och bebis nya rutiner är ju läggdags senast kl 22! :-) I går kom vi nog inte i säng förrän närmare kl 2. Men tiden går ju snabbt när man har kul, inte mycket att göra åt det! Vi hade jättetrevligt i går, och gårdagens festival var ju bättre än förra veckans! Gillade Andreas Johnsson och Orsa Spelmän. Förutom att titta på festivalen bjöds vi på ruskigt god trerätters middag och avslutade sedan kvällen med att spela ett schlagerspel där man ska sjunga låttexter, ordagrannt! Jag och Linus vann över Hanna och Johan, är man en schlagerfantast så är man ;-)

Nu ligger jag i soffan och tittar på en dokumentär på tv4 Fakta. Har precis druckit en kopp kaffe i hopp om att få lite energi och för att vara på den säkra sidan sockerkickade jag även med de tre sista chokladbollarna som var kvar!... Hmmm... det finns säkert något näringsämne i dem som är nyttigt... Förutom socker, margarin, kokos och kaffe så innehåller de ju också havregryn! Och havre är ju riktigt nyttigt...

Ska ta det lugnt ett tag till, sen är det dags att städa lite och kolla runt lite på barnvagnar så vi kan beställa snart. Det närmar ju sig! Bara 3 månader och några veckor kvar... hjälp vad tiden går snabbt! Ska även hinna läsa lite i några gravid-böcker jag fick låna av snälla Hanna i går innan dagen är slut tänkte jag.

Ha en trevlig alla hjärtans dag nu!

lördag 13 februari 2010

Lördag

Så var det äntligen lördag igen! Denna lördagen hos familjen Karpe består av att Johan jobbar, jag är ledig, två elektriker är och fixar och donar i badrummet och i kväll blir det nog melodifestival hos Linus och Hanna. Mycket trevligt! Tiden fram tills dess ska födrivas med lite tvätt-vikning, bokläsande, fix och don i allmänhet med andra ord.

Ja... inte så mycket roligt att skriva om med andra ord... Kanske kommer på något mer sedan.

tisdag 9 februari 2010

Hemmakontor

Var allmänt krasslig när jag vaknade i morse med, så det fick bli till att jobba hemifrån i dag. Av nån anledning känns det lättare att jobba när man kan sitta i mysbyxor ;-) Det hanns inte med någon vila som jag hoppats på, men men. Fullt upp var det hela dagen. Så nu i kväll är det Mästarnas mästare på tv som gäller ett tag till, sen blir det nog ganska snart sängdags. Hoppas på att vakna pigg och glad i morgon istället!


I morse fick johan äran att känna magen (eller rättare sagt den lilla inneboende i magen) sparka för första gången :-) Innan har han inte varit i närheten när det sparkat, men nu passade knytet på att köra lite morgongymnastik så vi hann känna det innan vi steg upp i morse.

måndag 8 februari 2010

kurering pågår...

kom hem från jobbet redan halv fem i dag, kändes konstigt att gå till bilen medans det fortfarande var ljust! :-)

Har precis gottat ner mig under en filt med datorn i knät, är så trött i dag! Har sovit dåligt hela natten, ena stunden varm, ena stunden frusen. Men men, lite förkylning ska jag nu bota med en jordgubbs/passions smoothie och några chokladbollar som "bakades" (får man kalla kok-konst på den nivån för att ha bakat?) i går till kvällsfikat. Det borde ta kål på bacilluskerna.

söndag 7 februari 2010

lappar och rutor

Sakta men säkert växer det fram, lapptäcket till det lilla knytet i magen. Det ska bli ett överkast till den lilla spjälsängen är tanken. Än så länge har jag kommit ungefär halvvägs storkelsmässigt på det. Fast det allra pilligaste jobbet är avklarat, att sy ihop alla små trekanter till kvadrater... det var liiiite pilligt! Ursprungsplanen var egentligen att de bara skulle vara hälften så små, men när jag klippt ut alla små bitar insåg jag att de var på tok för små för att ens kunna zickzacka och sy ihop. Det hade bara trasslats ihop i maskinen. När alla rutor väl är ihopsydda är tanken att det ska fodras också så det blir lite tjockare. Hur det ska gå till har jag inte någon aning om än, men det märker jag väl längs vägen. Än så länge har jag ju bara testat mig fram, och det verkar fungera ganska bra :-)


Byggdamm

Hjälp så mycket byggdamm det blir när man river upp betonggolv! Hela huset blev täckt av ett fint lager! Men nu är det bortstädat! Har precis tagit en tupplur, och sitter nu i soffan med en kopp te.
Lasse kom i fredags kväll, och då åt vi lite god mat och laddade inför lördagen :-) I går morse kom sedan mamma och pappa hit med. Så hela lördagen ägnade byggarna åt att riva upp betongen i badrummet. Ungefär så här mysigt ser vårt badrum ut nu





Svårt att tänka sig hur det någonsin ska bli ett badrum här...

tisdag 2 februari 2010

tisdagkväll

Nu är det tisdagkväll... inte samma sak som tisdagskvällar när vi pluggade i Växjö :-) För er som läser bloggen men inte hade äran att uppleva dessa tisdagskvällar med oss, ni har verkligen gått miste om något :-) varje tisdagskväll brukade vi samlas hemma i någons mysiga lilla studentlägenhet för att fika och spela spel. Hur mysig tradition som helst! Men men,,, i dag är det en annan sorts tisdagkväll, X antal år senare. Nu sitter vi inte i en liten studentlägenhet utan i ett hus och myser i vardagsrummet framför tvn (Mästarnas mästare på SVT) och har en eld i den öppna spisen. Nu har vi en liten Mixie som ligger och myser på sin klätterställning och en annan liten mysig varelse i magen. Istället för att ha spenderat hela dagen på föreläsning eller i biblioteket har jag jobbat (och jobbat över) medans Johan och pappa har demolerat badrum... Tiderna ändras helt enkelt! :-)

Nu ska jag inte filosofera vidare utan ägna mig åt tvn sedan lockar sängen snart!

Ha det!

torsdag 21 januari 2010

Mätt i magen

Jajamen, mätta och belåtna. En stor portion med kyckling och grönsaker blev det till middag i dag. Men det finns alltid plats för efterrätt. Valet står mellan lite fläder sorbet eller Ben & Jerry glass :-)

Just nu degar vi i soffan och tittar på "såld på hus" som vi spelade in häromdagen.

På jobbet i dag fick jag blommor i födelsedagspresent. Jättesnällt tyckte jag minsann det var!

Kvällen i dag har annars inte bjudit på något speciellt, lite städ och plock innan det blev dags att laga middag.

Känns som om veckorna bara flyger i väg, i morgon är det ju fredag igen! Och fredag beryder ju frukostfralla på jobbet ;-)

Nu ska jag gå och hämta lite mums mums. Magen bestämde att det skulle bli lite banan-glass!Ett-noll till Ben&Jerry!

onsdag 20 januari 2010

ja ja jag vet...

det var mins sagt en evighet sedan jag bloggade sist. Men bättre sent än aldrig :-)

Det har som nu ju vet varit en ganska speciell höst/vinter och energin har inte alltid varit på topp, men desto bättre med humöret :-) Nu hoppas jag på att energin ska komma tillbaka till fullo med bara.

I dag har varit en riktigt bra dag. Vaknade (sov faktiskt på riktigt) av att johan kom med paket och frukostbrickan i högsta hugg! Brickan var laddad med smörgås, fil med blåbär och björnbär, te och tårta. Fick en massa fina presenter, nästan mer än vad jag förtjänar!

Jobbet flöt på i dag, lite statistikräknande, lite möten, lite planering och lite av varje. En ganska ordinarie dag med andra ord. Hem direkt efter jobbet, förutom en avstickare till willys. Dags att laga födelsedagsmiddag! Så där lagom nyttigt blev valet, men man fyller ju bara år en gång om året! :-) Hemmagjord beareniesås, ryggbiff, nyfriterade pommes och en grekisk sallad till det. Ja ja... jag äter ju trots allt för två ;-) (Får man skylla på det egentligen?) Nu firar vi resterande av min födelsedag i soffan och tittar på handbollen. Hoppas det inte blir ett lika snörpligt slut som i går bara! Johan firar med ett glas vin till min ära, själv får jag hålla mig till vatten... Men attans så gott det hade varit med ett glas rött vin! Men när man tänker efter så är det trots en ganska enkel uppofring i det långa loppet...

Nu ska jag återgå till handbollen, just nu står det 11-13...

tjipp